Amúgy ebben a filmben láthatjátok @Pogány első filmszerepét mint gyíkember! Amúgy elég szar alakítása volt'
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem adom fel. Akkor is oszkárt fogok nyerni gyíkember alakítással.Amúgy ebben a filmben láthatjátok @Pogány első filmszerepét mint gyíkember! Amúgy elég szar alakítása volt'
Főleg, hogy bizonyos régiókban a repens sokkal jobban előkerül.Dirofillaria immitis
Nem érted a mûvészetet.
Hagyományok, történelem. Te ezen vagy kibukva? Ez semmi a gender ideológiához, két apához vagy anyához esetleg blm-hez képest, hogy csak néhány dolgot említsek hirtelen.Szvsz a díszelgő alakulatok a hagyományokat és történelmet testesítik meg, nem a modernitást.
Sikerült teljesen elcseszni az összhatást.
Sztem vmit félreértettél.Hagyományok, történelem. Te ezen vagy kibukva? Ez semmi a gender ideológiához, két apához vagy anyához esetleg blm-hez képest, hogy csak néhány dolgot említsek hirtelen.
Értettem elsőre is, csak miután a hagyományokra és a történelemre hivatkozva fejezted ki nemtetszésedet az "újításokkal" kapcsolatban, gondoltam, hogy pont ezen hivatkozások okán jelzem, ezen - némiképp fajsúlyosabb - problémák fennállását, amik kapcsán talán, néhányaknál, halkra sikerült a tiltakozás.Sztem vmit félreértettél.
Én írtam, hogy a hagyományokat kellene tükröznie. És egyáltalán nem illik a képbe a bren.
A Mannlicher-el sokkal szebb volt az összkép.
Mint írtad, a Parlament.hu-t tegnap átnézted. Minden információt, amit most kifogásolsz, megtalálhattál rajta. Egy kivétellel, ami a 2 zónás védőkorlát, na ott valóban nem kellett volna különbséget tenni.Ma voltam életemben kb 4. alkalommal az Országházban. Először általános iskolás koromban, egyszer egyetemista koromban, egyszer azt követően, hogy a Szent Koronát átszállították az Országházba, és végül ma, mivel a 4 éves lányom látni szerette volna a Szent Koronát.
Két lehetőség volt, a hivatalos jegyvásárlós oldalon az összes magyar nyelvű jegy elkelt tegnap reggel, amikor néztem. Apró párhuzam: hétvégén már fent volt a kormány március 15. oldalán, hogy az összes vár/várbazár regisztrációköteles program betelt (gyerekprogramok), ennek ellenére egész héten a rádióban promózták ezeket a programokat...
És akkor eljött a ma, ingyen is meg lehet nézni a kupolatermet és a Szent Koronát, csak a sort kell végigállni, amire figyelmeztettek is az oldalon, nem ért meglepetés ezt illetően. Két ovis gyerekkel végigálltuk a 7 fokban a két és fél órás sort. A feketeleves a kupolacsarnokban jött:
1: régen lehetett fényképezni a Szent Koronát még a nemzeti múzeumban is és a kupolacsarnokban is, csak vakut volt tilos használni.
2: a korona körül van egy kb 1 méteres védőkorlát, ahova senki nem mehet be, régen szerintem ez sem volt a kupolacsarnokban, csak a golyó és robbanásbiztos "vitrin", az egy méteres zónán túl további kb 3 méteres sávba csak azok mehetnek be, akik a látogatóközpontból fizetős jeggyel, audioguide-al jönnek. A nemzeti ünnepen a magyar állampolgárok kb 5 méter távolságból egy második kordonon kívülről nézhetik meg a Szent Koronát ingyen. Csak megjegyzem, hogy szerintem régebben magyar állampolgároknak a kupolacsarnokos+Szent Koronás túra ingyen volt, nem csak nemzeti ünnepeken. Mivel az ingyenes időszak most már csak nemzeti ünnepeken áll fenn, így megy a két és fél órás sor, és ráadásul csak messziről lehet megnézni... nos, két és fél órás sor után elég kiábrándító. Ha legalább tájékoztató lett volna erről a figuráról, hogy az ingyenes túra csak ilyen távolról megy, és a fizetős vendégek válla fölött átézve lehet nézelőni egy második kordonon túlról, nos akkor vettünk volna egy spanyol vagy francia nyelvű audioguide-os jegyet, mert a lányom szerette volna normálisan megnézni a Szent Koronát... így most már nagyon rossz a szájízünk ehhez.
Csak, hogy másokat ne lepjen meg, aki korábban, mint én máshoz volt szokva...
ie.7.szd-ban már szerepel zsidó régészeti leleten...Mert nem olvastad el alatta mit linkeltem. Nem zsidó szimbólum... Még nem is voltak...
Akkor hagyjuk. Magyar nyelvi részlet, közvetlen, vagy hivatalosabb hangnem különbsége a téma, de azt hiszem, felesleges dolgon akadtam fenn. Szép estét!Sajnálom, nem értem, mire gondolsz, miért zavarna ?
Sajnálom, még mindig lehetnek kiejtési problémáim a hosszú mondatokban. Szép estét.Akkor hagyjuk. Magyar nyelvi részlet, közvetlen, vagy hivatalosabb hangnem különbsége a téma, de azt hiszem, felesleges dolgon akadtam fenn. Szép estét!
Ez nettó hülyeség, a háború elejétől használták akár Albánia előtt vagy Durazzonál stb.Nem tudom jutott-e időd az anyagba beleolvasni, a mondat így hangzik:Ez volt az első olyan ütközet az Adrián, amelyen mesterséges köddel próbálkoztak.
Nem állítottam hogy Horhy találta fel a működöt, de az Adrián Ő próbálta először éles helyzetben alkalmazni.
Sok vonatkozásban lehet Horthy-t kritizálni, de személyes bátorság, és szellemi képesség vonatkozásában nem hiszem.
Nem tudom a fórum tagjai közül ki jelentekzne önként ,azokon a hajókon szembenézni az olasz, francia, angol flotta ágyúival.
Ez nettó hülyeség, a háború elejétől használták akár Albánia előtt vagy Durazzonál stb.
Nem ezt mondtam. De túl hypeolni sem kell.Vitathatatlan, hogy tengereszkent volt Miklos batyankban kurazsi es hulyenek sem volt hulye! Ez tuti!
Végülis, ja.Nem kell Nelsont sem túlhájpolni. Egy rámenősebb tengerész tiszt volt, nem több. Sok ilyen volt minden oldalon. Hasonlóan Wellingtont sem kellene, mert ő is csak egy rámenős vezető volt, mint pl Rommel stb.