Hogy a francba tud egy 5 km-es út 1 órás lenni?Tudom most a hideg ráz téged de azért leírom !
Jelzem csak 1 gyerekem van nem 2-3-4-x ! Tehát a problémám "csak" 1x-es . A gyerek most 2.-os egy 6 osztályos gimiben (8-os a normál suliban ) 2 nyelvet és kiemelt biológiát tanul (állatorvos akar lenni óvodás korától , támogatjuk ) . A gimi a házunktól csak 5 km légvonalban mégis tömegközlekedéssel (mióta a moslék koalíció tönkre tette az amúgy kitűnő Miskolcit ultra gáz) több mint 1 óra ! 7-8 órái vannak , mivel nem két tannyelvű suliból ment így Angolból külön órára jár (5500Ft/ó) , kémiából és fizikából is igényli a + 1-1 órát (még 8000 Ft a kettő) . Szeret tanulni és kitűnő is -tudja , hogy kell a húzós állatorvosihoz - de szeret sportolni is -hála istennek a sulijában megtalálta - röplabdázik heti 2x2 órát délután ! Na most bárkinek kinyalom a seggét ha ezt tömeg közlekedéssel megtudja oldani . Így is minden reggel viszi az anyja mert 7:30-ra be kell érnie így 7:00-kor indulnak és 6:00-kor kel - na ezt busszal 5:00 keléssel tudná aposztrofálni ! Délután az anyja vagy én hozom el és így kb 17:00-17:45-között ér haza hulla fáradtan és áll neki tanulni ! Nem kötelezzük semmire amit csinál azt tudatosan teszi már sok év óta ! Ha már most nem segítenénk legalább azzal , hogy hozzuk visszük lerövidítve az így is húzós iskolai programját és hagynánk buszocskázni akkor meddig bírná szegénykém ?
Ezekkel valszeg nem vagyunk egyedül és mi van ha 1-nél több gyerek van ? Tehát tisztelt Molnár Úr még mindig azt mondom , hogy kibicnek semmi sem drága ! Már esment olyanról osztottad azt eszet amiről fogalmad sincs , nem is lehet mert nem vagy gyakorló szülő . A bezzeg Hollandiáról csak annyit az egyik barátom már több mint 20 éve kint él , oda születtek a gyerekei is . A nagyobbik lány 1 évvel fiatalabb az enyémnél de a tanulmányai azok kb 3-4 évvel vannak elmaradva a mi lányunkétól .Abban a fene nagy szabadságban mindenre van idejük csak a tudásban vannak lemaradva . Hogy ez jó vagy nem jó azt majd az idő eldönti !
Enyém is busszal jár, több mint 5 km-re de szerintem kb. mindennel együtt itthontól az iskoláig 20 perc. És tud egyedül járni, első osztály első hetén vittük, egyszer lett vele menve a busszal aztán hajrá. Bele nem hal. Bandázik a haverokkal. Sértésnek veszi ha visszük. Pedig egy helyre járunk. És van, aki falun belül kocsival viszi. Ő is jár több mindenre, két nyelv magánban, heti két edzés (jó, ezekre visszük, mert oda tényleg gáz a tömegközlekedés -másik falu, meg én is járok.
És az kifogásnak, hogy ide jár, meg oda jár... ha legalább járnának. Környezetemben iskolán kívüli dologra alig jár valaki. Szóval persze, van az az eset; de azért nem feltétlen érint annyit a valóságban, mint akik a gyerek szolgái.