Varjal, igy nem er, mar megvaltozott a szine!Kiléptél a hipertérből és Buuumm
Vagy más van, de részemről nem érthető.
Mást gondoltam rólad ...
![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Varjal, igy nem er, mar megvaltozott a szine!Kiléptél a hipertérből és Buuumm
Vagy más van, de részemről nem érthető.
Mást gondoltam rólad ...
![]()
Hm, 150000 neki a viz, gaz, telefon, aram, net?""Ha befizetem az összes csekket, minden napra marad egy ezresem" - Lassan nem lesz, aki rendőrnek áll"
https://nepszava.hu/3031547_ha-befi...egy-ezresem-lassan-nem-lesz-aki-rendornek-all
Nem nagyon volt időm neki is válaszolni a héten, mindenesetre az egy parttalan vita lenne, nagyon máshogy látjuk.
Alapvetően nem értünk egyet abban, hogy ő egyszeruen több pénzt akar, de érdekes módon ezért nagyobb színvonalat meg nemigen akaródzik nyújtani, arra van ezer meg egy kifogás, hogy miért nem. Magánszférában ezzel a hozzáállással bocsánat de kiröhögnék egy bértárgyaláson.
Ezzel egyszersmind azt is meg lehet válaszolni azt, hogy hol vannak a 89-es rendőrök, akik már rég leszereltek. Ott vannak a fejekben kérem, mert a mostani állomány is menthetetlenül ebben a mentalitásban szocializálódott kezdőként.
A rendőrségen uralkodó mentalitást ismerem, több ismerős is ott dolgozik, ők finoman szólva nem igazán a modern szemléletről meséltek. Urambátyám, elvagyunk a büdösben, de legalább fűtenek. A szakmai felkészültségről az ügyész kollégák tudnak mesélni, az alaki meg közismert. De biztos mind rosszul tudják. Én anno majdnem felröhögtem amikor egy piti közlekedési szabálysértés kapcsán az előadó azzal kezdte a kihallgatásomat, hogy ‘önt most tanúként fogjuk meghallgatni, aztán majd gyanúsított lesz’...
Azzal még egyet is tudok érteni az alacsony fizetés a járőröknél azt eredményezi, hogy idővel elfogy az utánpótlás és nem lesz talpasrendőr. De. Amig a talpasrendőr egy betanított segédmunkás szintjén van, miért is járna neki társadalmilag kiemelt fizetés? Mert csak? Nincsen már szocializmus csókolom, hogy mindenkinek alanyi jogon járnak a dolgok. Ja meg a fiatalokat Ne terheljük követelményekkel, hja, akkor olyan is állomány kérem szépen. Egy törekvő fiatalnak szerintem motiválja ha a rendszer amihez tartozni akar követelményt támaszt, es a megfelelés sikerélményt és hivatásbeli büszkeséget ad. Máshol érdekes módon ez mukodik.
Szóval lehetne sokkal magasabb is a bérezés, csak arra meg azt mondom hogy akkor tessenek az USA beli talpasrendőr színvonalat hozni. Minimál színvonalért meg minimál bér jár.
Nem lehet masodallasuk, csak kulon engedellyel:Igazabol nem ertem min megy a hiszti, a rendori is csak egy munka. Hanyan dolgoznak civilek is tobb munkahelyen?
Nálunk multinál ugyanez van. Évente le kell adni és engedélyeztetni a másodállást.Nem lehet masodallasuk, csak kulon engedellyel:... "
Bezzeg én, a szabadúszó-vállalkozó dolgozhatok heti nyolc napot is, ha akarokNálunk multinál ugyanez van. Évente le kell adni és engedélyeztetni a másodállást.
Na jo, de ez nalad azt jelenti, hogy szinte barmi lehetsz, a chippendale fiutol a vendegeloado professzorig, csak ne a konkurencianak dolgozz. A rendoroknel viszon gyakorlailag mindenre nemet mond a parancsnok, mert az serti a rendorseg tekintelyet (es a tulorakkal illetve a szabadidovel is szeretne a fonok rendelkezni).Nálunk multinál ugyanez van. Évente le kell adni és engedélyeztetni a másodállást.
