Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 339
4 900
113
Szerintem inkább az lehet mögötte, hogy az elmúlt két évben nyakra-f*szra nyíltak a házhozszállítós étkezdék/büfék/stb az országban, mert abból meg lehetett élni úgy-ahogy.
Nálunk is egy sz*ros 10000-es városban van most 6 pizzás, 4 koreai, 2 kínai, 3 hamburgerező, 2 svédasztalos, 2 gyrosos, meg 6 "sima" étterem.
Ez abszurd, munkaerő meg sokszor kétséges, nem egyszer diákmunkások vannak a konyhában.
Lehet, de ezeket a helyeket ÁNTSZ-ellenőrzéssel karban lehet tartani; ha valamit szabálytalanul csinálnak, fél év roló lehúzás. Ugyanis az összes üzemeltetőre vonatkoznak az előírások, függetlenül attól, hogy van-e papírja a tevékenységről.
De az összes gyorsétterem is bezárhat, ott igen keveseknek van szakirányú végzettsége.

M

molnibalage

Guest
Nem azért, de épp a szoftveriparban a papír alig számít, a tudás, teljesítmény jobban!
Mindenhol az számít, ahol nem forog veszélyben emberélet.
A 3D modellezéstől kezdve a videóvágásig, rendezvényszervezésig, stb.

Amúgy a politikusnak mihez is kell érteni?
Ja, láthatólag semmihez...
Ja de, ökörségeket beszélni, erről jogszabályt alkotni.
Ja az sem, csak nyomni a szavazógombot...
,

Konkrétan a való világtól el vannak szakadva, ez az szutyok is vegytiszta indikátora volt ennek.

T

Törölt tag

Guest
És ennek a megértése egy külön törvényt és képzést igényel?
Nem, természetesen megtanulható autodidakta módon is. 100ból 1 önjelölt grafikus meg is tanulja.
De gondolom nem dolgoztál még grafikusokkal, én már igen. Meg nem mondanám, melyiknek van papírja és melyiknek nincs, ha nem tudtam volna eleve.
De rengeteggel. A Mickey egér frizurám kialakulásában nagy szerepet játszott, hogy tele a szakma akár még ajánlott grafikusokkal is, akiknek fogalma sincs arról, h mi az a vakháromszög, miért nem kicsinyítjük a szabvány méretű UN cimkét, és miért nem designoljuk át a veszélyjelzőket. Vagy, hogy mi az a tekercselési irány. Én nem mondom, hogy nincs olyan, aki ezt képzés nélkül tudja, de mindenképp szűrő, ha van.

Lásd fent, ez ugyanaz. Ha nem felel meg a kiválasztáson, nem dolgozok vele.
Még nekem is értékesebb annál az időm, hogy azzal vesződjek, hogy a minimális alapkövetelményeknek megfelel-e az amúgy ragyogó portfóliós fotós/grafikus. Csak nem tudja, hogy mit miért csinál, hanem azt tudja, hogy meígyszoktam. Hát kösz, de miért. És itt nem az optikai egyenletek érdekelnek, hanem az, hogy tudja-e, hogy mit csinál.

A zsebbe fizetés eddig is szabálytalan volt....
De mivel népszokás, és nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani, így valamit tenni kell ellene, a sajnálkozáson túl is.
...erre vannak az online értékelési rendszerek, nem?
Nem. Erre az ANTSZ/táplálkozástudomány/stb van. Az értékelési rendszerek a személyzetet fogják leginkább pontozni. Jó nyílván az ehetetlen kaja az más.

Ha valahol rossz kaját adnak, oda többet nem megyek
Kb mindenhol. Aztán meglepődünk, hogy az ország világelső a szív és érrendszeri megbetegedésekben.
Apropó on-line értékelés:

Ez a hely egy lepratelep volt.
akkor meg megy a telefon a NÉHIB-nek. Ilyen egyszerű.
Aztán szerez egy jó ügyvédet:
És folytatja. Nyilván, ezt a képzés nem szűnteti meg, de erősen csökkenti.

