Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 227
4 584
113
Itthon épp azért írhatunk le és mondhatunk ki mindent szabadon, mert a nyugaton mostanában domináns neoliberalizmust (valójában minden ízében és megjelenési formájában neomarxista) nem engedjük ide be. Ettől persze még Kínában sem, de egy kínai egyetem még nem csinál itt Kínát, ellentétben az itteni neomarxista irányzatokkal, akik viszont nagyon szeretnének itthon Kínát vagy újabban Kanadát csinálni itthon, persze csak a saját bennfentes, alapítványos, odaszületett elvtársaknak megfelelőt..
Itt senkinek sem tűnt fel, hogy az átalakulást "választó" egyetemek alapvetően változtatták meg az irányításukat? Mindenhol a kuratóriumok kezébe került a döntéshozatal, pénzügyi és működési/belső szervezet kialakítása szempontjából egyaránt. A kuratóriumokat pedig nem lehet azzal vádolni, hogy a berögzült "marxista" , "neomarxista" szellem képviselői lennének.
Úgyhogy a felsőoktatás átalakításának minden lehetősége adott. Ha a Fudan-pénzen a magyar egyetemekre hoznak dolgozókat az "ellenálló elefántcsont-tornyukat védelmező" oktatók helyére, akik a megújulást támogatják, akkor magyar egyetemen magyar hallgatókat lehet kinevelni világszínvonalon, mindenféle kínai hitelcsapda és kommunista elköteleződés nélkül.
 
  • Vicces
Reactions: zeal

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 467
24 076
113
Mondjuk elfért volna mellé egy törvény is, hogy az érintettek nem tölthetnek be állami tisztséget, ez igaz. Ezzel szemben a mai napig lehet sakkban tartani embereket a saját vagy felmenőik múltjával. Mondjuk ez utóbbit én nem értem, miért tehet valaki arról, hogy amikor ő gyerek volt, mit műveltek a szülei...
Hacsak a szülei miatt kellene aggódni, nyugaton most kezdődnek a rabszolgatartók leszármazottainak lehúzása.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 082
32 598
113
XVI. Benedek pápa temetésével kapcsolatban olvastam egy meredek sztorit. Biden meg nem hívásáról írta valaki, hogy hát ez nem úgy van, hanem gyászmise, és azért nem hívnak államfőket, mert aki nem katolikus, az nincs tisztában vele, mi történik, és pl egyszer Trudeau is kiment áldozni, pedig nem szabadott volna neki, és aztán zsebre tette a süt.. ostyát. Az volna a kérdésem, h
1, ez komoly? Tényleg ennyire kretén?
2, a protokoll-tanácsadó miért veszi fel a zsozsót?
3, komolyan létezik a nyugati kultúrkörben olyan, h valaki leél 35+ évet, ebből mondjuk min 5-öt politikusként és soha nem jut el katkó misére?

Nekünk is van olyan politikusunk, aki elmondása szerint sűrűn bérmálkozott. Pedig ő eljutott, ministrált is állítása szerint.
A zsidóknak meg a Megváltóról értekezett.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 082
32 598
113
Biden egyébként elvileg katolikus, nála nem az a probléma, hogy nem volt még misén.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 082
32 598
113
Igaz, volt még 1,5 év MSZP kormány, Gyurcsány elzavarása után.
De 2010-ben a FIDESZ már 5,5%-al vette át a kormányzást! És most tartunk 13%-nál! Remélem magasabb már nem lesz, mert az infláció még emelkedik egy darabig!

13%-nál megállt remélhetőleg az MNB. Ez már így is a legmagasabb az EU-ban, Európában meg a harmadik, Ukrajna 25%-a és Moldova 20%-a után.
Az inflációt nem ez gerjeszti, ezzel kellett ellensúlyozni a forint ütését, a másik út lett volna, ha elengedik az inflációt teljesen, hadd menjen 450, 500 Ft-ra az euró akár.
 
  • Tetszik
Reactions: kegyetlen petymeg

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 089
4 054
113
Kifelejtetted az előző autópálya-koncessziót/finanszírozást! :oops:
...annak a vége hány ezer-milliárd lett/lessz ??? ...+ Ferihegy ! ...MOL megvan?
...és ez/hasonló volt az üzleti terv a (maradék)közművekkel, a víz-vagyonnal, +PAKS !!!

Szia "Emese"! :p

.
Te nagyon Vili!
Azt magyarázom, hogy semmivel nem vagyunk előrébb, hogy a külföldi tőkekivonás helyett a NER elvtársaid vonják ki a tőkét! Ugyanis azt nem a versenyképesség fejlesztésére, korszerűsítésre, hanem a saját bankszámláik, vagyonuk hízlalására, úri életük fenntartására használják!
Ady verse jut eszembe az ilyen "magyarokról" !
 
