Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
De, hogy humor is legyen: 80-as évek, angolszász terep. Orosz kivándorló mutatja "rokonomnak", hogy ne olyan konzervet vegyen, mert drága. "Miért, Ti melyiket veszitek?" Hát ezt, nagyon finom... A felirata: pet :) Egyébként vegyészmérnök volt.

Gimi 2. osztály.
Kaptunk egy ritka balfasz kémia tanárt (1 évig volt ott, 3. iskola ahol tanított 3 év alatt).
Osztályról annyit, hogy minimum létszámon voltunk, év közben jött 1 csaj, így a tanári testület összeült kit rúgjanak ki közülünk, végül a legagresszívabbat szavazással döntötték el.
Róla annyit, hogy konkrétan a fenti kémia tanár óráján előrement, elbújt a tanári asztal felénk eső oldalán, majd odaélvezett az asztal alá miután jól kiverte.
A történetünk főszereplője kissé visszafogottabb volt, ő csak párszor leköpte a táblát miközben a tanár írni próbált rá, igazából csak a másikat majmolta, kirúgása után drasztikusan visszavett.

Történt egyszer, hogy kémia óra előtti nagyszünetben leugrott a helyi Profi-ba és vett egy konzerv kutyakaját, hogy majd ő megeteti a tanárral.
Aztán helyettes tanár jött be, akinél mindenki kussban ült.
Utána már kezdte bánni a dolgot, ezért fogadásokat próbált kötni, hogy ki eszi meg.
Végül ő volt az, 500ft-ban a később kicsapottal fogadtak.
Kibontották, kanál elő.
-Nono, azt a zsíradékot is edd meg.
kitörölte a dobozt, igaz a végén már öklendezve.
Srác odaadta az 500ft-ot, majd odaszólt, hogy ingyen ettél kutyakaját hülyegyerek (annyiba került a konzerv).
Következő óra, dolgozatírás. Srác feje már full ZÖLD.
Matektanár megáll mellette, szemébe néz:
-István, ITTÁL?
-Nem tanárnő. (érezni a hangján, hányingerrel küzd)
tanár fintorogva:
-De azért a szondát nem fújnád meg...
-Nem tanárnő.

Bocsi, csak eszembe jutott :D

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 538
4 155
113
Elvesztés miatt (neten keresztül) letiltott bankkártyát lehet engedélyeztetni újra (előkerülés után)? Mármint személyesen/telefonon, neten keresztül nyilván nincs ilyen lehetőség. Vagy mindenképp újat kell kérni?

A kérdésedre nem tudom a választ, de nekem meg az lenne a kérdésem, hogy kártyaletiltás helyett, nem jobb csak simán levenni a napi vásárlási limitet irreálisan alacsonyra? (10Ft?) Sosem próbáltam, lehet nem is lehet ennyire levenni, csak gondolkoztam már rajta, én mit tennék, kártyaelvesztés/lopás esetén.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 977
37 989
113
A kérdésedre nem tudom a választ, de nekem meg az lenne a kérdésem, hogy kártyaletiltás helyett, nem jobb csak simán levenni a napi vásárlási limitet irreálisan alacsonyra? (10Ft?) Sosem próbáltam, lehet nem is lehet ennyire levenni, csak gondolkoztam már rajta, én mit tennék, kártyaelvesztés/lopás esetén.

Nem tudom mennyit enged beállítani minimálisan, de ez eszembe sem jutott.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 215
32 872
113
Nyugger és a magyar média okozta idegfaszok 82. rész:

Csodatank baszdmeg! Az a bizonyos osztrák festő forog a nem létező sírjában, hogy így lopják a szövegét basszus. Következőleg már Steiner ellentámadása jön az egyesített Chally-Leopard dandár élén. Az meg ne zavarjon senkit, hogy 14 darabbal az égvilágon semmire nem mennek, de legalább kapnak egy újabb logisztikai púpot a hátukra. Jah, hogy a lőszergyár már 2001-ben becsődölt? Hát izé, eztet nem írjuk meg mert az kínos lenne a narratívának. Plusz a 64 tonnájával a raszputyicában kb az aszfaltos útról letérve egyből elsüllyed szegény Chally 2 és konkrétan max az a pár Bergepanzer tudná kiszedni a taknyos sárból, mert az ukránok saját műszaki mentői képtelenek rá.

Fixen ugyanaz a balfasz írta (persze megint név nélkül), mint aki még decemberben a Tornado-Sz anyagot és akinél aztán elszabadultam a reakció cikkben. Asszem itt is ez lesz

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 148
34 187
113
Gimi 2. osztály.
Kaptunk egy ritka balfasz kémia tanárt (1 évig volt ott, 3. iskola ahol tanított 3 év alatt).
Osztályról annyit, hogy minimum létszámon voltunk, év közben jött 1 csaj, így a tanári testület összeült kit rúgjanak ki közülünk, végül a legagresszívabbat szavazással döntötték el.
Róla annyit, hogy konkrétan a fenti kémia tanár óráján előrement, elbújt a tanári asztal felénk eső oldalán, majd odaélvezett az asztal alá miután jól kiverte.
A történetünk főszereplője kissé visszafogottabb volt, ő csak párszor leköpte a táblát miközben a tanár írni próbált rá, igazából csak a másikat majmolta, kirúgása után drasztikusan visszavett.

