Ritkán szoktam, de OFF
Mert akkor most begyűjtöm a régen nem kapott banomat...
Neked aztán van pofád. Az igazi fals magyarkodó mintapéldánya.
Kimentél a minket évszázadokig sanyargató/kizsákmányoló szutyok országba, mert ott kicsit jobb a sok generációs lerablásunknak és kihasználásunknak köszönhetően. Hogy oda adózz, az energiáidat ott költsd el és fejleszd őket - ráadásul oda nevelj 2 gyereket, akik le sem fogják szarni Magyaroroszágot az életben, mert németnek nevelkednek, a helyi haverjaik alakítják majd, nem a te esténkénti wannabe magyarkodásod. Aztán majd összejönnek valami fekával vagy abdullal és a leszármazottaik már azt sem tudják, mi is az a magyarország. Soha nem lesznek magyarok. Csináltál kész osztrákot, akik majd ha a helyzet úgy alakul szipolyozzák hazánkat mint új elődeik.
Tudod ki a magyar? Aki a szarban is ide tartozik. Te elmenekültél pár ezsütért. Olyan ez, mint egy házasság - a gyenge elmenkül, az erős megoldja, mert szereti és nem hagyja el. Mert igen, a lakcímkártya IS része a magyarságodnak. Hogy jóban-rosszban, vágod?
Én felnőttként 5 évet kontraktorkodtam az UK-ban - aztán visszajöttem és az ott keresett pénzt elköltöttem egy magyar ATO-ban, itt vettem házat, ide adózok és a jövőben a gyermekeim is ide fognak születni és magyarok lesznek. A te gyerekeid soha, mert ott nevelkednek (és ahol nevelkedsz az örökké odaláncol), ahogy te sem leszel soha már az. Mert pár ezüstért ("jobb élet a gyerekeidnek") eladtad a magyarságodat. Megjegyzem ma magyarországon ha nem vagy hülye teljesen jól meg lehet élni (mondom én, a NER gyűlölő).
BTW többeket figyelembe véve ilyenkor bassza szét az agyam, mikor Dudi és a többi katona esküjét kétségbevonják ezek a külföldről magyarkodó arcok habzó pofával - az én arcomról ég a bőr helyettük is. Ők itt voltak és lesznek, míg ezek a wannabe "magyarkodó hazafik" majd kintről osszák az észt, míg mi itt megdöglünk.
Szóval ne mosakodj, eladtad magad az osztákoknak, a "hazafias érzelemid" emiatt pedig üresek. Hallgattam én kinn pont ugyanezeket (akkor a Jobbik volt az aktuális szélsőmagyar párt, na annak voltak a nagy követői) - miközben nyalták az angolok szarát és nyomták az UK GDP-t, teleszájjal fröcsögve a hazaszeretetet. A kölykeik már angolok, közük nincs Magyarországhoz. Pont ugyanez vagy te is.
Miért kellene ilyenért bant osztogatni?
Az kétségtelen, hogy szar helyre került, de ha másnak az k. anyázás is el van nézve, és max. az inkriminált komment lett törölve (hogy esetleg a többi moderátortól ne repüljön a fél év ban), akkor szerintem itt is belefér, hogy a moderátor egyszerűen átcsapja ide a beszélgetőbe.
Már csak azért is, mert ez egy igen fontos téma! És most nagyon elvonatkoztatnék attól, hogy kinek írtad. Ez most lényegtelen.
Én rendszeresen meg vagyok bélyegezve NER hívőnek, fidesznyiknek, fizetett kommentelőnek, stb. (a megfelelő aláhúzandó), miközben én a szavazatomat oda húzom, amivel úgy gondolom, hogy előre viszem az országot. És voltak már nagy fordulataim, de ez természetes. Életkor, élethelyzet, és külső hatások mind-mind közrejátszottak. Majd egyszer leírom a politikai fejlődéstörténetemet is, de ez most nem fontos. Maradjunk annyiban, hogy én belátom, hogy mire gondolt "költő" a NER megálmodásakor, létrehozásakor. A célok jók, még ha jópár haszonélvezője bűncselekmény szintig is vitte az új rendszer kihasználását.
Emiatt teljesen megértem azokat az embereket, akiknek nem tetszik ez a dolog, de én nem tudom csak fehéren és feketén nézni a képet.
Viszont amit leírsz, az nagyon fontos.
Mert én is úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik itthon maradnak megtartják a jogukat, hogy ez ellen hőbörögjenek. Mert az ő bőrükre is megy a vásár.
Nekem is többször volt olyan, hogy nem az a párt győzött a választáson, akire szavaztam. Szar érzés is persze, de eszembe sem jutott emiatt disszidálni. Pedig mennyi ilyen ember van!
Akik viszont disszidáltak (akár politikai okból, akár gazdaságiból), azok kívülről ne akarják már megmondani, hogy mi legyen itthon.
Én emiatt egészen biztosan betiltatnám a levélben vagy külképviseleten való szavazást. Ha valaki bele akar szólni a hazai politikai helyzetbe, vegye a fáradtságot, hogy legalább 4 évente hazajön, vagy akkorra időzíti a tervezett hazajövetelét, amikor éppen szavazás van - még ha ezzel meg is kell hosszabbítani a szavazást 2-3 napra. Technikailag ez nem kellene, hogy gondot okozzon. Végeredmény így is csak 2-3 nap múlva szokott lenni.
Ez alól felmentést csak a trianoni határon belül élő magyarok esetén tennék kivételt, mert ők nem elhagyták az országot, hanem az "hagyta el" őket.
A másik oldal, hogy amíg nem vagy családos, vagy nincsenek gyerekeid egészen máshogy állsz a világhoz, mint azután miután már lesznek. Emiatt nem szabad megítélni embereket amiért esetleg ő úgy látja jónak, és kint éli az életét. Ennek persze kell legyen olyan következménye, amit fentebb leírtam, hogy veszítse el külföldről szavazási, beleszólás jogát, a hazatérés jogát viszont sosem veszítheti el.
És ezzel nagyon sokan is élnek.
A szülőket viszont én feltétlen ösztönözném arra, hogy a gyerek nagykorúsága előtt térjenek haza vele, mert kétségtelen, hogy megvan a veszélye annak, hogy a gyerek magyar identitása fogja ezt megsínyleni.
Valahogy azt kellene elérni, hogy a magyar állampolgárság ne csak egy bejegyzés legyen a személyin, útlevélben. Ennek legyen egy exkluzivitása, és amellett, hogy tenni is kelljen érte, legyenek olyan előnyei, amelyekért megérje a kint született magyar leszármazottaknak is hazatérniük.