Más pontosan ugyanezt a szöveget mondja a telefonjára, autójára. Nekem csak egy 2015-ös autóm van stb...
Neked lehet a szgép fontosabb mint az autó, de nem vagyunk egyformák.
WUT? Te egy akkora hülyeséget írtál le, hogy "erős PC-m" van.
Ehhez képest
mai szemmel egy kőkorszaki, gyenge PC-m van.
- 3+ éves VGA van benne, ami a mai VGA-khoz képest kétgenerációval korábbi Az 1660S tudtommal egy butított 2000-es széria raytracing nélkül. Kiadásakor is belépő/középkat alja VGA-nak volt szánva. Három éve. Na ezt vettem tavaly...
(A 2000-es széria 2018-as, tehát mivel ez egy butítás, kvázi a VGA alaptech, amit használok 4+ éves.)
- A CPU 2015-ben is átlagos volt, tehát egy kb. 8-9 éves CPU tech. van benne. Mai szemmel kb. a pattintott kőkor.
- A benne levő RAM 2015-ös szinten levő DDR RAM. Mai szemmel kb. a pattintott kőkor.
De igen, fontos nekem az erős PC...
Ezt vettem 2015-ben. Ebből a RAM most is kb. ez, csak több és a CPU ugyanaz.
- ASUS Z97-P alaplap
- Intel Core i5-4690K 3.50 GHz 1150 BOKSZ processzor
- ASUS STRIX GTX960 DC2OC-4GD5 GTX960 4GB DDR5 PCIE videokártya
- HyperX 8GB FURY DDR3 1600 MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8 memória
Erős számítógép...
Tudod mi az erős gép?
Az amiben legfeljebb az egy generációval korábbi csúcs van CPU és VGA-ból és RAM-ból és nem öregebb az alaplap 2-3 évnél.
(A telefonom egy 45 ezer Ft-s kínai szutyok, aminek a betört kamerája ellenére sem veszek újat egyelőre...)
Nem tudom, de ha megjött az oled paneles tv-d azért majd írd meg, hogy szerinted megérte-e. Idén én is gondolkoztam rajta, de most elbizonytalanodtam, mert a
halálcsillag árát csökkentették. Ajánlom nekik, hogy ennyiért működjön rendesen.
Nem OLED lesz, nem érezzük indokoltnak ilyen helyzetben a 300k táji árat erre.
Jó lesz a QLED is kb. feleannyiért. Ha majd már nagyon olcsó az OLED, akkor majd eladjuk, akinek addig erre sem telt.
Elvileg lehetséges, de nekem úgy tűnik más lesz itt a baj.
Lehet, hogy neked úgy tűnik,
de az, hogy neked mi tűnik minek full hiányos ismereteid alapján az nem a realitás.
Mutogassam meg egyesével a kőolaj tároló tartályokat? De tényleg...
Gyanúsan sok mostanában a véletlenül elakadó olajszállítmány, a felrobbanó finomítók, lng-cseppfolyósítók, gázvezetékek.
Oh, ez már göbbelsi szint...
- LNG-nek mi köze van a magyar b/go ellátáshoz?
- Az elakadó olaj ki érdekel, amikor az üzemi tartalék több tízezer tonna / m3? Csak a Fényeslitkén van 4x20 000m, az Adria fogadón 4x20 000 m3 tartálypark. Ez csak üzemi. Ezek egy része akkor is eléggé teli van, ha csak normál szállítás van.A tárolótér, keverő és a strat tartalék ebben sehol nincs.
A strat tartalék csurig van. Csak a 4 legnagyobb strat tartály 320 00 m3 Battán. Ehhez hozzá sem lett nyúlva. Ebből annyit finomítasz, amit akarsz. De, ha a finomító kapacitását eddig is kiszolgálta a BII, akkor nem a kőolaj mennyisége a szűk km te nagyon te... A teljes magyar tárolt finomítatlan kőolaj valami 1M tonna. És emellett van finomított termék tárolása, kereskedelmi és start készlet is.
Nem azért van a kúton hiány te fogalmatan, mert nincs magyar földön elég kőolaj.
- A finomítói kapacitás véges
- A kiszállítási is.
- Import nincs.
Lehetne itthon 10M tonna olaj is, akkor sem lenne a kutakon elég.
Mert a balfasz árazás miatt az igény is nőtt, de az import sehol.
Te és összes fogalmatlan haverod jöttök ilyen marhaságokkal, hogy elakadó olajszállítás, szankciós hiány.
Nem fiam, ha magyar politikai vezetés olyan árat szab meg, hogy senki nem importál készterméket ide és a DUFI kapacitás < igénynél, akkor ez lesz a vége.
Ezen plusz-mínusz egy üzem nem segítene semmit sem. Most nem a közgazdasági törvények által vezérelt szabadpiaci folyamatokról van szó, hanem...
Látom fogalmatlan vagy, mint sok téren.
2007-ben a válság előtt meg lett tervezve és egy-két berendezés is le lett gyártva a H2 üzemhez és mai napig üresem áll a neki szánt terület, amit szépen legyalultak és a durva tereprendezése is megvolt asszem.
Akkor úgy nőttek az igények, hogy önállátás miatt tervezték a bővítést.
Ezt elsodorta a válság és gondolom azóta az import fedte le ezt.
Na, ennek az egésznek az eredményét látod most.
Megjegyzem extra fölös kapacitást senki nem tart fenn. Sőt, van kapacitás most is (asszem' szlovák import lehetne), de valamiért az EU(!) tiltja az orosz olaj reexportját, pedig az csak ezt a térséget érinti hátrányosan...
A vezetékest nem, eddig is jött, 1M tartalék van.
Nem ezért van a kúton hiány.
Remélem nem kapok figyelmeztetést, hogy etetem a (fogalmatlan) trollt...
Nektek fizet ezért a sok hazudozásér a NER vagy mi?