Beszélgető

úgy értettem, hogy most voltál-e ott, hogy feldobtad Lodz-t pl.
Igen, és válaszoltam is rá. Varsó (ott picit jobb a helyzet) és hazafelé Łođz. Utóbbiban konkrétan csak a turinformban és egy nápolyi pizzázóban beszéltek angolul. Egy helyen azért kaptunk kávét, mert a kislány nem tudta elmondani, h még nem nyitottak ki. :)

Az a legnagyobb vicc, mikor jönnek ezzel a konzum társadalommal, aztán meg sírnak, hogy nincs áfa bevétel... De importról exportról egy büdös szó nem esik. Vagy a szakik is buták mint a föld - tisztelet a kivételnek -, vagy hülyének nézik az embereket. Én a '80as évek végén születtem vidéken. Azóta nem magyarázták el, csak a fellegekből, hogy miért is kell honi boltban, honi élelmiszert vásárolni, mi ennek a közgazdasági összegfüggése, s miért fogok jobban élni, ha valamiért 10-30* forinttal tartósan többet fizetek. Most. Holnap pedig kevesebbet, kivéve ha bekartelleznek a fiúk...

*Vagy többet.

Amúgy nekem speciel a kedvencem a meggyleves, ~60 forintért, ami 1000 lesz a boltban. Térjünk már észhez.

A CS semennyire, a paprika spray jó lehet. Ettől függetlenül nem akarok lelombozni senkit, egy bekattant pitet, staffit nem fog leállítani az sem. Gazda két hátsó lábánál fogva, vagy egy láb és farok kellett volna elvigye a kutyáját, komoly embernél ilyen kutyával lett volna feszítő fa is, bontani a harapást. Itt mindenki balfasz volt...
Én nagyon nagy felelőtlenségnek tartom itthon is, hogy minden fajtát szabadon lehet tartani, mindenféle hozzáértés nélkül.

Én nagyon nagy felelőtlenségnek tartom itthon is, hogy minden fajtát szabadon lehet tartani, mindenféle hozzáértés nélkül.
Nem fajta kérdése ez, mert simán kijátszható onnantól hogy aki faszhosszabítónak akarja a "nagy és/vagy kemény szegecses nyakőrves láncos" kutyát az nem papírozza le majd, vagy totál keverék kutya lesz onnantól a menő, mindenféle bandog.

Egész egyszerűen nem való mindenkinek a komolyabb örző-védő/harci/pásztor kutya, de igazából ez védhetetlen.

Ott le kellett volna csavarni azt a gazdát, de nagyon keményen, aztán ráhúzni valami példát statuáló büntetést, hivatalos személy elleni erőszak, pár év ténylegesen letöltendőt, ilyesmi.

Amúgy nekem speciel a kedvencem a meggyleves, ~60 forintért, ami 1000 lesz a boltban. Térjünk már észhez.
Végkiárusítás van a British Museumban! Minimális haszonkulccsal dolgoznak a brit qrátorok! :hadonaszos:

Nem fajta kérdése ez, mert simán kijátszható onnantól hogy aki faszhosszabítónak akarja a "nagy és/vagy kemény szegecses nyakőrves láncos" kutyát az nem papírozza le majd, vagy totál keverék kutya lesz onnantól a menő, mindenféle bandog.

Egész egyszerűen nem való mindenkinek a komolyabb örző-védő/harci/pásztor kutya, de igazából ez védhetetlen.

Ott le kellett volna csavarni azt a gazdát, de nagyon keményen, aztán ráhúzni valami példát statuáló büntetést, hivatalos személy elleni erőszak, pár év ténylegesen letöltendőt, ilyesmi.
A husky egyik se, de ritka bolond tud lenni nem megfelelő kezekben. A gond a bulltípusú kutyákkal, h szájzárat tudnak kapni harapáskor, és ezt kontrollálni sem tudják. Szóval náluk nagyon résen kell lenni.

Egyébként úgy tudom, nálunk pl tiltva is van a pittbull tenyésztése, az eredmény a zugszaporítók, egy ismerősömnek van ilyentől mentett kutyája, nem agresszív, hanem bolond. Egyébként a kutyaiskola legjobbja volt engedelmesből, de pl pórázon kezelhetetlen. Teljesen ideggyenge.

