Egyszer próbáljunk már picit nem okosbamegódósan gondolkodni.
Tudod, pl egy grafikus mit tanul? Hiszen én is tudok képeket szerkeszteni, nem is sokkal rosszabbul mint a hugom, akkor meg minek?
Hát azért barátom, mert én meg se érteném egy professzionális cég kéréseit, ő meg igen.
Ez am
@molnibalage nak is szól.
Egy fotósnak minek képzés? Ne aggódj, nem az esküvői fotózáshoz kell, viszont ugye ha ide jön Hollywood Hootman és keres világosítót/fotóst/díszletrendezőt, akkor ő el fog várni egy csomó mindent, és nem mondom, hogy ezek nem megtanulhatók autodidakta módon, de a "fotósok" 2/3a nem fogja. Így rákényszerül.
A szakács rendeletnél amúgy érdemes az eredeti poszt kommentjeit nézni, és nem csak a telexes világvégét (a vendéglátósokét), a konyhai kisegítéshez most se kell semmi, szimpla betanított munka marad, és általában az a vélemény, hogy ez azért kell, hogy kénytelenek legyenek minden szakácsot bejelenteni szakácsnak. Mert amúgy lenne elég, csak nem 4 órára segédtakarítónak bejelentve.
Amúgy itt is igaz az, hogy hahó, a magyar éttermek/kifőzdék nagy része olyan messze van az egyenletes, jó minőségtől, mint makó jeruzsálemtől, miért baj az, hogy ezt rákényszerítjük? Hogy ehhez hatékonyságot kell növelni?
Igen, azt kell. És ezek a lépések végre valahára abba az irányba mutatnak.