"Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.
Egyedül nem megy, ezt megmondta a Kern meg a Garas
Kell valaki hogy arass"
ByGZÉAK
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.
Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.
Hát ha még tudnád miből jött a nick... apropó, két hete főztem ki 65 liter Irsai Olivér pálesztAzért azt el kell ismerni, hogy @Rapesz nikkje meg avatarja a legnagyobbak között van. Én mindig röhögök, mikor meglátom, már az elött, hogy elolvasnám, mit írt.
Azért egy jó kis szalmonella csodákat tud okozni az értékrendet illetően.Most tényleg, a tojássütést mérjük a kódoláshoz..:?
Otthon vághatsz engedély nélkül disznót, magadnak; de attól még nem nyithatsz hentesboltot. Van a kettő között különbség. Pedig nem a házivágásoktól szoktak megbetegedni az emberek.Mi lesz a következő lépés? Otthoni főzéshez is engedély kell majd vagy mi?
A kilencvenes években a brancson kívül az tudott meggazdagodni, aki elvállalta azokat a szar melókat is, amelyeket az akkor bolsi nagytőkések pár fillérért már nem. Kurvára nem nézték milyen képesítésed van, te vagy a legolcsóbb, vagy sem. Haverok szereztek melót haveroknak, és viszont. Egy ideig hatalmas manik jöttek-mentek a Jugókon át ki-be. Érdekes időszak volt.Azért egy jó kis szalmonella csodákat tud okozni az értékrendet illetően.
Azért a belgyógyász sem lehet villanyszerelő, hiába bizonyos szegmensben képzettebb. Ha az ember maga áll be a pult mögé, akkor végezze el a tanfolyamot, ha meg alkalmazottja van, akkor ne karosszéria lakatossal főzesse az ételt.
Otthon vághatsz engedély nélkül disznót, magadnak; de attól még nem nyithatsz hentesboltot. Van a kettő között különbség. Pedig nem a házivágásoktól szoktak megbetegedni az emberek.
Van egy csomó szakma, ahol eleve a vállalkozói tevékenység végzettséghez kötött. Máshol megoldják, itt is meg lehet. Nem látom, hogy akkora probléma lenne.
Ne menjünk már harminc évet vissza ebben a témában.A kilencvenes években a brancson kívül az tudott meggazdagodni, aki elvállalta azokat a szar melókat is, amelyeket az akkor bolsi nagytőkések pár fillérért már nem. Kurvára nem nézték milyen képesítésed van, te vagy a legolcsóbb, vagy sem. Haverok szereztek melót haveroknak, és viszont. Egy ideig hatalmas manik jöttek-mentek a Jugókon át ki-be. Érdekes időszak volt.
Veretes faszság is a 80%-a.Van egy csomó szakma, ahol eleve a vállalkozói tevékenység végzettséghez kötött.
Nem tisztem megítélni. Bár azt gondolom, hogy azért nem árt, ha az adott szakmát olyan gyakorolja, aki ért is hozzá.Veretes faszság is a 80%-a.
Na jó, ez a világ nagy részén így van, de ez Magyarország, a 10 millió mindenhez is értő, mindenben is szakértő földje. Itt minek papír?Nem tisztem megítélni. Bár azt gondolom, hogy azért nem árt, ha az adott szakmát olyan gyakorolja, aki ért is hozzá.
Rendben, de ha nincs papírja ugyanúgy vonatkoznak rá a jótállási, biztonsági és egyéb szabályok amelyek a tevékenységgel járnak. Akkor azok minek? Naugye. A termékfelelősség rendszere nagyon jól ki van dolgozva, csak alkalmazni kell, a gazdaságot meg hagyni működni.Nem tisztem megítélni. Bár azt gondolom, hogy azért nem árt, ha az adott szakmát olyan gyakorolja, aki ért is hozzá.
És szátalan ilyen példa van.A legjobb a fotós. Nem nyújthatsz fotós szolgáltatást, csak papírral. Akkor mire van a portfólió? Ha rosszak lesznek a képek (mi a rossz kép egyáltalán?) akkor az kit veszélyeztet?
Abszurd az egész.