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0 and zeal

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 089
4 054
113
13%-nál megállt remélhetőleg az MNB. Ez már így is a legmagasabb az EU-ban, Európában meg a harmadik, Ukrajna 25%-a és Moldova 20%-a után.
Az inflációt nem ez gerjeszti, ezzel kellett ellensúlyozni a forint ütését, a másik út lett volna, ha elengedik az inflációt teljesen, hadd menjen 450, 500 Ft-ra az euró akár.
Az alapkamat nem elhatározás kérdése! Van valamennyi mozgástér, de minél rosszabbak a gazdasági mutatóink, a nemzetközi kapcsolataink, az annál szűkebb!
Ezt a piac kiköveteli magának, akár a forint ütésével, és szorosan összefügg az inflációval is!
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 499
113
Szia, @Szittya , mi erről a véleményed, láttál már ilyet??
Tudom te méhész is vagy. :)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 959
19 195
113
Látod, a Miskolci Egyetemen lehet haladni még a miniszterasszony szerint is. Az új struktúra kiépítése is megkezdődött az MTA egyeduralmának felszámolásával. A kutatóriumok vezette egyetemeket nem kötik a professzorok által irányított egyetemi tanácsok, mert marginális szerepük van az intézmény struktúrájának, költségvetésének meghatározásában. Szóval minden adott az átalakuláshoz, már csak ilyen szellemben dolgozni akaró tehetségek kellenek, és van, akit motivál, hogy pozitív irányban változott a bére sok ilyet ismerek. Nincs szükség politikai tisztekre.
Ha egy (más modellen alapuló, lásd: politikai tiszt) erős versenytárs megjelent volna "házon belül", az azért eléggé motiváló tudna lenni.

Az általad leírt változások remélem beérnek majd, mert épp eleget láttam a magyar felsőoktatásból, hogy lássam, mennyi tehetséget tékozol el a strukturális hibái miatt (oktatót és diákot egyaránt).
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 104
10 338
113
Szia, @Szittya , mi erről a véleményed, láttál már ilyet??
Tudom te méhész is vagy. :)
Lehet ilyet csinaltatni a méhekkel.
Erős család, jó hordás kell...ene.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 373
34 190
113
Szia, @Szittya , mi erről a véleményed, láttál már ilyet??
Tudom te méhész is vagy. :)
azt hogy hülyeség.
vagy felmennek az üvegbe vagy nem (áétalába ugyan úgy takarni kell mert fényes.)
ha felmennek az üvegbe mert megvannak szórítva és kiépítik a lépeket sem biztos hogy meghordják. ha meghordják. de vihetnek fel lárvákat bábokat esetleg ha nincs szétvagdosott anyarács lehet az anya is feltéved némi petét rakni...

igazából mézzel nem lessz teli az üveg csak viasszal és az abba található mézzel közte levegő. tehát ugyan úgy fel kell tölteni mézzel.
sokkal egyszerübb a hagyományos megoldás a szűz keretek betétele anyaráccsal és azok kivágása majd üvegbe helyezése. (igazából üvegenként 1 percesmunka.)
arról nem is beszélve hogy az vegek így nem sterilek. propoliszozhatják más bogár rovar tévedhet bele viasztmorzsa méhszar stb...

ha kiakarod venni az üvegből roncsolod a sejteket és viaszos mézet kapsz és nem lépest.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 158
113
Ha egy (más modellen alapuló, lásd: politikai tiszt) erős versenytárs megjelent volna "házon belül", az azért eléggé motiváló tudna lenni.

Az általad leírt változások remélem beérnek majd, mert épp eleget láttam a magyar felsőoktatásból, hogy lássam, mennyi tehetséget tékozol el a strukturális hibái miatt (oktatót és diákot egyaránt).
Ha már átalakulás azért még van hova fejlődni. Pár hete unalomból felnéztem a Corvinus oldalára, hogy na most mi a helyzet az oktatói-vezetői gárda részéről az egykori szakomon, de mily meglepő ugyanazok a begyepesedett faszkalapok vannak ott, akik miatt aztán a megkezdett mesteremet is inkább átváltottam más egyetemre. Sőt, az vezeti a doktori programot akit úgy zusammen mindenki a leginkább utált, mert a tehetség segítése/felemelése helyett visszadöngölt a földbe, nehogy már véleményed merjen lenni. Szegény egykori dékánunk is (nevet nem mondok, aki akarja ki tudja keresni) inkább lelécelt Győrbe, mert ebből az egész átalakítósdiból és toxik környezetből elege lett. Pedig az egyik legtehetségesebb volt, csak ez is olyan mint a szovjet kupleráj, avagy hiába cseréled le a bútorokat, meg fested át a falat, ha a kurvák maradnak, mert még ismerték Lenint.

