Beszélgető

Ne aggódj, mindjárt vége. ;)
Persze, persze, tudjuk
231409166_605978307056313_7554387242524599904_n.jpg

;)

Persze, persze, tudjuk
231409166_605978307056313_7554387242524599904_n.jpg

;)
Nem elrontva a kedved és a topicot, de az első képen lévő tömeggyilkosék cimbikéi pont az antant felsz.póiként ténykedtek már a háború alatt is. Ami a hanyatlást illeti, kérlek tedd meg, h vetsz egy pillantást Vladimir Volegov festményeire, belenézel egy színműbe, balett előadásba...utána meglesel egy tetszőleges kortárs analógiát nyugatról:) Azt te sem gondolod komolyan, h a civilizáció fokmérője a pénz-kényelem-nihil. Ofella Balázs könyve (meg az általa fordítottak) egész jól leírja a helyzetet. És már nem fog az inga sem visszalendülni.

Nem elrontva a kedved és a topicot, de az első képen lévő tömeggyilkosék cimbikéi pont az antant felsz.póiként ténykedtek már a háború alatt is. Ami a hanyatlást illeti, kérlek tedd meg, h vetsz egy pillantást Vladimir Volegov festményeire, belenézel egy színműbe, balett előadásba...utána meglesel egy tetszőleges kortárs analógiát nyugatról:) Azt te sem gondolod komolyan, h a civilizáció fokmérője a pénz-kényelem-nihil. Ofella Balázs könyve (meg az általa fordítottak) egész jól leírja a helyzetet. És már nem fog az inga sem visszalendülni.
Ez csak egy poén.
Nem gondolom, hogy nyugaton minden fasza. Azt sem, hogy minden úgy jó keleten, ahogy van.
Egy '70-es évek végi '80-as évek elején élő brit szénbányász is kilátástalannak látta a világot, például.
De a "nyugat haldoklik" mantrát már száz éve mondogatják aztán a mostaninál nagyságrendekkel nagyobb krízisekből is összekaparta magát.
Azért a világ népességének 80%-a szeretne úgy élni, mint ahogy a nyugat haldoklik, hogy egy klasszikust idézzek.
A magas művészethez nem tudok hozzászólni. Sosem érdekelt, pedig próbálkoztam.

Ez csak egy poén.
Nem gondolom, hogy nyugaton minden fasza. Azt sem, hogy minden úgy jó keleten, ahogy van.
Egy '70-es évek végi '80-as évek elején élő brit szénbányász is kilátástalannak látta a világot, például.
De a "nyugat haldoklik" mantrát már száz éve mondogatják aztán a mostaninál nagyságrendekkel nagyobb krízisekből is összekaparta magát.
Azért a világ népességének 80%-a szeretne úgy élni, mint ahogy a nyugat haldoklik, hogy egy klasszikust idézzek.
A magas művészethez nem tudok hozzászólni. Sosem érdekelt, pedig próbálkoztam.
Értem és tudom, h humor. Mindenhol van szegény, ez is tény. Azt viszont vitatom, h volt e valaha nagyobb krízisben a nyugat (soha nem kapta meg a képébe sem a mongol, sem a török inváziót, ahogy a szovjetet sem); levedlett moralitással tárta ki a kaput a muszlim invázió előtt. Az, h a konzum-idiótizmus vonzó, miért csoda?! Sokkal könyebb egy társadalmat a mocsokba nyomni, mint felemelni.

De, hogy humor is legyen: 80-as évek, angolszász terep. Orosz kivándorló mutatja "rokonomnak", hogy ne olyan konzervet vegyen, mert drága. "Miért, Ti melyiket veszitek?" Hát ezt, nagyon finom... A felirata: pet :) Egyébként vegyészmérnök volt.

• Tetszik
Reactions: enzo
Azt viszont vitatom, h volt e valaha nagyobb krízisben a nyugat (soha nem kapta meg a képébe sem a mongol, sem a török inváziót, ahogy a szovjetet sem); levedlett moralitással tárta ki a kaput a muszlim invázió előtt.
Azért a 30 éves háború is radikálisan csökkentette a lakosságot. A pestisjárványok a kontinens lakosságának felét kiirtották, a világháborúk pusztítása is jelentős mélypont volt. Semmivel sem volt jobb vagy rosszabb mint a Föld bármely más pontján. Szerintem.

