Áthoztam ide.Ez nem erről szól. Igazából a gyerekkori kétnyelvűség a hatalmas előny, teljesen másképp formálódik a logikai készségük, a gondolkodasuk, en nonstop magyarul beszelek a gyerekekhez ha nincs amerikai velünk. Felnőttkorban is keszsegeket meg gondolkodasmodot alakitja, no meg teljesen mas latokorrel, kulturaval stb ismerkedhetsz meg.
Alapvetően nem vagyok nyelvtanulás ellen. A gyerekem is két nyelvet tanul, mert van rá tehetsége és érzéke és gyerekként talán könnyebb tanulni. Egyiket első óta, a másikat idén kezdte. Ha hülye lenne hozzá, mint az apja, akkor nem erőltetném. (Az iskolában meg csak negyediktől kezdenék egy nyelvvel.) Azt gondolom, hogy legyen megfelelő nyelvtanítás, nyilván az sem valós, hogy mindenki több nyelven beszéljen anyanyaelvi szinten illetve több kultúrális környezetet ismerjen teljesen.
Nekem a kötelezősséggel van bajom. Meg azzal, hogy egyrészt vannak, akik lenézik azt, akik nem tanulnak nyelvet, de az sokkal jobb, mikor azért adtak ki diplomát, mert levizsgázott, de igazából használható nyelvtudása mégsincs? Akkor az jó? Szerintem nem.
Kultúrával meg nem biztos, hogy a nyelvismeret által ismerkedsz meg -de tény, hogy sokat segít- hanem, hogy valahol ott élsz és részt veszel a társadalomban.
Jól. Az is, meg más is, meg tanulok mást is.Ha jól tévedek te tanár vagy ugye?