Beszélgető

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
437
3 765
93
De a franc se tudja, mert egyik helyen 17.26-kor, 5,2-es Dévától Délre , a másik felületen meg ugyan azzal a dátummal 4,5 Dévától Északra. És egy harmadik meg a múltkori helyen mutatja. Én már csak annak hiszek, amit a fészbukon megírnak.
Ezt is írják: "Figyelem! Az automatikusan - manuális ellenőrzés nélkül - meghatározott földrengés paraméterek esetenként jelentős hibával terheltek."
Valószínűleg ezért volt a tévedés.

A nagy kérdés viszont az, hogy mi történt Arad környékén?? Május 22-e óta 25 értékelt földrengés volt. Arad térsége viszonylag nyugalmas hely, mármint földmozgás szempontjából. Földrengések gyakrabban a Tiszától nyugatra jelentkeznek. Érdekes módon bizonyos vonalszerűség felfedezhető a rengéseknél a Maros vonalában.
A HAARP, az UFO-k és a chemtrail nem játszik.
A kéregrepesztéses gázkitermelés sem nagyon, mert tudtommal azon a részen nem kísérleteznek ilyennel. A Kárpátok vonulata régebben (történelmi távlatban) aktív volt, de most nyugalom van.
Természetesen konkrét válasz nem lesz, mert a földrengések általánosságban jól és kimerítően vannak megmagyarázva, de konkrétan eléggé az úgy véljük, ha ezek és ezek a feltételek teljesülnek...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 843
113
Ezt is írják: "Figyelem! Az automatikusan - manuális ellenőrzés nélkül - meghatározott földrengés paraméterek esetenként jelentős hibával terheltek."
Valószínűleg ezért volt a tévedés.
Persze. Gondoltam, hogy nem valami háttérhatalmi összeesküvés, hisz ezek az adatok automatikusan generáltak, ha jól értettem és utólag pontosítottak. Csak rosszul öregedett a komment, 3 perc alatt.

A HAARP, az UFO-k és a chemtrail nem játszik.
Kár. :( :D
OlaHaarpescu.

romanians-5bea61.jpg


Én még ideraknám az összeesküvéselméletekhez megnövekedett amerikai légiforgalmat a térségben.
Amúgy fingom sincs.
 
 • Tetszik
Reactions: Venom85 and Ramzana

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 843
113
Akkor néz rá a térképre ha van, s nézz rá Szeged - Arad távolságára 46. szélességi kör felett van mindkettő s Battonya is ami ugye csak 24km s gondolkozz. Nem lesz (gáz) ugye. Vajon miért mozog!
Ismert eset -nem is régi- a holland Groningen, ahol a gázkitermeléssel hozták összefüggésbe a földrengéseket.
Texasban és Ohioban repesztéses eljárás okoz földrengéseket.

Nem tudom, hogy repesztéses eljárást alkalmaznak-e. Illetve, hogy a groningeni földmozgások a gázmező közepe tájára, vagy, annak szélére esnek-e. Illetve ott aktív kitermelés folyik(t) és a földrengések mértékét a kitermelés mértékével hozták összefüggésbe; azonban a bánsági kutak (ebbe beleértve az aradit is) termelése minimálisra csökkent. Feltételezhetően. Illetve állítólag -a cég cáfolta- Kisiratoson palagázt kereső próbafúrásokat (helyiek szerint repesztést) szerettek volna, ami a tiltakozások miatt leállítottak. De Kisiratos meg majd 40 km-re van a rengés epicentrumától. Persze máshol végezhették az eljárást, csak azután nem kerestem.
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
440
747
93
De Kisiratos meg majd 40 km-re van a rengés epicentrumától. Persze máshol végezhették az eljárást, csak azután nem kerestem.
- Igen, én inkább Algyőre gondoltam, azért írtam Szegedet. Ha véletlen jobban kinyitották a csapot a kelleténél az a földben nyomáscsökkenést okoz, ami ugye okozhat mozgást. S a bihari hegyek azt visszaverik, eltorzítják a hullámot. Terelik DÉVA irányába is. S a déli kárpátok is visszaverik. Azért mondanak többfélét. Jóvolna látni a longitudinális hullámokat. Én már átéltem olyat mikor lehetett látni konkrétan a földkéreg hullámzását földrengéskor. Nem volt öröm.
 
 • Hűha
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 843
113
- Igen, én inkább Algyőre gondoltam, azért írtam Szegedet. Ha véletlen jobban kinyitották a csapot a kelleténél az a földben nyomáscsökkenést okoz, ami ugye okozhat mozgást. S a bihari hegyek azt visszaverik, eltorzítják a hullámot. Terelik DÉVA irányába is. S a déli kárpátok is visszaverik. Azért mondanak többfélét. Jóvolna látni a longitudinális hullámokat. Én már átéltem olyat mikor lehetett látni konkrétan a földkéreg hullámzását földrengéskor. Nem volt öröm.
Zarándi hegyek (Hegyes Dócsa). A bihari az attól északabbra van.

