1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Shed

  Shed Well-Known Member

  Az élsporttal nincs baj, mert sokan közös sikerként élik meg a magyar dobogós helyeket, valamint a nemzetközi eredményeket. És az realitás hogy valaki mondjuk Egerszegi Krisztina miatt kezdett el úszni, vagy pl. a női kézilabda eredményei miatt is sok csaj kezd el sportolni. A baj az, hogy a klubbok a sikerek és az elindított csapatok után kapják a pénzt, nem érdekük az hogy sok "amatőr" legyen, hanem az hogy eredmények legyenek. Pl. kajak-kenu. Sokan csak a mozgás öröméért mennének le, nem akarnak nagy eredményeket elérni. Pénzük lenne, ha kapnának odafigyelést az eredménytelenségük ellenére, akkor akár tizenévekig fizetnének tagdíjat. De nem így megy. Az amatőröket leszarják, mert hiába mondják azt a klubok, hogy : "Nekem van 1400 fő amatőr sportolóm, aki lejár havi 5-8 alkalommal edzeni, soha nem ér el eredményt, de befizeti a tagdíjat, lejár és sportol." Ez alapján a klub sikertelennek számít. De ha ki tud állítani 5 profit, mögöttük meg 100 amatőrt, akkor kapnak pénzt. És ez a gáz.

  Tehát húzná azért az élsport az amatőröket is befelé a rendszerbe, csak a klubok nem érdekeltek abban hogy az amatőrök bent maradjanak.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szuper.

  Az elsődleges funkciónál megmutattam a nyers számokat. Ehhez képest az összes többi hol hozza be az üzemet és azt, hogy ne kb. 100 év alatt jöjjön vissza a beruházást, amit ennyi idő alatt sokszor 0-ra lelaknak?
  BL szereplés meg nem volt 1995 óta főtáblán Fradinál és Debrecen talán egyszer. 24 év alatt. Ezzel indoklod meg, hogy miért kellett faszomtudja hány új stadion 10-20 mrd/db áron és az összes többi a fociba borított pénz?

  Az igen...
  Hallod, te se ajánlj senkinek befektetést...

  Látom nem sikerült megérteni. Sehol nincs a magyar profi röplabda, de annyian szeretnék tolni akár bent, akár kint, hogy az igény sokszorosan felülmúlja a kínálatot...
  A mentségemre felhozás résznél kb. pofánvernélek. Nem a csajok miatt röplabdázok...

  Te jó ég. A németeknél kb. az a zakó, ha nem jutnak be VB 16-os egyebes kiesés szakaszba. Nekünk a siker az, hogy 30 év után világversenyen ott volt a csapat bár ehhez az is kellett, hogy az EB nem 8, hanem 24 csapatos és a régi 16-24 csapatos VB korszakhoz képest most 32 csapat van és nincs kint a válogatott 30+ éve.

  Te ezt a fajta német "zakót" mosod össze azzal, hogy a világon rangsorolt országok kb. tökutolsó amatőr csapataitól kapott ki a válogatott. A papíron profik.
  LOL

  Ja persze. Érvek nélkül vitázni az nem arrogáns mi...?
  Áh.
  Legyint...
   
 3. migfun

  migfun Well-Known Member

  De. A Diósgyőr stadionjában előtte atlétikai versenyeket is lehetett rendezni, volt rekortán, meg minden, ami ahhoz kell. Most meg van egy focikatlan...
   
  fishbed, Cifu, KoviUbi and 2 others like this.
 4. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Vagy mindenki hülye vagy mi vagyunk a hülyék, ilyen sokat a Földön senki nem költ sportra mint Magyarország.
  https://mfor.hu/cikkek/makro/1342-m...ban-kormany-sportra-es-vallasra-2017-ben.html


  A sportcsarnokok veszteségének kérdése meg részben műszaki (mérnöki) kérdés csak, mivel fenntartási költség mindig lesz, de kitermelni csak akkor tudja a költségeket ha a beruházó betervezte a funkciókat, rendes, nem elcsalt üzleti tervvel.
  Pozitív példa: a Debreceni Főnix-csarnok, nyereséges működés, példa lehetne
  Negatív ellenpélda: sajnos az összes többi, ami viccesé teszi az arányokat.
  Jelenleg Budapesten épül az új Népstadion ára 200milliárd, lesz új kézilabda csarnok a Népligetben 100milliárd (remélem zöld felületen, idióták), lesz új a Atlétikai Stadion 100milliárd (hivatalosan 40körül mondják, itt azért merek fogadni). Nem kell ennyi, ahhoz hogy négy évente megteljen közte meg feleslegesen kongjon.
  Még mindig az előző vizes vb költségei fizetjük, és már jön a következő...
  Meg Atlétikai vb is lesz...
  Pesten új foci stadionok:
  FRADI: 19,5 milliárd
  MTK: 6,5milliárd
  Vasas: 9milliárd
  Honvéd: 11,5milliárd
  A Fradit még nézik, de a többinek minek?!