Igen, van, ami kevesebb kockázattal jár, és nyilván ami többel. Valóban pl. egy fotós nem feltétlen az a kategória, de szerintem épp az a kivétel, ami kevesebb kockázattal jár.Rendben, de ha nincs papírja ugyanúgy vonatkoznak rá a jótállási, biztonsági és egyéb szabályok amelyek a tevékenységgel járnak. Akkor azok minek? Naugye. A termékfelelősség rendszere nagyon jól ki van dolgozva, csak alkalmazni kell, a gazdaságot meg hagyni működni.
Továbbá tapasztalatom szerint a papír sem jelenti, hogy nem egy trehány kókler a munkaerő.
Amúgy nagyon könnyű a képesítéshez kötött tevékenységek listáját bővítgetni, csak minek. A West Balkán után behozták, hogy a rendezvényszervezés is legyen ilyen. Voltak biztonsági szabályok az adott épületre? Voltak hát. Alkalmazták? NEM.
A legjobb a fotós. Nem nyújthatsz fotós szolgáltatást, csak papírral. Akkor mire van a portfólió? Ha rosszak lesznek a képek (mi a rossz kép egyáltalán?) akkor az kit veszélyeztet?
Abszurd az egész.
(lejárt a szerkesztési időm)Lehet böngészni ezt a csodát
Állítom, hogy a magyar gazdaság egyik legnagyobb kerékkötője önmagában ez.
Egyszer próbáljunk már picit nem okosbamegódósan gondolkodni.(lejárt a szerkesztési időm)
Ha nem lenne, akkor is felelősségre lehetne vonni bárkit, de így legalább amúgy ígéretes vállalkozók dolgát nehezíti meg.
Kedvencem: bábszínész, bábtervező,dramaturg, énekkari tag, pantomimes, súgó, Ügyfélszolgálat- információ
És ennek a megértése egy külön törvényt és képzést igényel? Nem. erre való a munkatapasztalat/portfólió, meg a próbafeladatok. De gondolom nem dolgoztál még grafikusokkal, én már igen. Meg nem mondanám, melyiknek van papírja és melyiknek nincs, ha nem tudtam volna eleve.Tudod, pl egy grafikus mit tanul? Hiszen én is tudok képeket szerkeszteni, nem is sokkal rosszabbul mint a hugom, akkor meg minek?
Hát azért barátom, mert én meg se érteném egy professzionális cég kéréseit, ő meg igen.
Lásd fent, ez ugyanaz. Ha nem felel meg a kiválasztáson, nem dolgozok vele.Egy fotósnak minek képzés? Ne aggódj, nem az esküvői fotózáshoz kell, viszont ugye ha ide jön Hollywood Hootman és keres világosítót/fotóst/díszletrendezőt, akkor ő el fog várni egy csomó mindent, és nem mondom, hogy ezek nem megtanulhatók autodidakta módon, de a "fotósok" 2/3a nem fogja. Így rákényszerül.
A zsebbe fizetés eddig is szabálytalan volt....A szakács rendeletnél amúgy érdemes az eredeti poszt kommentjeit nézni, és nem csak a telexes világvégét (a vendéglátósokét), a konyhai kisegítéshez most se kell semmi, szimpla betanított munka marad, és általában az a vélemény, hogy ez azért kell, hogy kénytelenek legyenek minden szakácsot bejelenteni szakácsnak. Mert amúgy lenne elég, csak nem 4 órára segédtakarítónak bejelentve.
...erre vannak az online értékelési rendszerek, nem? De ja, erre is hozzunk törvényt, nehogy életképesen szabályozza magát a piac. Ha valahol rossz kaját adnak, oda többet nem megyek. Ha ez szabálytalanságba csap át és patkányfarok csiklandozza az orrom a gyroszomból kilógva, akkor meg megy a telefon a NÉHIB-nek. Ilyen egyszerű.Amúgy itt is igaz az, hogy hahó, a magyar éttermek/kifőzdék nagy része olyan messze van az egyenletes, jó minőségtől, mint makó jeruzsálemtől, miért baj az, hogy ezt rákényszerítjük? Hogy ehhez hatékonyságot kell növelni?
Nagy volt ide ez a lendületEgyszer próbáljunk már picit nem okosbamegódósan gondolkodni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..