Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Pedig tényleg létezik ilyen mágneshorgászat, és tök jó dolog, mert tisztítják a vizeket.
Meglepő dolgokat szoktak összeguberálni, fegyvereket, kismotort, széfet, stb. Van sok külföldi yt csatorna is ami ezzel foglalkozik. A profik búvárkodással is kiegészítik a mágneshorgászatot. Olyankor a pet palacktól kezdve az arany gyűrűig mindent összeszednek a vizekből. Meglepő, milyen sok telefon van a folyókba dobva, illetve rengeteg GoPro is ott végzi. Sokan használnak fémdetektort a víz alatt, majd a következő lépés az aranyásás, de ők már csak úgy mellékesen tisztítják a folyókat, nem az a fő cél, de azért elég jó móka.
Szóval nyugodtan kérjél karácsonyra ilyen mágnest, mert elég menő. :)
Imádok horgászni de csak halakra:) , úgy hogy maradok a hagyományos horgászat mellett:), megmondom neked őszintén ez a fajta "horgászat" meglepett, eddig még csak nem is hallottam róla, de akkor nagyon úgy látszik,hogy csak én nem haladtam a korral:).

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 984
86 654
113
G

Galthran

Guest
Menő, de illegális. Ugyan az, mint a fémkeresőzés.
kitérdekel? :D
eddig még csak nem is hallottam róla, de akkor nagyon úgy látszik,hogy csak én nem haladtam a korral:).
öreg vagy :D engem meg a halas horgászat baromira untat :D ez a mágneses viszont egész fun. arra kell figyelni hogy ne oylan vízhez menj amit pl nemrég kotortak, új építésű strand mellett marhára uncsi volt pl :D és eredménytelen :(

Egy arab sejk elmeséli, mi folyik Dubajban. “A magyar nők kívánatos árucikkek”
mindegyik kelet-európai csóró országból visznek ki nőket, nem csak innét

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 534
21 406
113
kitérdekel? :D

öreg vagy :D engem meg a halas horgászat baromira untat :D ez a mágneses viszont egész fun. arra kell figyelni hogy ne oylan vízhez menj amit pl nemrég kotortak, új építésű strand mellett marhára uncsi volt pl :D és eredménytelen :(

mindegyik kelet-európai csóró országból visznek ki nőket, nem csak innét
Voltál pecázni Laci!?
Igen..
És mit fogtál?!
Egy 120 mm-es Szovjet aknagránátot!!!!

W

Wilson

Guest
keszeget bárki tud!
Segíts ha egy 120mm szovjet aknagránát keszegnek számít, akkor mi számít kapitális fogásnak mondjuk, ha a szenvedélyes "mágnes horgász" "kikap" a Dunából egy (DEMO) 4000 fontos (1800kg) amerikai romboló bombát, de az is csak akkor ha ott a parton felrobban a "mágnes horgász" kezei között?:):)

• Vicces
Reactions: Venom85

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 534
21 406
113
Segíts ha egy 120mm szovjet aknagránát keszegnek számít, akkor mi számít kapitális fogásnak mondjuk, ha a szenvedélyes "mágnes horgász" "kikap" a Dunából egy (DEMO) 4000 fontos (1800kg) amerikai romboló bombát, de az is csak akkor ha ott a parton felrobban a "mágnes horgász" kezei között?:):)
Amit a Tiszából meg Dunából sokat ki tudsz halászni az a Csepel kerékpár meg II.Vh-s lövedékek széles választéka! :)

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 534
21 406
113
Mese világ ez a Gyimesek!
Béla bácsi kinek még nyugdíja sincsen is megélnek, ez számomra oly hihetetlen! Ami nekik kell megtermelik! Így éltek nagyanyáink is..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