Történt egyszer, hogy kémia óra előtti nagyszünetben leugrott a helyi Profi-ba és vett egy konzerv kutyakaját, hogy majd ő megeteti a tanárral.
Utána már kezdte bánni a dolgot, ezért fogadásokat próbált kötni, hogy ki eszi meg.
Kibontották, kanál elő.
Srác odaadta az 500ft-ot, majd odaszólt, hogy ingyen ettél kutyakaját hülyegyerek (annyiba került a konzerv).
-István, ITTÁL?
tanár fintorogva:
-Nem tanárnő.

Hadd találjam ki, nem a pannonhalmi bencéseknél.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 240
37 947
113
Meg volt, hogy egy időben együtt buliztunk a kazárokkal, ők meg judaisták voltak (csak tudnám, hogy mégis miért :D), szóval zsidókkal is örökbarátság van :cool:

iu
A kazárok nem etnikai zsidók voltak, hanem felvették csak a vallást. Az eredmény közismert...

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 518
34 673
113
A kazárok nem etnikai zsidók voltak, hanem felvették csak a vallást. Az eredmény közismert...
Igazából ez sem 100%, hogy felvették.
  • csak az uralkodói udvar vette fel
  • teljes népesség
  • nem vették fel, hanem annyi biztos, hogy régóta éltek a területen zsidó közösségek és a régészeti leleteket is ennek fényében óvatosan kell kezelni.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 240
37 947
113
Igazából ez sem 100%, hogy felvették.
  • csak az uralkodói udvar vette fel
  • teljes népesség
  • nem vették fel, hanem annyi biztos, hogy régóta éltek a területen zsidó közösségek és a régészeti leleteket is ennek fényében óvatosan kell kezelni.
Igazad van... ;) Pongyolán fogalmaztam.

• Tetszik
Reactions: Pogány

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 518
34 673
113
Igazad van... ;) Pongyolán fogalmaztam.
Szégyelld magad.

Egyébként én is kihagytam még egy lehetőséget. Hogy a keresztyénség olyan formáját vették fel, ami nagyon közel állt a zsidózáshoz (lásd szombatosok), mint ahogy sok ma pogánynak tartott nép is a keresztyénség mára nem nagyon ismert formáját vallották (pl.: a Rómát feldúló gótok ariánusok voltak.)

• Imádom
Reactions: Kim Philby

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 297
10 982
113
Gimi 2. osztály.

Kibontották, kanál elő.
-István, ITTÁL?
tanár fintorogva:
-Nem tanárnő.

Régen minden jobb volt, a maiak neveletlenek és nem tudnak viselkedni.
ja, 25 éve is ugyanez volt....

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 518
34 673
113
Még, hogy nincs munkaerő...

"Az egyetemi professzorok általában 3-6 hónapot dolgoznak egy tanulmányon, amit aztán jóval később közöl le egy tudományos szaklap. A tanulmányokat azonban átlagosan csak tíz ember olvassaírja az Intellectual Takeout című magazin.

De a lap durvább számokat is közöl: a bölcsészettudományok területén írt szaktudományos tanulmányok 82 százalékát a megjelenést követő öt évben senki nem hivatkozza. Amelyeket hivatkozzák, azoknak csak a 20 százalékát olvassák el ténylegesen. És a tanulmányok felét senki más nem olvassa el soha, csak a szerző, a közlő folyóirat szerkesztői és a lektorok."

Én csak azt mondom:

kapalni.jpg

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 518
34 673
113
Ehhez képest:

Üdvözöllek a valóság birodalmában!

Egyébként van beadva közérdekűadat igénylés 2022-re is:

Biztos lehetsz benne, hogy toronymagasan a kormány(bulvár) "média" fogja nyerni a versenyt!
Azt ugye tudod, hogy egy adat nem adat. Ebből még nem lehet igazából semmi messzemenő következtetést levonni.
Nem azt jelenti, hogy egyik, vagy másik bagázs sajtója többet vagy kevesebbet hazudott, vagy állított a tényeknek nem megfelelő információt; csak annyit jelent, hogy több pert nyertek ebben a témában.

///Használjátok már azt a nyamvadt idézet funkciót.///

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 578
5 663
113
Azt ugye tudod, hogy egy adat nem adat. Ebből még nem lehet igazából semmi messzemenő következtetést levonni.
Nem azt jelenti, hogy egyik, vagy másik bagázs sajtója többet vagy kevesebbet hazudott, vagy állított a tényeknek nem megfelelő információt; csak annyit jelent, hogy több pert nyertek ebben a témában.

///Használjátok már azt a nyamvadt idézet funkciót.///
Ezzel nem volt semmi problémád:
Nem kéne minden híroldal hazugságait minden kritika nélkül elhinni.
Főleg nem a ballibekét.

A cáfolatát, ami viszont szerinted nem feltétlenül az, már nem találod hitelesnek, mert csak!
Értem hogy mire gondolsz, csak tudod a közbulvár média nem arról híres, hogy ha tudja hogy igaza van, ne kiabálna kígyót-békát az ellenzékre!
Éppen azért buktak ennyi pert, mert fakenews tartakmakat is terjesztenek nyakló nélkül, rájuk nézve tulajdonképpen komolyabb következmények nélkül!
A "ballib" sajtó pedig a fasorban sincs hozzájuk képest!
Ugye nem baj, hogy ezek után fenntartásokkal kezelem a pártatlanságod!?