De, hogy humor is legyen: 80-as évek, angolszász terep. Orosz kivándorló mutatja "rokonomnak", hogy ne olyan konzervet vegyen, mert drága. "Miért, Ti melyiket veszitek?" Hát ezt, nagyon finom... A felirata: pet :) Egyébként vegyészmérnök volt.
:-)
Ezt a sógorom is eljátszotta egy átbulizott éjszaka után, mikor megette a kutyaszalámit. Állítólag nem volt annyira rossz... :-)

Ezt a sógorom is eljátszotta egy átbulizott éjszaka után, mikor megette a kutyaszalámit. Állítólag nem volt annyira rossz... :)

Én a májas darlingot próbáltam ki vagy 25 éve gyerekként, az íze tök jó volt, csak emlékeim szerint kicsit zavaró volt benne a sok apró csontocska és porcdarabok.

Először azt hittem, hogy "fék". Megkerestem, megnéztem, nem fake, de a kontextusát sem értem. A klasszikus WTF???
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Elvesztés miatt (neten keresztül) letiltott bankkártyát lehet engedélyeztetni újra (előkerülés után)? Mármint személyesen/telefonon, neten keresztül nyilván nincs ilyen lehetőség. Vagy mindenképp újat kell kérni?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Gimi 2. osztály.
Kaptunk egy ritka balfasz kémia tanárt (1 évig volt ott, 3. iskola ahol tanított 3 év alatt).
Osztályról annyit, hogy minimum létszámon voltunk, év közben jött 1 csaj, így a tanári testület összeült kit rúgjanak ki közülünk, végül a legagresszívabbat szavazással döntötték el.
Róla annyit, hogy konkrétan a fenti kémia tanár óráján előrement, elbújt a tanári asztal felénk eső oldalán, majd odaélvezett az asztal alá miután jól kiverte.
A történetünk főszereplője kissé visszafogottabb volt, ő csak párszor leköpte a táblát miközben a tanár írni próbált rá, igazából csak a másikat majmolta, kirúgása után drasztikusan visszavett.

Történt egyszer, hogy kémia óra előtti nagyszünetben leugrott a helyi Profi-ba és vett egy konzerv kutyakaját, hogy majd ő megeteti a tanárral.
Aztán helyettes tanár jött be, akinél mindenki kussban ült.
Utána már kezdte bánni a dolgot, ezért fogadásokat próbált kötni, hogy ki eszi meg.
Végül ő volt az, 500ft-ban a később kicsapottal fogadtak.
Kibontották, kanál elő.
-Nono, azt a zsíradékot is edd meg.
kitörölte a dobozt, igaz a végén már öklendezve.
Srác odaadta az 500ft-ot, majd odaszólt, hogy ingyen ettél kutyakaját hülyegyerek (annyiba került a konzerv).
Következő óra, dolgozatírás. Srác feje már full ZÖLD.
Matektanár megáll mellette, szemébe néz:
-István, ITTÁL?
-Nem tanárnő. (érezni a hangján, hányingerrel küzd)
tanár fintorogva:
-De azért a szondát nem fújnád meg...
-Nem tanárnő.

Bocsi, csak eszembe jutott :D

Elvesztés miatt (neten keresztül) letiltott bankkártyát lehet engedélyeztetni újra (előkerülés után)? Mármint személyesen/telefonon, neten keresztül nyilván nincs ilyen lehetőség. Vagy mindenképp újat kell kérni?

A kérdésedre nem tudom a választ, de nekem meg az lenne a kérdésem, hogy kártyaletiltás helyett, nem jobb csak simán levenni a napi vásárlási limitet irreálisan alacsonyra? (10Ft?) Sosem próbáltam, lehet nem is lehet ennyire levenni, csak gondolkoztam már rajta, én mit tennék, kártyaelvesztés/lopás esetén.