Ezzel a jelenséggel kapcsolatban:
Azelőtt a templom előtt,ahová járok van egy tér és vagy konkrétan a templom bejárata mellett,vagy a téren szoktak lenni kéregetők. Fixen...mindig ott vannak, hol többen,hol kevesebben,de 1 valaki mindig van. És amikor kijönnek a templomból az emberek,ezek mint a vámszedők, zuhh rájuk startolnak.
Nem erőszakosan...de akkor felmerül a dilemma: hogy most minden alkalommal adnom kéne valamennyi pénzt? Hát kér a szerencsétlen... Milyen mocskos hulladék keresztény vagyok én, most jövök a templomból és nem adok az elesett/elesetteknek ?
Valószínűleg ezzel az ukázzal küldi ki valaki ezeket az embereket, hogy húzzák le a templomosokat, hiszen hitük szerint vétkeznek, ha nem segítik a rászorulókat...már a második alkalommal,(miután adtam pár százast valamelyiknek) feltűnt az a "rendszer",ami itt működik.
Természetesen nincs itt semmiféle lelki dilemma. Segíteni azokat kell,akik valóban rászorulnak.
Azok biztosan nem szorulnak rá,akik rendszerszerűen,mintha munkába mennének megjelennek valahol, tarhálnak, majd délben távoznak.