1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. megazez

  megazez Well-Known Member

 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Bakker, most hívott anyós,hogy még ne induljak eléjük az itteni légikikötőbe,mert még az otthonit sem tudták elhagyni,ugyanis lefagyott a kifutó,és a szpíker azt mondta,hogy éppen jégmentesítő kocsit "keresnek".....
  Lefagy a kifutó 2019-ben....
  Nincs jégmentesítő Kraz.....
  Most keresik,és még be is mondják,hogy keresni kell,eszem,f.szom megáll.
  :(
   
  antigonosz, Ooorky and fip7 like this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Mindenki nyugodjon le a p.csaba,amíg a mostani szövetségi rendszerben vagyunk,lóf.sz lehet, nem határrevízió.
  Már azért csökkenteni akarták a már megítélt támogatásokat,mert nem akartunk a tenoristáikat letelepíteni,mi lenne ha Viktorunk megpendítené brüsszelben az 1000 éves határaink kérdését?
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Miket írok,mi lenne brüsszelben?
  Itthon mi lenne bakker, bevonulnának a fehérsisakosok is.:D
   
 5. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Most október végén voltam kinn Szentpéterváron. Második vagy harmadik nap éjjelén leesett kb annyi hó, mint most itthon és lásd csodát valahogy azok a drága és egyesek által lenézett Szerjózsáék képesek voltak felkészülni arra a rohadt havazásra. Szergej vagy az aktuális közép-ázsiai alkalmazott beugrott a hótoló Mergába és vuss még mikor esett a hó szépen végigtolták az utcákat és a minden tiszta volt. A járdák a Nyevszkij proszpekten is teljesen hó meg jégmentesek voltak és egyedül a tetőkről lefolyó hólé volt ami átfolyt rajta az utcai csatornákba. A Téli Palota előtti téren meg konkrétan a két, korábban már emlegetett Mercedes járt egymással szinte balettot, hogy míg az egyik összetolta a havat, addig a másik szépen felsöpörte azt. Nem kellett negyed óra csontszáraz volt minden. Tudom, hogy más klíma és ők azért jóval hidegebb és hosszabb teleket szoktak meg, de nem igaz, hogy itt vagyunk Európa közepén sokkalta enyhébb klímával és 5 centi hó képes kinyírni a komplett közlekedési struktúrát élén a MÁV-val. Minden évben amikor eljön a tél végig kell ezt szenvedni, mert se az illetékesek se az emberek nem bírják felfogni, hogy télen bizony nem gatyarohasztó meleg van hanem még tán-tán hó is eshet.
   
  antigonosz, vata, fip7 and 6 others like this.
 6. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Nehogy azt gondold. Brit állami sulik kb. melegedők a magyarhoz képest.
   
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Akkor nagyon nagy a baj, mert nálunk is harmatos lepkefing a szint mondjuk 30 évvel korábbival összevetve.
   
 8. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Hogy lenne jégmentesítő Kraz? a Kraz nem fancy. :)
  A honvéccségnek is talán, ha három Kraz-os hőbörgője van összesen.
  Nnno igen, arrafele kicsit szervezettebben, meg több ésszel adják elő ezt a dolgot..

  Ha meg még cakkosabb a helyzet, akkor előszedik ezeket a hókombájnokat :cool:

  Nekem csak nyári moszkvai tapasztalatom van, de akkor meg locsolóautóknak voltak átöltöztetve ezek a járgányok... sőt rengeteg volt az utánfutós MTZ is... azok is folyamatosan járták az utcákat, tereket, még olyan kis helyekre bementek, hogy azt hittem, nem jön ki többé. Aztán addig manőverezett, hogy az utolsó négyzetmétert is felmosta és tovább állt. Megdöbbentő volt, hogy mennyire ügyeltek a rendre és tisztaságra... (utána kicsit rossz volt újra látni, hogy Budapestország, mennyire fuldoklik a ganéban és mindenki b@szik rá...)
  Mondjuk Moszkvában a Kamaz a menő (legalábbis nyáron)...mást alig láttam (bár igen morcosak tudnak lenni, ha lefotózol véletlenül egy ilyen kocsit). Szerintem a helyi köztisztasági vállaltnak végtelen számú Kamaza van. :)
   
  fip7 and nyugger like this.
 9. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ferihegy?
   
 10. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Egyébként tudom, hogy tavaly, tavalyelőtt ugyanez volt, de a kontraszt most igen éles...... Pár hete lett 5 alpolgármester egy rakás pénzért. Felemelték a fizujukat. Tüntikre járnak. Bakker, van pofájuk kijelenteni, hogy nincs hómunkás. Bakker, kijelentik, hogy nincs elég gép. Nincs pénz!
  Eddig is utáltam a politikusokat, de ez a sötétzöld, libsikomcsi banda mindennek az alja......
   