Btw nekem teljesen megfelel, hogy azok az emberek akik ebben dolgoznak x éve, megkaphassák a papírt anélkül, hogy elvégzik a tanfolyamot, ha számot adnak a tudásukról. Ez egyébként az állatkísérletes engedély megszerzésénél egy valid opció. Nyugodtan lehet állami színten is csinálni, nem csak a gaz eu miatti akreditált képzésen.
Akkor sem egyik napról a másikra kell érvényt szerezni a jogszabálynak. Náluk elterjedt, hogy más a képzettsége, mint amit valójában csinál valaki. Legyen képzettsége? Legyen. De adjunk rá időt, mert nem tud egy képzést egyik napról a másikra elvégezni, ha szeretné folytatni a tevékenységét. Nézzük meg, biztosított-e a képzés, meddig tart, és a törvény szabjon reális határidőt a papír megszerzéséhez. Akkor van értelme, nem betarthatatlan, és minden érintett átgondolhatja, hogy tényleg azt akarja-e csinálni, amihez meg kellene szereznie a képesítést.
Egyetértek, az állam vissza is kozott részben a tulajokkal való tárgyalás után. De hahó a rendelkezés nem uk-muk-fukk született, hanem a munkavállalói érdekképviseleti szervekkel és a releváns iparkamarával való egyeztetés után.
Mindenhol az számít, ahol nem forog veszélyben emberélet
Akkor minek a nyelvvizsga a diplomához? Vagy az más?
rendezvényszervezésig
Ezt gondold át legalább még kétszer. Csak két szó: west balkan

T

Törölt tag

Guest
Standard sablonduma.
Tudjuk, hogy a NER hogyan működik.
Az E betű jelentése a NER újbeszélben, hogy "mi így akartunk, így lesz, ti meg együttműködtök".
Sok esetben igen, sok esetben nem. Jelen esetben arról volt szó, hogy a szakszervezetekkel egyeztettek. Nos a munkavállalók érdekei sok esetben ellenkeznek a munka adók érdekeivel.
De spec tudok legalább egy területet, ahol hosszas egyeztetés volt arról, hogy mibe álljon bele a kormány és mi az ami még elviselhető, szóval nem igaz generálisan amit mondasz. Bár bőven van rá példa

M

molnibalage

Guest
Sok esetben igen, sok esetben nem. Jelen esetben arról volt szó, hogy a szakszervezetekkel egyeztettek. Nos a munkavállalók érdekei sok esetben ellenkeznek a munka adók érdekeivel.
De spec tudok legalább egy területet, ahol hosszas egyeztetés volt arról, hogy mibe álljon bele a kormány és mi az ami még elviselhető, szóval nem igaz generálisan amit mondasz. Bár bőven van rá példa
Persze...
Jelen esetben a munkaadók érdeke volt, hogy 90% működésképtelenné váljon...? :rolleyes: :confused: :eek: o_O

• Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag

Guest
Persze...
Jelen esetben a munkaadók érdeke volt, hogy 90% működésképtelenné váljon...? :rolleyes: :confused: :eek: o_O
Nem, ez valószínűleg a munkaVÁLLALÓK érdeke lenne, tudom, ezt Magyarországon nem szokás figyelembe venni, meg mi az, hogy munkásjogok fúj. De azért tényleg érdemes itt elolvasni a kommenteket
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 339
4 900
113
Nem, ez valószínűleg a munkaVÁLLALÓK érdeke lenne, tudom, ezt Magyarországon nem szokás figyelembe venni, meg mi az, hogy munkásjogok fúj. De azért tényleg érdemes itt elolvasni a kommenteket
Erre az esetre mondják joggal, hogy 3 fölösleges dolog van a világon: A férfiak csöcse, a pápa pöcse, meg a szakszervezet.
Pedig én is voltam...
Esetleg lehetett volna nyilvánosan megvitatni, hogy láthassa a jogalkotó, mennyire életszerűtlen és betarthatatlan ebben a formában a javaslat.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 784
35 541
113
Erre az esetre mondják joggal, hogy 3 fölösleges dolog van a világon: A férfiak csöcse, a pápa pöcse, meg a szakszervezet.
Pedig én is voltam...
Esetleg lehetett volna nyilvánosan megvitatni, hogy láthassa a jogalkotó, mennyire életszerűtlen és betarthatatlan ebben a formában a javaslat.
Nagyon sok minden ki van rakva társadalmi egyeztetésre, csak a franc sem foglalkozik vele, amíg életbe nem lép; holott talán ezeknek a követése, véleményezése is az érdekképviseletek dolga lenne.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 339
4 900
113
Nagyon sok minden ki van rakva társadalmi egyeztetésre, csak a franc sem foglalkozik vele, amíg életbe nem lép; holott talán ezeknek a követése, véleményezése is az érdekképviseletek dolga lenne.
Én is az érdekképviselet impotenciáját látom. Ha időben megkérdezik az érintetteket, biztos felhomályosították volna őket a problémákról, amit lehetett volna jelezni a jogalkotó felé.

M

molnibalage

Guest
A kihaló szakmák sorozathoz, külföldön.

• Tetszik
Reactions: phaidros