Bezzeg én, a szabadúszó-vállalkozó dolgozhatok heti nyolc napot is, ha akarok![]()
Ha ráérek majd sajnállak azért, hogy te magad eldöntheted akarsz-e túlórázni!!Bezzeg én, a szabadúszó-vállalkozó dolgozhatok heti nyolc napot is, ha akarok![]()
Igen, ez igy volt regen is, igazabol a biztonsagi orkodes, kidoboskodas miatt lett kicsit szigororubba veve, mert ugye akkor o most minek is minosul. Viszont a zom vigan el dolgozott feketen komuveskent, vagy hazaknal gondnokkent, erdon, vagy kint szolokben.Nem lehet masodallasuk, csak kulon engedellyel:
tmrsz.hu/2017/09/27/masodallas/
"... A Hszt. az állományilletékes parancsnok megítélésére bízza, hogy az állomány tagja egy adott foglalkozást másodállás keretében űzhet-e. ..."
Szó sincs sajnálatvadászatrólHa ráérek majd sajnállak azért, hogy te magad eldöntheted akarsz-e túlórázni!!Nálunk viszont a főnök dönti el, hogy akarjon-e a beosztott havi 310-320 órát dolgozni.
Szerinted melyik a kellemesebb megoldás?
Jah, persze, mert az Facebookot is megvette az ellenzék ugye, ahol magánemberek osztják meg, hogy mi a baj...Index, Népszava, HVG, 24.hu, 444.hu per definitionem alternatív tények halmaza. Olvassa / dől be neki aki beállítottságánál fogva eleve alternatív tényekből akar megerősítést kapni.
Öööö? Hol...? Arra gondolsz, hogy 3 éve mákosan az EB-n átmentünk a csoportkörön egy valódi győzelemmel és az első komoly ellenfél beverte az arcunkat, aki be is akarta? Vagy arra, hogy 1 évben belül Andorra és Feröer szigetek vagy ki osztotta ki a válogatottat?A foci speciel fejlődött, ahhoz képest hogy milyen nevetségesen szar volt egész komoly eredményeik voltak, egyszóval kurvára nem mondasz igazat.
Már, ha engedik neki. Az szerinted normális életpálya modell, hogy ha nem akar éhenhalni, akkor másodállás kell?Miközben elhangzik hogy 200-400 korul keres a zsaru beosztástól függően, konkrétan jobban mint egy tanár vagy egy diplomás pályakezdő, + a faszvakarás közötti szünetekben még fusizhat is ha akar. Nem a zsemle kicsi, hanem a pofa nagy és a teljesítmény kevés.
Ez tény. Csak én ugyebár elvárásokhoz kötötem volna.Pontosan annyit kapnak amennyit ez a mentalitás és képzettség a piacon is érne.
Menjen el kőműves mellé segédmunkásnak akkor, mert ez az a szint. Ott viszont dolgozni is kell, kicsit más tészta lesz 900 órában sittes zsákot cipelni mint az az ún. ‘900 óra túlóra’, ami a rendőrségnél jellemzően valamilyen készenléti tevékenységből jön össze (=ülök az őrsön és nézem a tévét vagy telcsizek hajnalig, hacsak valamit be nem hoznak). Ugyhogy sok sikert a magánszférában, aki a pénzért megy el, bazi nagyot fog koppani.
Pontosan erről van szó. De ameddig ez a felállás, mint ami ma, addig 1-ről a kettőre jutás nincs.Szóval lehetne sokkal magasabb is a bérezés, csak arra meg azt mondom hogy akkor tessenek az USA beli talpasrendőr színvonalat hozni. Minimál színvonalért meg minimál bér jár.
Ezeket milyen technikával lövik?De elkapta a fotós a pillanatot! Japán Type 16 süti épp el a 105 mm-es lövegét.
![]()
Fogalmam sincs, gondolom valamilyen sorozatfelvétel lehetett.Ezeket milyen technikával lövik?
