És ennek a megértése egy külön törvényt és képzést igényel?
Nem, természetesen megtanulható autodidakta módon is. 100ból 1 önjelölt grafikus meg is tanulja.
De gondolom nem dolgoztál még grafikusokkal, én már igen. Meg nem mondanám, melyiknek van papírja és melyiknek nincs, ha nem tudtam volna eleve.
De rengeteggel. A Mickey egér frizurám kialakulásában nagy szerepet játszott, hogy tele a szakma akár még ajánlott grafikusokkal is, akiknek fogalma sincs arról, h mi az a vakháromszög, miért nem kicsinyítjük a szabvány méretű UN cimkét, és miért nem designoljuk át a veszélyjelzőket. Vagy, hogy mi az a tekercselési irány. Én nem mondom, hogy nincs olyan, aki ezt képzés nélkül tudja, de mindenképp szűrő, ha van.
Lásd fent, ez ugyanaz. Ha nem felel meg a kiválasztáson, nem dolgozok vele.
Még nekem is értékesebb annál az időm, hogy azzal vesződjek, hogy a minimális alapkövetelményeknek megfelel-e az amúgy ragyogó portfóliós fotós/grafikus. Csak nem tudja, hogy mit miért csinál, hanem azt tudja, hogy meígyszoktam. Hát kösz, de miért. És itt nem az optikai egyenletek érdekelnek, hanem az, hogy tudja-e, hogy mit csinál.
A zsebbe fizetés eddig is szabálytalan volt....
De mivel népszokás, és nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani, így valamit tenni kell ellene, a sajnálkozáson túl is.
...erre vannak az online értékelési rendszerek, nem?
Nem. Erre az ANTSZ/táplálkozástudomány/stb van. Az értékelési rendszerek a személyzetet fogják leginkább pontozni. Jó nyílván az ehetetlen kaja az más.
Ha valahol rossz kaját adnak, oda többet nem megyek
Kb mindenhol. Aztán meglepődünk, hogy az ország világelső a szív és érrendszeri megbetegedésekben.
Apropó on-line értékelés:
Gödöllő – Nagy port kavart egy kis cukrászda bezárása Gödöllőn. Mint azt a Blikk is megírta, Barna Illés bácsi cukrászdáját bezáratta a NÉBIH.
www.blikk.hu
Ez a hely egy lepratelep volt.
akkor meg megy a telefon a NÉHIB-nek. Ilyen egyszerű.
Aztán szerez egy jó ügyvédet:
A séi cukrász a vád szerint 2006 augusztusában több mint négyszáz embert megbetegítő, hat ember életét követelő szalmonellafertőzést okozott.
24.hu
És folytatja. Nyilván, ezt a képzés nem szűnteti meg, de erősen csökkenti.
Btw nekem teljesen megfelel, hogy azok az emberek akik ebben dolgoznak x éve, megkaphassák a papírt anélkül, hogy elvégzik a tanfolyamot, ha számot adnak a tudásukról. Ez egyébként az állatkísérletes engedély megszerzésénél egy valid opció. Nyugodtan lehet állami színten is csinálni, nem csak a gaz eu miatti akreditált képzésen.
Akkor sem egyik napról a másikra kell érvényt szerezni a jogszabálynak. Náluk elterjedt, hogy más a képzettsége, mint amit valójában csinál valaki. Legyen képzettsége? Legyen. De adjunk rá időt, mert nem tud egy képzést egyik napról a másikra elvégezni, ha szeretné folytatni a tevékenységét. Nézzük meg, biztosított-e a képzés, meddig tart, és a törvény szabjon reális határidőt a papír megszerzéséhez. Akkor van értelme, nem betarthatatlan, és minden érintett átgondolhatja, hogy tényleg azt akarja-e csinálni, amihez meg kellene szereznie a képesítést.
Egyetértek, az állam vissza is kozott részben a tulajokkal való tárgyalás után. De hahó a rendelkezés nem uk-muk-fukk született, hanem a munkavállalói érdekképviseleti szervekkel és a releváns iparkamarával való egyeztetés után.
Mindenhol az számít, ahol nem forog veszélyben emberélet
Akkor minek a nyelvvizsga a diplomához? Vagy az más?
Ezt gondold át legalább még kétszer. Csak két szó: west balkan