Én ezt tapasztalom. Akkor elé kell ezt képzelni a mondandómnak ezt a mondatot. Mondjuk pont felénk az egyik jelentősebb vonal pár éve, a mellékvonal, meg a fővonal most újul meg. Azt nem mondtam, hogy minden fasza. Lenne igény további fejlesztésekre, de azért engem nem önt el a mindenszarizmus, ha vonalbezárás helyett bizonyos szintű felújítás történik, és akkor sem, ha nem lebontják az állomásokat, hanem teljesen felújítják. Mondjuk azt is gondolom, hogy bizonyos mértékben a mindenkori vasúti vezetés is felelős azért, hogy személyforgalom tekintetében a megítélése olyan-amilyen.
Mifelénk -tágabb értelemben- nagyon sok utat újítottak fel, szinte már alig van kritikán aluli, de az is jellemzően kis forgalmú út. De az, hogy a keleti határtól Ausztriáig, vagy a Balatonig, esetleg Győrig; de akár Gyöngyösig el lehet jutni jó minőségű alsóbb rendű úton -úgy, hogy nem így tervezte az utat az ember- azért nem olyan rossz. Persze, lehet, hogy csak véletlen, meg szerencse. Vagy lehet, hogy más a rossz út mértékegysége -mert volt olyan út a környéken, amire több vidéki ismerős azt mondta, hogy arra nem megy vissza, merre lehet kerülni. - igaz ezt nem teljesen csinálták meg, csak szakaszosan. De összességében megint csak nem a mindenszar önti el az ember agyát. Persze, messze van mondjuk Ausztria, ahol két tanya közt is legalább olyan (vagy jobb) minőségű út van, mint nálunk két falu között, van még, hova fejlődni ilyen téren.
Természetesen nem mindenhol egyforma, és én sem járok mindenfele rendszeresen; de azt hiszem, hogy azt le is írtam, hogy nagyon sok fejlesztés kellene, és nem minden fasza. De ez valamiért néhányaknak valamiért biztos nem jelent meg a monitorán, kijelzőjén.