Èn tènyleg nem akarok megbàntani senkit, de amit elmondasz az a 90es évek. Legalàbb 8 ève GPS van a jàrör kocsiban, ès minden kèziràdióban. Nincs elbujàs, meg alvàs kint a hatàrban, mert a tevékenységirànyito központban (ez volt a te idödben az UTI) egy nagy monitoron jelenik meg minden urh, ki ül benne, hova megy, milyen sebességgel, nyitva e a kocsi ajtaja, szirènâzik-e. A jàrör màr èvek óta nem oda megy, ahova akar két küldés között, hanem percre leosztva leirjàk neki, hol,mikor, melyik utcàban legyen, melyik sarkon, kocsibol kiszàlljon, gyalogoljon, autokat ellenörizzen stb. Ellenôrzési szolgàlat megkapja ezt az eligazito lapot, kimegy 03.15 perckor ahova ki van irva papir szerint és ellenörzi.Nincs bealvàs, meg hogy màshol van, mint kéne. Arról màr nem is beszélve, hogy a mobiltelefonok, minden hasznossàguk mellett megtöbbszörözték a bejelentèsek szàmàt. Erre mèg ràjön az, hogy 2019ben olyan faszsàgokat jelentenek be emberek, amikre 15 ève mèg nem volt példa, tovàbbà mobiltelefonnal ugy is lehet hivni a 112ot, hogy nincs benne SIM kàrtya....Tehàt te a "békebeli" 90es éveket mondod, amikor mèg màs idök voltak.Ezt irtam koràbban, hogy aki 30éves és mondjuk 10 ève rendör az nem is érti, hogy te mit irsz, mert olyan dolgokról beszèlsz, amit egy fiatalabb rendör max meséböl ismer,pl. mondja az öreg hogy : "Bezzeg 93ban, mikor egész nap UAZt vezettem, ugy bedurrant az alkarom a vàltàstól,hogy màsnap a kocsmàban szkanderversenyt nyertem." A fiatal rendör meg néz az öregre az automata vàltós merciben, hogy miröl beszél ez a vèn marha, meg mi a fene az a uaz? Nem szégyen a mâsodàllàs, de azert az nem normàlis, hogy nàlunk a màsodàllàs kötöttsége miatt pl. mentösnek mennek el, akik mèg maradtak. A kollèga lenyomja az éjszakàs 12 oràjàt, ez utàn jàr neki 48ora szabadido, csak ö reggel 7kor végez nâlunk, utàna reggel 8kor meg kezd egy 24oràs mentöszolgàlatot. OK, hogy "csak" soförként ès OK hogy a mentösök kèt küldés közt pihenhetnek, de ez akkor sem fasza. Csak mivel az egèszségügyben sincs ember, nyilvân senki nem mond olyat, hogy "Hè, ember 12 óràra ne nyomj màr mèg 24et, föleg kormànykerékkel a kezedben!" De mindegy, valami sztem lesz, a végén beraknak minket katonànak, hogy a 2%-ba beleszàmitsunk, aztàn majd ugy lesz a fizetès emelve, meg a honvedség lètszàma, hogy mi is beleszàmitunk.De akkor elmegyek tankosnak vagy a Puma fegyverkezelönek, az tuti