Èn tènyleg nem akarok megbàntani senkit, de amit elmondasz az a 90es évek. Legalàbb 8 ève GPS van a jàrör kocsiban, ès minden kèziràdióban. Nincs elbujàs, meg alvàs kint a hatàrban, mert a tevékenységirànyito központban (ez volt a te idödben az UTI) egy nagy monitoron jelenik meg minden urh, ki ül benne, hova megy, milyen sebességgel, nyitva e a kocsi ajtaja, szirènâzik-e. A jàrör màr èvek óta nem oda megy, ahova akar két küldés között, hanem percre leosztva leirjàk neki, hol,mikor, melyik utcàban legyen, melyik sarkon, kocsibol kiszàlljon, gyalogoljon, autokat ellenörizzen stb. Ellenôrzési szolgàlat megkapja ezt az eligazito lapot, kimegy 03.15 perckor ahova ki van irva papir szerint és ellenörzi.Nincs bealvàs, meg hogy màshol van, mint kéne. Arról màr nem is beszélve, hogy a mobiltelefonok, minden hasznossàguk mellett megtöbbszörözték a bejelentèsek szàmàt. Erre mèg ràjön az, hogy 2019ben olyan faszsàgokat jelentenek be emberek, amikre 15 ève mèg nem volt példa, tovàbbà mobiltelefonnal ugy is lehet hivni a 112ot, hogy nincs benne SIM kàrtya....Tehàt te a "békebeli" 90es éveket mondod, amikor mèg màs idök voltak.Ezt irtam koràbban, hogy aki 30éves és mondjuk 10 ève rendör az nem is érti, hogy te mit irsz, mert olyan dolgokról beszèlsz, amit egy fiatalabb rendör max meséböl ismer,pl. mondja az öreg hogy : "Bezzeg 93ban, mikor egész nap UAZt vezettem, ugy bedurrant az alkarom a vàltàstól,hogy màsnap a kocsmàban szkanderversenyt nyertem." A fiatal rendör meg néz az öregre az automata vàltós merciben, hogy miröl beszél ez a vèn marha, meg mi a fene az a uaz? Nem szégyen a mâsodàllàs, de azert az nem normàlis, hogy nàlunk a màsodàllàs kötöttsége miatt pl. mentösnek mennek el, akik mèg maradtak. A kollèga lenyomja az éjszakàs 12 oràjàt, ez utàn jàr neki 48ora szabadido, csak ö reggel 7kor végez nâlunk, utàna reggel 8kor meg kezd egy 24oràs mentöszolgàlatot. OK, hogy "csak" soförként ès OK hogy a mentösök kèt küldés közt pihenhetnek, de ez akkor sem fasza. Csak mivel az egèszségügyben sincs ember, nyilvân senki nem mond olyat, hogy "Hè, ember 12 óràra ne nyomj màr mèg 24et, föleg kormànykerékkel a kezedben!" De mindegy, valami sztem lesz, a végén beraknak minket katonànak, hogy a 2%-ba beleszàmitsunk, aztàn majd ugy lesz a fizetès emelve, meg a honvedség lètszàma, hogy mi is beleszàmitunk.De akkor elmegyek tankosnak vagy a Puma fegyverkezelönek, az tutiIgazabol nem ertem min megy a hiszti, a rendori is csak egy munka. Hanyan dolgoznak civilek is tobb munkahelyen? Mikor hataror voltam en is mentem mert a 12-24-12-48-as beosztas boven engedte. Egyedul azert nyafogtak hogy ne a regi gyakorloban menjunk, de a boci mintas honvedsegi marnem volt gond. Az ejszaka egy jo reszet automatikusan vegig alszod a kocsiban. A rendor is, ha menni kell valahova hivjak radion. Volt mikor ugy bealudtunk hogy plusz egy orat rahuztunk a szolira. Aki meg 24-ezik ugyeletes tiszt annak van 4 ora pihenoje pl a szoliban. Nemtudom miert szegyen a masodallas mikor alap dolognak kellene lennie, ne legyen mar megbelyegezve az aki szorgalmas es torekszik tobbre vinni.
Nem az enyém, viszont vannak benne nagyon jó találatok.Rengeteg kínai hadi eszköz
Jetez un coup d'œil à 桜小路才華 (@10969YUKIKAZE) : https://twitter.com/10969YUKIKAZE?s=09
Talán @Mackensen twitter profiljára bukkantam?![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..