M
molnibalage
Guest
Ez mind szép és jó, de aki eddig elkaristolt valamiféle városi lakásban, de most elszáll a rezsi és kert nincs, az ezzel semmit sem tud kezdeni.Ez így természetesen igaz, de én 2 éve meglepődöm folyamatosan, hogy egy kb. 100m2-én a telkünknek mennyi beruházásból mennyi ÉRTÉKET, valódi, illatos - ízletes és egészséges gyümölcsöt, zöldséget meg tudunk termelni, kb. napi fél óra melóval. Sokszorosan visszahozza az árát. Főleg ha a van kaja/nincs kaja majd beüt, úgy igazán. De azt meg kell adjam, hogy ha NULLA forrás van, akkor kb. lehetetlen. Viszont itt nem milliós tételekről beszélek, esővízgyűjtős, csöpögtetős rendszer, mulcsozás, palántázás, növényvásárlásos termőföldes, magaságyásostul pár százezer Ft beruházás amit én pl. ellőttem erre összcsaládilag. HA nem vagyok kényelmes és/vagy nincs ennyi forrásom erre, nem kötelező ám a magaságyás sem, lehet sokkal olcsóbban hajolgatni, meg nem muszáj szép vízgyűjtő hordót/amfórát venni, működhet ám a köbös randa PVC tartály is átmosás után, etc. Szerintem zömében akarni kell, de tényleg. Nyilván mindenkinek és mindenhol NEM megoldható, de majd nagyon sokan rá fognak eszmélni ha szükséges lesz az ínség miatt, hogy nekik is összejöhet...
Ahol nincs nagyi, ott meg kell nézni Youtube-on, vagy megvenni a szakkönyveket, és elolvasni, én is csináltam mindkettőt, működik!