  És a csúcs: Szombathely, 17,4milliárd, 8500ülőhely, aztakurvabazdmeg
  A fradi stadionja 22ezres majdnem ennyiért...
  https://zoom.hu/hir/2017/12/04/orbanek-csaknem-350-milliard-forintot-koltenek-stadionokra/
  azóta drágultak...


  Az építkezésekhez való hozzáértés pedig egy nagy büdös nulla a kormányzat/önkormányzat részéről, azt hiszik minden megy parancsszóra. (az atlétikai stadionnal hallgattam beszélgetést: -Akkor azt a nagy csatornát bontsuk el, azt mondta az FCSM hogy csak két-három évente kell. -Jó, de ha magas a Duna vize és hirtelen nagy csapadék hullik ez a vészkiömlője Pest belvárosának. -Jó, de csak három évente kell. -De akkor megfulladnak majd a belvárosban ha nem lesz. -Jó, de csak három évente kell. -Nem érti: ha a zöld ár idején jön vihar MEGFULLADNAK az emberek! -Jó, akkor szólok az államtitkárnak, majd az megmondja maguknak hogy bontsák el! -Mert akkor nem fulladnak meg?! végül kiváltják a csatornát, az akadékoskodó embernek viszont új munkaköre van az FCSM-nél, persze nem ezért...)
   
 5. zeal

  zeal Well-Known Member

  Vicceltem. Nem esett le? Ne mar!
  Igen, erre valo a tornaterem. A stadionokban is van ilyen. :)
  Sokaknak ennyi motivacio is eleg, de van akiknek talalkozniuk kell a profi hosokkel, masoknak pedig egy orvos fejmosasa kell ahhoz, hogy sportoljanak.
  Jaja, a fitness krav magaja. :D
  De nem csak rolad beszelunk. Mas embereknek mas motivacio szukseges.
  En vicceltem, te pedig csak siman kiforgattad.
  Nem problema, de ezt most rosszul latod. :rolleyes:
   
  Kurfürst likes this.
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Abba ne hagyjátok!:D:D
   
  zeal likes this.
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igen, ezt még évekig folytathatjátok. Remélem közben rendesen hidratáljátok testeteket, elektrolitháztartásotokra kellően ügyelve.
  Valamint ph értéketek optimális határokon belül mozog.
   
  gergo55, blitzkrieg and nyugger like this.
 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  Vagyis tobbfunkcios stadionok kellenek? :rolleyes:
   
 9. emel

  emel Well-Known Member

  Ezzel csak az az aprócska probléma, hogy sok sportágban VAN élsport Magyarországon (korábban már soroltam néhányat), a fociban meg NINCS!!
  A stadionokkal se az a baj hogy éjszaka meg délelőtt üresek, hanem akkor is csak lézengenek a nézők mikor úgynevezett "foci" van bennük! Ellentétben sok más sportág helyszíneivel, amik éjszaka és délelőtt szintén üresek, de ha tényleges sportesemény van bennük, akkor zsúfolásig teli vannak szurkolókkal!! Szóval nem kellene mellébeszélni és védeni a védhetetlent ... védd inkább azt ami megérdemli, van olyan is talán ... legalábbis szerintem
   
  fishbed, KoviUbi and molnibalage like this.
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Már ne is haragudj zeal, de biztos hogy nálad minden rendben van az "emeleten"?!! Miért kellene arra valakinek MENTSÉGET keresnie, hogy saját szabadidejében saját pénzén termet bérelve röplabdázni "merészeljen"?!! Túl meleg van felétek, vagy valami más ártott meg?!!
   
 11. papi

  papi Well-Known Member

  Arról nem is beszélve, hogy 20 éve mikor még fociztam az volt a bevett szokás, hogy van a centerpálya amin meccset játszunk, van az edzőpálya amin a nagy csapat edz. Meg van az edzőpálya amin az utánpótlás, ami nyár elejétől inkább egy homokgödör volt. Ha a normális pályára felmentél valaki rögtön visított, hogy jaj a gyep.
  Az utánpótlásnak sem volt nagyon esélye rendes pálya közelébe jutni, nemhogy egy mezei embernek. És így is egy olyan helyről beszélünk, ahol 3 normális méretű pálya is volt. Nem hiszem, hogy téged, engem, vagy a Szabó Pistát ma csak úgy felengedik az MTK, Fradi, vagy a Baktalórántháza valamelyik edzőpályájára, nem véletlen vannak azok is körbekerítve.