Igaz az ELTE sem jobb, itt is folyamatosak a belső kis személyi harcok meg intrikák, hogy ki hogyan basszon ki jobban a másik részleggel mert évek óta fasírtban vannak valami miatt. De még az ilyen 5-10 fős szakok is mint a mienk. Plusz mellé még a fölösleges bürokratikus körök, aminek az ég világon semmi értelme nincs. Aztán csodálkozunk miért nincs teljesítmény, hát pont az ilyen toxik környezet és begyepesedett faszprofesszorok miatt
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 373
34 190
113
@anonim999 https://www.facebook.com/watch?v=1117516832244638
így éítenek a méhek. (ez egy kis raj.) feret nélkül felsőlécre.
ami az üvegekbe van azok zugépítmények. igazából a régi viaszt dolgozzák újra és épitik oda be. ahhoz hogy rendes építőfürt alakuljon ki kicsi a hely.
(építőfürtbe tudnak csak építeni új visz sejteket.) fürt nélkül csak újrahasznosítás lehetséges (90%) ba tehát a viasz nem szűz viasz így emberi gogyasztásra nem a legalkalmasabb. tartalmazhat atka gombaölőszereket az íze a magas propolisztartalom miatt nem túl kellemes és a többi.)
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 499
113
azt hogy hülyeség.
vagy felmennek az üvegbe vagy nem (áétalába ugyan úgy takarni kell mert fényes.)
ha felmennek az üvegbe mert megvannak szórítva és kiépítik a lépeket sem biztos hogy meghordják. ha meghordják. de vihetnek fel lárvákat bábokat esetleg ha nincs szétvagdosott anyarács lehet az anya is feltéved némi petét rakni...

igazából mézzel nem lessz teli az üveg csak viasszal és az abba található mézzel közte levegő. tehát ugyan úgy fel kell tölteni mézzel.
sokkal egyszerübb a hagyományos megoldás a szűz keretek betétele anyaráccsal és azok kivágása majd üvegbe helyezése. (igazából üvegenként 1 percesmunka.)
arról nem is beszélve hogy az vegek így nem sterilek. propoliszozhatják más bogár rovar tévedhet bele viasztmorzsa méhszar stb...

ha kiakarod venni az üvegből roncsolod a sejteket és viaszos mézet kapsz és nem lépest.
Értem.
Tájékozódás képpen kérdeztem.
Köszönöm szépen az írásodat, válaszodat.
:)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 373
34 190
113
Értem.
Tájékozódás képpen kérdeztem.
Köszönöm szépen az írásodat, válaszodat.
:)

niincs mit egyébként többen próbálkoztak a dologgal itthon pár ve nem túl nagy sikerekkel.
a fenti videó tallán szemléletesebb az építőfürt kapcsán.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mikor a dizájnernek és a marketingesnek sem tűnik fel, hogy amit csinálnak az szar

4AmgedZ.jpg



H2O 4 U (H2O for you) akart lenni, de így flancosabban nézett ki...
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 248
113
Ez is igaz, viszont ezt is "megoldotta" a kormány, többek közt a 3000 milliárdos nyugdíjvagyon felhasználásával.
Persze vissza is került ez-az magyar kézbe, a NER-hez.
És azóta olcsóbb lett minden. Ja nem!
Azóta az energiaszámlák nagy része már rendszerhasználati díj, az autópálya koncessziót is már annak fizetjük, aki a 10 napos "matrica" árát csak 44%-al,a havit csak 70%-al emelte. Tele vagyunk ilyen "sikertörténetekkel"!
Azt pedig, hogy milyen kamatra adósodunk el közben Kína (Belgrád-Budapest vasút), Oroszország (PaksII) felé, titkosítva van.
Mondjuk az orosz kamat pont nincsen titkosítva szerintem, ráadásul előtörlesztés miatt bármikor ha tudunk piaci hitelt felvenni jobb feltételekkel kiválthatjuk egyből (meg is tettük már többször, mikor részletet kellett lehívni), most meg jobbak a feltételei mint a piaci hitelé, tehát nyerünk vele. (persze az tény hogy azért jobb az orosz hitel mert kezdünk a gödörbe csúszni)

A kínai hitelt nem tudom, nem arról híresek hogy jó feltételekkel adnának pénzt. Nekem azzal projekttel a fő bajom, hogy Kínának kell az a vasút hogy behozza az áruit Európába, ehhez képest mi fizetjük ki az egészet és még az építés nagy része is náluk landolt, a végső költsége meg elszállt az rajta dolgozó kollégáim szerint mint a győzelmi zászló.

(én nem szeretem a Fideszt, de kritizálni csak pontosan szabad, ha a nem annyira rosszat vagy esetleg jót is kritizáljuk akkor bizony a jogos kritikák sem érnek lófaszt sem)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 248
113
XVI. Benedek pápa temetésével kapcsolatban olvastam egy meredek sztorit. Biden meg nem hívásáról írta valaki, hogy hát ez nem úgy van, hanem gyászmise, és azért nem hívnak államfőket, mert aki nem katolikus, az nincs tisztában vele, mi történik, és pl egyszer Trudeau is kiment áldozni, pedig nem szabadott volna neki, és aztán zsebre tette a süt.. ostyát. Az volna a kérdésem, h
1, ez komoly? Tényleg ennyire kretén?
2, a protokoll-tanácsadó miért veszi fel a zsozsót?
3, komolyan létezik a nyugati kultúrkörben olyan, h valaki leél 35+ évet, ebből mondjuk min 5-öt politikusként és soha nem jut el katkó misére?
Biden ír katolikus, mi ez a baromság?