Ha már átalakulás azért még van hova fejlődni. Pár hete unalomból felnéztem a Corvinus oldalára, hogy na most mi a helyzet az oktatói-vezetői gárda részéről az egykori szakomon, de mily meglepő ugyanazok a begyepesedett faszkalapok vannak ott, akik miatt aztán a megkezdett mesteremet is inkább átváltottam más egyetemre. Sőt, az vezeti a doktori programot akit úgy zusammen mindenki a leginkább utált, mert a tehetség segítése/felemelése helyett visszadöngölt a földbe, nehogy már véleményed merjen lenni. Szegény egykori dékánunk is (nevet nem mondok, aki akarja ki tudja keresni) inkább lelécelt Győrbe, mert ebből az egész átalakítósdiból és toxik környezetből elege lett. Pedig az egyik legtehetségesebb volt, csak ez is olyan mint a szovjet kupleráj, avagy hiába cseréled le a bútorokat, meg fested át a falat, ha a kurvák maradnak, mert még ismerték Lenint.Ha egy (más modellen alapuló, lásd: politikai tiszt) erős versenytárs megjelent volna "házon belül", az azért eléggé motiváló tudna lenni.
Az általad leírt változások remélem beérnek majd, mert épp eleget láttam a magyar felsőoktatásból, hogy lássam, mennyi tehetséget tékozol el a strukturális hibái miatt (oktatót és diákot egyaránt).
Igaz az ELTE sem jobb, itt is folyamatosak a belső kis személyi harcok meg intrikák, hogy ki hogyan basszon ki jobban a másik részleggel mert évek óta fasírtban vannak valami miatt. De még az ilyen 5-10 fős szakok is mint a mienk. Plusz mellé még a fölösleges bürokratikus körök, aminek az ég világon semmi értelme nincs. Aztán csodálkozunk miért nincs teljesítmény, hát pont az ilyen toxik környezet és begyepesedett faszprofesszorok miatt