  Kíváncsiságból Earthon megnéztem pár csapat edzőpályáját. A nagyobb csapatoknál úgy látom, az edzőpályák is elfogadhatóak, legalábbis zöldek (műfű rulez). Kisebb csapatok esetén már szépen akad kitaposott is.

  Pályabérlés, kicsi futsal méret műfűvel 10-15 Eft/h egy nagy füves pálya 35-50 Eft/h. Fejenként lehet számolni 2-3000 forinttal alkalmanként. Heti 2-3 alkalommal számolva 6-9 Eft/hét. Ha viszed mondjuk a fiad magaddal, havi szinten 40-50 Eft csak a pálya. Tömegsport meg a kis pöcörőmet.
  Nálunk a parkban van egy ingyenes futsal méretű műfüves pálya. Napközben is játszanak rajta, de 5 és 9 között sorban állás van. Néha én is ki szoktam menni, gyakran 5-6 csapatnyian vagyunk és 10 perces meccsek után van forgás, hogy mindenki játsszon egy kicsit. A törpék 7-8 óra körül szoktak eltűnni. Csak utána van esély valami kicsit komolyabb játékra. A kint töltött idő 1/2 része várakozás.

  Az a baj, ha az ember nem tud vagy akar termet szerezni, belépni klubba nincs lehetősége nagyon semmire. Itt lakik durván 40 000 ember és erre van 2 műfüves kis pálya, a lakótelepen 2 aszfaltos kis pálya, az új játszótéren egy térkövezett kézilabdapálya.
  Sok helyre akkor se jutsz be ha fizetnél, azt a pályát neked se adják oda amin a meccseket játsszák és ezért vigyáznak rá, ha az edzőpályákat ki is lehetne bérelni az se lenne nagy dolog, mert azon meg szinte mindég edzés van.
  Az iskolai tornatermek maximum késő délután játszanak, de sok helyen azt sem adják ki. Ahol mégis ott meg olyan túljelentkezés van, hogy csók nélkül esélytelen vagy.

  Az ilyesmit általában nem szeretik, a koncerteket se, mert tönkremegy a gyep. Nem véletlen szeretik a sokat használt gyakorlópályákat műfűvel borítani.
   
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Oke, akkor elnezest kerek, tevedtem. Semmi mentseged sincs a roplabdara. :hadonaszos:

  Szerintem te meg soha nem verekedtel. Ne csinald, mert nagyon tud fajni, aztan tudod milyen az eü... :D

  Onmagukkal is hasonlitsd ossze oket. Nemet szinten az egy vilagraszolo eges volt.
  Ervelek, csak neked nem tetszik. Ez van.
   
  Kurfürst likes this.
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  VICCELTEM basszus! Ma epp eleg lesz toled is a sertegetes es a hulyeseg, oke?
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tudod, ez a mindenki hülye, de csak te vagy helikopter tankönyvi esete. Nem kéne ott viccelni és kombinálni még személyeskedéssel is, amikor menetrendszerűen szaladsz be a f*szerdőbe...
   
 15. migfun

  migfun Well-Known Member

  Azok voltak. Miért lettek csak focira kihegyezve?
   
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Jaj, tényleg ott a smiley, akkor bocsánat!! JAAAA, de NINCS is ott a smiley, AKKOR MEG???!!! Véded a védhetetlent fals magyarázatokkal, butaságokat beszélsz, utána meg szerinted csak vicceltél, nekem meg gondolatolvasónak kellett volna lenni hogy te csak vicceskedsz?!!
   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Naaaa!!
  A faszerdőig jól szórakoztam,disztingváljunk kérem.
  Folytassátok.:D
   
 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ugyanazok a forumozok akik korabban is tamadtak a stadionepitest, most is ugyanazt mantrazzak. Nincs semmi uj a tortenetben. Oke, a faszerdo tenyleg uj lirai elem, de attol meg ez lenyegeben ugyanaz a vita.
   
  Kurfürst likes this.
 19. zeal

  zeal Well-Known Member

  Szerinted en tudom? Nekem sem tunik okos huzasnak, de inkabb kerdezd meg toluk.
   
 20. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Az általános iskola ahova jártam kapott egy picike uszodát, a gimnázium pedig rendes öltözőt + zárt kosárpályát, így esőben nem a folyosón kell rohangálni, mint az én időmben.
   

Ezen oldal megosztása