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Igen. Pont ez a lényeg: szuperfüggetlenek, holott nem. Szupertehetségesek, holott nem. Marha ügyesek, holott nem. Klímavészhelyzet, helyett hóvészhelyzet.

  Annyi a különbség a két társaság között, hogy az egyik hibája az volt, hogy patásbérenc, és bár kb. hasonló módon volt dilettáns hasonló esetekben, legalább nem hirdette magáról, hogy szuperfüggetlen, marha ügyes, kílmavészhelyzet, de nem is látványpolitizálást láttunk 9 év alatt.

  Oké, a havazást megszopták folyamatosan, na de mit adtak nekünk cserébe a rómaiak, ugye!? Mert azért végigszenvedve 20 év Demszkyt, ha ezután 20 év Szilvesztert kapunk, mellé 20 év fingbokszolást és tökörészést, akkor Budapestet Szófia is le fogja hagyni, nemcsak Belgrád.
   
  bartinieffektus and antigonosz like this.
 12. Robur

  Robur Well-Known Member

  Nyilván az állami MÁV is a lipsik miatt omlott össze, igaz?
   
 13. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Honnan tudtad?
   
 14. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  A pulkovói 2*4 sávos (plusz középen villamosok és a villamosokat az úttól elválasztó zöldsáv) teljesen tiszta és kulturált reptéri út után meglátni a ferihegyi gyorsforgalmit a KöKi-vel maga volt az instant harmadik világ utánérzés.Na meg kinn Szergej Lexussal jött ám a drága kuncsaftért és hátul a palackos víz is be volt hozzá készítve. Mindezt 1800 rubelért (9 ezer forint).
  MTZ-t én csak a reptéren láttam, de olyan vígan száguldozott vele Igor a betonon, hogy öröm volt nézni :D
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Semmiből nem varázsol az ember több tízmillás gépeket. Azért ne essünk már át a ló túoldalára bakker...
   
 16. fonak9

  fonak9 Active Member

  Nem hát, de a fővárosi és az összes ellenzéki kézbe került önkormányzatnál az lesz mostantól a műsor, hogy "azért nem lehet, mert a kormány nem ad pénzt", vagy "az előző fideszes vezetés üres kasszát hagyott hátra" bla-bla. A hazai politika logikája szerint a mutogatósdi fog menni most 2 évig biztosan, persze a másik oldalról a fidesz sem fog kesztyűs kézzel bánni velük, bár meg kell gondolják, mennyire szívassák őket, mert az is visszaüthet. Bár nem szokták visszafogni magukat, nem jellemző rájuk.
   
  BiancoGasto likes this.
 17. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Én a KONTRASZT-ra mutattam rá! Mindkét oldal hibás a MÁV és az egyéb állami rendszerek szétrohadásában. A tízmillás gépeket pedig rég megvehették volna 1989-től 2020-ig....
  Éljen a királyság, a semmirekellők meg menjenek dolgozni!
   
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ha sokszorosan felduzzasztott alpolgármesteri állomány fizujára, Bollóknét a BKK vezetőségébe, Draskovicsokra, Kálmán Olgákra első naptól havi 1-2 milliókat költ (Kálmán már most 1 millát keresett, plusz az apró, pedig még semmit se csinált), van klímavészhelyzet, pedig hóvészhelyzet kellene, nincs koncepció, csak lopásra való felkészülés, na akkor ...., akkor tényleg nem jut többtízmillás technikára, mert eszükbe se jut, csak rombolnak, látványpolitizálnak, és verik a .... facebook kapcsán a klaviatúrát.
   
  fip7, antigonosz, Fennek and 3 others like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Azért csak megérkeztek,cirka 3 órás késéssel,még a dublini körgyűrűn üldögéltünk vagy 1.5 órát 1 koccanás miatt,:confused: így este 9-re meg is érkeztünk.
  Jöt 2 legnagyobb ryanair-os bőröndnyi ellátmány :rolleyes:,kb 20 kilónyi házi sertés húskészítmény,5 liter házi lófingató,5 üveg 5 puttonyos(szerdától szabin leszek,így apóssal indul a minőség ellenőrzés :rolleyes::D),a maradék nagybőrönd meg túró rudi,sport szelet,egyéb hazai ízekkel telt meg.:rolleyes:
  Szóval kicsit enyhült a haragom.
  A kedves mama pénzjutalmat osztott ki az utódoknak,mivel nem ő él velük,ezért szerinte meg is érdemelték a kis rosszaságok,de így már nekem azt sem kell,lassan a nap is felkel,talán a világvége is csúszik még pár napot.:)
  Na,kitartás!
  :D
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Most tényleg ez lesz? Megint a kormipropit kell olvasni az oldalon?
   

Ezen oldal megosztása