Csak mert nincs a hvg-ben, attól még ezek létező problémák. Na ki az aki homokba dugja a fejét?
Tudom, hogy most "meg kell védeni a gyerekeket a liberális, LMBTQ propagandától az iskolában". Voltam általános iskolás és gimnazista is Budapest legszabadszelleműbb intézményeiben, de egyszer sem kaptam ideológiai képzést.. Az unokatesóm most ballagott el általános iskolából, képzeld el, hogy 8 év alatt egyszer sem jelentek meg a Soros-ügynökök, hogy gaz propagandával tömjék tele a fejét.
A többsávos adózás egy út az igazságosabb adózás felé. Miért kellene egy minimálbérre bejelentett embernek pontosan ugyanannyi adót fizetnie, mint egy kétdiplomás, 3 nyelvvizsgás mérnöknek?
Ha csődbe ment oktatást szeretnél látni, akkor látogass el hazánk bármelyik általános- vagy középiskolájába, esetleg egyetemére. Nincsenek tanárok; csak annyit kell tudnia az új szakembergárdának, ami a NAT-ban szerepel; beázik az épület; nincs elég tornaterem; omlik a vakolat; nincs pénz WC-papírra, fénymásolópapírra.
Az egyetemeken szintén nincs pénz, mert ugyanannyi az állami normatíva egy bölcsész, egy mérnök és egy orvos után is, holott kurvára nagyon eltérő a képzés forrásigénye. A BME-n az analitika és a szerves labor konkrétan 50+ éves bútorzattal és 20-30+ éves gépparkkal működött az én időmben, de megnyugodhatsz, most sem lett sokkal több új berendezés. Ami igen, azt meg a hallgatók nem használhatják. A félüzemi fermentációs labor egy kb. 100 éves épületben van, amit a Duna áradásakor a talajból elönt a víz, az elfolyókból pedig feltör a szennyvíz, de a kancellár csak széttárja a kezeit, hogy sajnálom, de nincs rá pénz... 30 éve. Az egyetemi oktatók átlag életkora 60 év körül van, mert annyira szar az alap fizetésük, hogy minden doktoráns a PhD fokozat megszerzése után lelép a versenyszférába dolgozni 3-4-szeres kezdő fizetésért.
Igazad van, tényleg létező problémák..
napjainkban.