Az szerintem túlzás hogy jól működött. Inkább csak Orbán alatt borult ki a bili, mert Gyuribácsi csapatai kezdtek rendezkedni nálunk, ezt viszont nem tudták lenyelni. Amúgy akkor lett elegem nekem is belőlük, meg arra is bepipultam nagyon amikor kiderült, hogy havonta rendszeresen "eszmecseréket folytatott az EU vezetésével ??? What the fuck is that ????? Ki bízta meg az EU vezetésébe beleszólással a Gyurkát ????? Egyáltalán ki/kik azok akik oda merték egyáltalán engedni, hogy ezt megtehesse ?????? Na ilyen alakulat a norvég pénzekből részesülők egy része, a Gyurka sleppje. Na azért álljon meg menet !
Csak a magyar kormány reklamál ezért ? Akkor ha a többi kormány még egy tehénpásztor szintet sem üt meg kormányzási szinten, akkor minden rendben van így ? Mert csak a lóvét nézik, Gyurka machinációit nem ? Na hagyjuk ezt, az én gyomrom sem veszi be ezeket. A többi hallgatása meg bűnpártolás.
Akkor arról van szó, hogy ez a szerződés így nem érvényes ! Ez most gáz ?
A jog ilyen esetben az időközben felmerült de a szerződésben nem szabályozott kérdésekről megegyezést kér a felek között. Ha nem tudnak megegyezni, a bíróság érvénytelennek nyilvánítja a szerződést. A lényeges kérdések szabályozatlansága a jogos szerződés bontás alapja lehet. A pénzt sem tehetik el a norvégok, mert az már a szerződés összegének önkényes megváltoztatása lenne, ami szintén a felbontás alapja lehet. Visszamenőleg....
Ha a civileknek jár a pénz, az sem lehet hogy a norvégok privilegizáljanak egy norvégokhoz kötődő aki kiosztja pénzt. Ez visszaélések alapja lehet. Több nonprofit szervezetnek is kellene biztosítani a független pályázatos kiosztás lehetőségét természetesen szigorúan szabályozva a transzparenciát és a szabályokat. Ebben szerintem most igazuk van Orbánéknak.
Vannak ilyen magas szinten elcseszett uniós szabályozások, szerződések ? Hát persze. Például így csesztek el nem is oly rég egy rakás vakcinás szerződést a gyártókkal. De mint kiderült az elosztás szabályozását is elcseszkurálták. Szóval egyáltalán nem egyedi az EU-ban a norvég szerződés defektje, vannak még. Persze ezzel a most írt véleményemmel sem kell senkinek egyetértenie, ez személyesen szubjektív hogy ki ért vele egyet és ki van ellene.