G

Galthran

Guest
úgy értem mennyivel menőbb egy gránátot fogni mint valami csóró halat :D
am tényleg nézz utána, sztem egész jó kikapcsolódás(nekem nincs amúgy mágnesem, haverral szoktam nyomulni)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 375
34 156
113
Miért baj az, ha valaki a szemetet kiszedi a vízből?
Nem a szemétkiszedés a baj, mint írtam volt.
Vannak ennek szabályai.
Az a probléma, hogy nagyon elharapódzott a megélhetési fémkeresőzés (és ennek egy oldalága a mágneshorgászat) és minden értelemben nagy kárt tesznek (pl. régészeti lelőhelyek tönkretétele) és nagy értékeket visznek ki az országból.
Másrészt meg szerencsére egyre több tere van legálisan ezeknek, akár múzeumokkal közösen. Szerencsére a hivatalos szervek részéről is egyre nagyobb az együttműködésre a hajlandóság.

Pelger

Well-Known Member
2020. október 23.
79
300
53
A legutóbb mikor követtem a dolgokat akkor még a mágnes horgászat nem volt sem szabálysértés sem bűncselekmény. A fémkeresőzés viszont már az lett. Kivéve ha letudsz szerződni a múzeummal. Ami nálunk lehetetlen mert "családi" vállalkozásban szedegetik ki a múzeumnak(és maguknak...). De van rá példa ahol le lehet szerződni. Van külföldi példa ahol adnak pénz jutalmat ha értékes dolgot viszel be.
Érdekes téma ez. Van az a szempont, hogy minden az államé és majd egyszer a régészek pár ezer év múlva eljutnak oda, hogy kiszedjék az adott lelőhelyről amit kell. Ami addigra már régen szétroncsolódik például a termőföldek esetében. Vagy vannak akik kiszedik azt a földből és leadják vagy eladják. De akkor is fennmarad az utókornak jó esetben. Magyarhonba jelenleg lehetetlen mindent fontos területet és kevésbé fontosat feltárni mert nincs pénz,ember és hajlandóság sem. Plusz sokról nem is tudnak, hogy egyáltalán létezik.

• Tetszik
Reactions: Árpicsek

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 017
37 445
113
A franciák egyébként elég jók apc és könnyű/közepes dolgok terén.
Könnyű nők, közepes államférfiak? :rolleyes:
Pedig tényleg létezik ilyen mágneshorgászat, és tök jó dolog, mert tisztítják a vizeket.
Meglepő dolgokat szoktak összeguberálni, fegyvereket, kismotort, széfet, stb. Van sok külföldi yt csatorna is ami ezzel foglalkozik. A profik búvárkodással is kiegészítik a mágneshorgászatot. Olyankor a pet palacktól kezdve az arany gyűrűig mindent összeszednek a vizekből. Meglepő, milyen sok telefon van a folyókba dobva, illetve rengeteg GoPro is ott végzi. Sokan használnak fémdetektort a víz alatt, majd a következő lépés az aranyásás, de ők már csak úgy mellékesen tisztítják a folyókat, nem az a fő cél, de azért elég jó móka.
Szóval nyugodtan kérjél karácsonyra ilyen mágnest, mert elég menő. :)
Pun@ mágnes is van? :rolleyes:

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Pun@ mágnes is van? :rolleyes:
Ha az aranymosás eredménye nem elég, akkor lehet ahhoz hasonlóan gyémántot is keresni, vagy bármilyen más drágakövet. Burger István drágakőszakértő:
https://archive.tilos.hu/cache/tilos-20170823-100420-120000.mp3

Van néhány amelyik előállítható mesterségesen. Nem csak a gyémánt, hanem például a rubin, és nem is bonyolult:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha már tudod csiszolni, meg lehet próbálkozni az opállal. Nem tudom van-e olyan csaj akinek az nem tetszik:
https://www.youtube.com/c/PulitzerOpal/videos

Vagy marad a menekülés vékony ösvénye, az örök szerelem, a kápé, de azért meg sokat kell dolgozni. :p