Számomra az atlétika és a legtöbb "csapatsport" is rég elvesztette sport értékét. Annyira specializált alkat+ gyerekkortól arra tréningezés +legális/illegális dopping kell a sikerhez. Az egész mára a szórakoztató ipar része lett.
Én simán engedélyezném a doppingot is, így-úgyis 'lövik' magukat, (tisztelet a kivételnek) és akkor tényleg kiderülne mi az emberi teljesítőképesség határa...
Így van. Lassan országos szint sincs komoly cuccolás nélkül. EPO, teszto, akármi beszerzhető. Akit elkapnak, azt okkal kapják el vagy nagyon amatőr módon tolta.
Testépítés, erősportok, atlétika, bringa, minden. Szánalmas ez a képmutatás meg álnaívkodás. Nincs titkos edzésterv meg speciális étrend. Olyan van, hogy rengeteg edzés, spéci kaja meg cucc és orvosi háttér - van különbség, hogy pult alól kapsz metiltesztót vagy orvosi minőségű cuccot kapsz és orvosi felügyelet mellett (minimális heresorvadás, nem nyomja meg a májat, nem észnélkül szurkálod magad plusz nem kell hónapokig hormonvisszaállítót szedni).
Ezt elkezdik elég korán, jobb helyeken finom ciklusokkal, nem feltűnően, mivel egy serdülőről van szó (nesze neked marker igazolvány). Nem fura, hogy mennyi férfi sportoló kopaszodik? Ez a tesztó egyik mellékhatása.
Vagy a crossfit-es csajok. Mehet az anavar meg az oxy, aztán 3-4 hónap alatt ott a bulking. Senki sem kérdez utána, hogy mitől lettél ilyen gnóm. Vagy MMA, mindenki naturál, persze, tiszta szerencse, hogy van SARMs és társai...
Vagy engedélyezzék, szabad a vásár (így is benyomják) ÉS abbahagyjuk, hogy versenysport = egészség. Rohadtul nem. Ugyanígy abbahagyjuk a "testépítő vagyok, ki vagyok baszva a Kutyafasz35-től", majd felrakjuk egy olyan fényképpel, ami a verseny előtt 2 nappal ábrázolja az embert - ahol 2 hete 50gr szénhidrát/vízhajtó kombón él, egy hete beállt a napi 500ml vízre és most kezdte a 2napig nem eszem/iszom, amíg nincs vége a versenynek" képekkel.
De mondhatom a hálívúdi filmeket, ahol "van az a háttér, ahol a szerepre lesz 4 hét alatt 12kg izom és meg fog maradni a napi 12 órás forgatás majd bulizás alatt, de még addig kitart, amíg mehetsz valami ótvar cicafiúcska magazin címlapjára"
Szánalmas.