Nem tudom, nem értek hozzá, hogy ha Algyőn növelik a termelést, az 80-100 km-el arrébb mennyire érezhető hatást kelt földtanilag. A fentebbi példákban is, ahol gázkitermelés okozott földrengést, az epicentrum a mező helyével meggyezett és nem ennyivel arrébb volt (ha jól sejtem). Illetve akkor már lehetne más területeket is megnevezni, mert a kettő pont között vannak kutak és fúrások szép számmal.
Volt már máskor is csúcsra járatva a hazai gázkitermelés. 13 évvel ezelőtt, akkor azt írta a cikk, hogy 10 évre van még elegendő gáz.
Sőt, a termelés a csúcshoz képest sokkal kisebb, tizede. És már csak kb. minden ötödik kút működik. Ugyebár látható, hogy sok kút fizikailag is le van szerelve, csak a betontalapzat látható. Tehát fizikailag is -szerintem- nem lehet akkora ugrást végrehajtani a kitermelésben, hogy mondjuk ez okozhasson ennyire elvágóan nagyobb szeizmikus mozgásokat.
Eltelt 10 év, aztán még 5-20 évnyi kitermelést prognosztizálnak.


Igazából azt se zárnám ki, hogy teljesen természetes jelenség és most így alakult, hogy megnőtt a rengések száma.

És ne feledjük, tavaly decemberben beszéltünk róla, hogy lehetett látni egy rengéseket néha megelőző derengést és villámlásokat és jött is nemsokára egy földrengés, illetve lehet, hogy azzal kezdődött.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
437
3 765
93
Köszi mindhármótok hozzászólását. Elgondolkoztatóak.

Igen, ezt én is tudtam, hogy legalábbis a nyilvánosságra hozott kéregrepesztéses eseteknél nagyjából a repesztések központjában történtek a rengések.

Az Algyő térsége viszonylag távol esik Aradtól, de elképzelhető, hogy egy egységes lemez esetében több 10 km távolságban történhetnek rengések kipattanása, ráadásul késleltetve.

Ahogy említette phaidros még az is lehetséges, hogy természetes jelenség.
 
 • Tetszik
Reactions: phaidros and Ooorky

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 559
22 999
113

nagyon kíváncsi lennék az eredeti cikkre, mert az indexes átirat "olyan" pontos, mint egy görbült csövü puska.
csak, hogy értsük:
1. a telomer régió a testi sejtek sejtosztódási ciklusát határozza be. Kb 50 osztódásra elég telomerünk van.
2. nem kifejezetten ez a szent grál, mivel amúgy ez "csak" egy eleme a PCD (programozott sejthalál) rendszernek, nem is mindenhol jellemző, az egerekben biztos, de ha jól csalódom a macskákban is aktív minden sejtnél a telomeráz.
3. Általában nem is örülünk annak, ha a testi sejtekben visszakapcsolódik a telomeráz, elég csúnya rákokat okoz.
4. A testi sejtek megújításában kulcsszereplő "őssejtek" telomeráza viszont aktív.
Maga a téma amúgy érdekes, nehogy magadra vedd, csak kicsit már nagyon unom a magyar sajtó teljes és folyamatos igénytelenségét.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 833
22 684
113
nagyon kíváncsi lennék az eredeti cikkre, mert az indexes átirat "olyan" pontos, mint egy görbült csövü puska.
csak, hogy értsük:
1. a telomer régió a testi sejtek sejtosztódási ciklusát határozza be. Kb 50 osztódásra elég telomerünk van.
2. nem kifejezetten ez a szent grál, mivel amúgy ez "csak" egy eleme a PCD (programozott sejthalál) rendszernek, nem is mindenhol jellemző, az egerekben biztos, de ha jól csalódom a macskákban is aktív minden sejtnél a telomeráz.
3. Általában nem is örülünk annak, ha a testi sejtekben visszakapcsolódik a telomeráz, elég csúnya rákokat okoz.
4. A testi sejtek megújításában kulcsszereplő "őssejtek" telomeráza viszont aktív.
Maga a téma amúgy érdekes, nehogy magadra vedd, csak kicsit már nagyon unom a magyar sajtó teljes és folyamatos igénytelenségét.
Ne várj doktori disszertációt, a maga helyén kell kezelni ezeket. Érdekességnek megfelelő.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 559
22 999
113
Ne várj doktori disszertációt, a maga helyén kell kezelni ezeket. Érdekességnek megfelelő.
nem doktori disszertációt várok, hanem egy cikket, ami nem úgy születik, hogy talál egy angol reklámoldalt, és lefordítja. A linket már meg sem adva.
Elolvastam amúgy az eredeti cikket, még ott is kihangsúlyozzák, hogy igazából kevés mintából kontrolcsoport nélkül csináltak egy vizsgálatot, aminek a célja az volt, hogy megvizsgálja, hogyan hat a SEJTöregedésre a magasnyomású oxigén terápia.
Ami természetesen összefügg a normál öregedéssel is.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 833
22 684
113
nem doktori disszertációt várok, hanem egy cikket, ami nem úgy születik, hogy talál egy angol reklámoldalt, és lefordítja. A linket már meg sem adva.
Elolvastam amúgy az eredeti cikket, még ott is kihangsúlyozzák, hogy igazából kevés mintából kontrolcsoport nélkül csináltak egy vizsgálatot, aminek a célja az volt, hogy megvizsgálja, hogyan hat a SEJTöregedésre a magasnyomású oxigén terápia.
Ami természetesen összefügg a normál öregedéssel is.
Nem kell ezen rugózni. Helyén kell kezelni a cikkeket, már írtam.