Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 742
26 360
113
Megfenyegette személyesen meszikét és úgy általában a nafo brigádot, hogy velük is meg fogják etetni a fülüket.

Füllevágós komment. Le van írva az indoklásban minden, annyi legyen elég. Nem véletlenül tüntetem el a konkrét okot, mert full proli és kellemetlen az egész, az adott topikot meg nem kell vele tovább szennyezni.
Most, hogy tudod, remélem jobban alszol.
A visszajelzések topik beszélgetőnek, jópofizásra lett használva, egy idő után meguntuk.
Szerintem ez egy elhamarkodott és feleslegesen túlzó lépés volt a moderáció részéről csak azért mert elégtelen konyhaművészetük mellett kulunáris analfabétizmus jellemzi őket. Ugyanis:

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 572
18 967
113
Szerintem ez egy elhamarkodott és feleslegesen túlzó lépés volt a moderáció részéről csak azért mert elégtelen konyhaművészetük mellett kulunáris analfabétizmus jellemzi őket. Ugyanis:
Én sem értem mi a probléma.... Annak idején Kovács Sanyi bácsi tornatanárom pl ha rosszat csináltam, a fülemnél fogva megemelt, és ha már nem tudott magasabbra, ugyanazzal a kézzel lehúzott egy pofont. Egyszer otthon ezt elpanaszkodtam...nevelőapám szó nélkül annyira megvert, hogy nem tudtam hol vagyok...mert hogy őt ne szégyenítsem, ugyanis neki is ő volt a tornatanára...Többet asszem nem panaszkodtam :D Persze te erre azt fogod írni, hogy nem eléggé picsáztak el :D

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 053
62 468
113
Én sem értem mi a probléma.... Annak idején Kovács Sanyi bácsi tornatanárom pl ha rosszat csináltam, a fülemnél fogva megemelt, és ha már nem tudott magasabbra, ugyanazzal a kézzel lehúzott egy pofont. Egyszer otthon ezt elpanaszkodtam...nevelőapám szó nélkül annyira megvert, hogy nem tudtam hol vagyok...mert hogy őt ne szégyenítsem, ugyanis neki is ő volt a tornatanára...Többet asszem nem panaszkodtam :D Persze te erre azt fogod írni, hogy nem eléggé picsáztak el :D
Istenem, azok a régi szép idök... :)

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 106
50 406
113
Mivel a visszajelzések topic zárva, ezúton szeretnék felhomályosítást kérni, hogy pontosan milyen hangulatkeltéssel érdemelte ki Oorky az év végéig való eltiltását?
Arra lennék kíváncsi, az általa írtak a t. moderátorok szerint pontosan milyen hangulatot kelthettek és kiben?
@Mackensen

Előre is köszönöm a választ!

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 775
113
Mivel a visszajelzések topic zárva, ezúton szeretnék felhomályosítást kérni, hogy pontosan milyen hangulatkeltéssel érdemelte ki Oorky az év végéig való eltiltását?
Arra lennék kíváncsi, az általa írtak a t. moderátorok szerint pontosan milyen hangulatot kelthettek és kiben?
@Mackensen

Előre is köszönöm a választ!
Moderátorok nem kötelesek magyarázattal szolgálni a tagoknak.
Moderátor döntéseit tilos kétségbe vonni.
Gondoltam szólok...

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 781
18 063
113
Ezt szakértsék meg nekem a szakemberek (nem értek hozzá, de nekem ez nem tűnik hosszúéletű megoldásnak).

A videókból nem úgy jön át, mintha ott lenne műszaki vizsga.:)
Szivesen nézem ezeket a videókat, mert bizonyitják, hogy túlszabályozás nélkül is lehet élni és tetszik, hogy mindent megjavitanak hihetetlen egyszerű körűlmények közt.
Azt a büdös... Ez durva volt így reggel 9-kor.

A dolog ott kezdődik, hogy a tengely tervezési hibás - ez a klasszikus, 4 ponton hajlított tengely esete, a maximális hajlító nyomaték pont ott van, ahol eltört.

A tervező ráadásul oda tette felfogató csavarok helyét, amihez extra anyag kellett, így a maximális hajlító nyomaték mellé odatette azt a pofás feszültségkoncentrátort.

A dologhoz ezen felül hozzáadódik a folyamatos fárasztó igénybevétel - ami itt is látható, ez egy klasszikus fáradásos törés + túlterhelés, mivel kétlem, hogy nem pakolják meg agyon a teherautót...

A javítás után a maximális hajlótónyomaték ugyanott maradt, a feszültségkoncentrátor szintén, de most már a hegesztésből lett egy metallurgiai és hegesztési bemetszés is.
Nem hiszem, hogy a tengely alapanyágnak megfelelő kémiai összetétel és/vagy mechanikai tulajdonságai lettek a javításnak.

A hegesztés egyrétegű, nincs hőkezelés, se komolyabb takarítás az egyes heftek között, szerintem bőven van salakzárvány. Arról meg nem is beszélve, hogy a tengely valami nemesítethető anyag - ezeket nehéz repesés nélkül hegeszteni, plusz hőkezelt állapotban van.

Maximálisan szabályozás párti vagyok, mert amiről most írtam, az még a mérnökök zömének sem evidens, pláne egy lakatos üzemben.

Nálam amúgy a felnik javítása vörös posztó...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 438
86 583
113
Azt a büdös... Ez durva volt így reggel 9-kor.

A dolog ott kezdődik, hogy a tengely tervezési hibás - ez a klasszikus, 4 ponton hajlított tengely esete, a maximális hajlító nyomaték pont ott van, ahol eltört.

A tervező ráadásul oda tette felfogató csavarok helyét, amihez extra anyag kellett, így a maximális hajlító nyomaték mellé odatette azt a pofás feszültségkoncentrátort.

A dologhoz ezen felül hozzáadódik a folyamatos fárasztó igénybevétel - ami itt is látható, ez egy klasszikus fáradásos törés + túlterhelés, mivel kétlem, hogy nem pakolják meg agyon a teherautót...

A javítás után a maximális hajlótónyomaték ugyanott maradt, a feszültségkoncentrátor szintén, de most már a hegesztésből lett egy metallurgiai és hegesztési bemetszés is.
Nem hiszem, hogy a tengely alapanyágnak megfelelő kémiai összetétel és/vagy mechanikai tulajdonságai lettek a javításnak.

A hegesztés egyrétegű, nincs hőkezelés, se komolyabb takarítás az egyes heftek között, szerintem bőven van salakzárvány. Arról meg nem is beszélve, hogy a tengely valami nemesítethető anyag - ezeket nehéz repesés nélkül hegeszteni, plusz hőkezelt állapotban van.

Maximálisan szabályozás párti vagyok, mert amiről most írtam, az még a mérnökök zömének sem evidens, pláne egy lakatos üzemben.

Nálam amúgy a felnik javítása vörös posztó...
Köszönöm a választ és szívesen a reggeli sokkot!

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 572
18 967
113
Továbbra sem lehet sehol belpolbűnözni.
Ez a szó de tetszik...most komolyan, mindig olyan jókat kacagok, a szó jó értelmében :D Mondjuk amíg nyitva volt a belpol, az ottani...nem is tudom, nem iszabbírkózás, vagy sárdobálás, vagy mocsáron...nem is tudom hogy hívjam :D Arra rájöttem...a Belpol-topik elmélyedt használata egyenes út a csoportos bann-hoz :D