A husky egyik se, de ritka bolond tud lenni nem megfelelő kezekben. A gond a bulltípusú kutyákkal, h szájzárat tudnak kapni harapáskor, és ezt kontrollálni sem tudják. Szóval náluk nagyon résen kell lenni.

Egyébként úgy tudom, nálunk pl tiltva is van a pittbull tenyésztése, az eredmény a zugszaporítók, egy ismerősömnek van ilyentől mentett kutyája, nem agresszív, hanem bolond. Egyébként a kutyaiskola legjobbja volt engedelmesből, de pl pórázon kezelhetetlen. Teljesen ideggyenge.
Ez is ki lett játszva, mikor behozták hogy tilos az amerikai pitbull terrier tenyésztése, akkor komplett tenyésztők álltak át amerikai staffordshire terrier tenyésztésére :D !

Volt ismert kutya is, ami addig APBT volt papíron, aztán amstaff lett belőle. Hát ennyit ér egy ilyen intézkedés a valóságban.

Ez is ki lett játszva, mikor behozták hogy tilos az amerikai pitbull terrier tenyésztése, akkor komplett tenyésztők álltak át amerikai staffordshire terrier tenyésztésére :D !

Volt ismert kutya is, ami addig APBT volt papíron, aztán amstaff lett belőle. Hát ennyit ér egy ilyen intézkedés a valóságban.
Pedig elég jól láthatóak a különbségek, az amstaff az atléta, a APBT a testépítő.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Pedig elég jól láthatóak a különbségek, az amstaff az atléta, a APBT a testépítő.
Nem, pont fordítva.

Az amstaff a zömökebb, nagyobb fejű, csontosabb, izmosabb, nehezebb. Az egy farm kutya, munka kutyának szelektálva.

Az APBT nyurga, inas, azok arra voltak szelektálva évszázadokon át hogy menjenek minden állatra, és bírják akár a két órás bunyókat is tüdővel. A legjobb bajnokok nem nagyobbak általában mint 20 kg...

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Nem, pont fordítva.

Az amstaff a zömökebb, nagyobb fejű, csontosabb, izmosabb, nehezebb. Az egy farm kutya, munka kutyának szelektálva.

Az APBT nyurga, inas, azok arra voltak szelektálva évszázadokon át hogy menjenek minden állatra, és bírják akár a két órás bunyókat is tüdővel. A legjobb bajnokok nem nagyobbak általában mint 20 kg...
Az APBT-nek olyan buci feje van.. Alacsonyabb, de sokkal zömökebb, tömörebb. Mindegyik izmos (igazából minden jól tartott kutya izmos), de más típusúak az izmaik.

• Tetszik
Az APBT-nek olyan buci feje van.. Alacsonyabb, de sokkal zömökebb, tömörebb. Mindegyik izmos (igazából minden jól tartott kutya izmos), de más típusúak az izmaik.
Amit én láttam bajnokokat, red nose pit vonalat, azok mind inas, kimondottan vékony kutyák voltak. Az amstaff kanok meg nem ritkán 30, akár 35 kg körüli izomszörnyek, nekik a súlyhúzás áll jobban testhez, a pitek lényege a szív és tüdő aránya a tömeghez, meg a wesen, hogy menjenek az utolsó csepp lehelletükig fáradhatatlanul. Jóval vékonyabbak az amstaffnál a valóban pitek.

• Hűha
@Blitz97 @gafzhu
A szúnyogjaimtól elkaphatom Mo-n a Dengue-lázat, vagy csak a Nyugat-Nílusit?
Csak nyugat-nílusi lázat tudsz pillanatnyilag elkapni.

De a várakozások szerint a következő évtizedekben ismét lesz malária és várhatóan megjelenik a krími-kongói vérzéses láz és a Dengue-láz is.

Csak nyugat-nílusi vírust tudsz pillanatnyilag elkapni.
Akkor jó, mert még ebben a rohadt melegben, a napon is jönnek a kenyéradó gazdájukból enni.
A régi, civilizált szúnyogok legalább csak szürkületkor és általában árnyákban jöttek.
Ja, meg hatott rájuk a riasztó spray, ezekre már az sem.
De a várakozások szerint a következő évtizedekben ismét lesz malária és várhatóan megjelenik a krími-kongói vérzéses láz és a Dengue-láz is.
Király... Azokhoz is elegek a szúnyogjaim vagy másra is szükségem lesz? :D
Legalábbis a kongóihoz, a másik kettőt vágom.