Írtam, hogy nagyon nehéz téma. Szülőként és nagyszülőként tudom, hogy milyen rettegéssel éli meg az ember, hogy vajon egészséges gyerek születik-e vagy problémák lesznek.Ezzel a jelenséggel kapcsolatban:
Azelőtt a templom előtt,ahová járok van egy tér és vagy konkrétan a templom bejárata mellett,vagy a téren szoktak lenni kéregetők. Fixen...mindig ott vannak, hol többen,hol kevesebben,de 1 valaki mindig van. És amikor kijönnek a templomból az emberek,ezek mint a vámszedők, zuhh rájuk startolnak.
Nem erőszakosan...de akkor felmerül a dilemma: hogy most minden alkalommal adnom kéne valamennyi pénzt? Hát kér a szerencsétlen... Milyen mocskos hulladék keresztény vagyok én, most jövök a templomból és nem adok az elesett/elesetteknek ?
Valószínűleg ezzel az ukázzal küldi ki valaki ezeket az embereket, hogy húzzák le a templomosokat, hiszen hitük szerint vétkeznek, ha nem segítik a rászorulókat...már a második alkalommal,(miután adtam pár százast valamelyiknek) feltűnt az a "rendszer",ami itt működik.
Természetesen nincs itt semmiféle lelki dilemma. Segíteni azokat kell,akik valóban rászorulnak.
Azok biztosan nem szorulnak rá,akik rendszerszerűen,mintha munkába mennének megjelennek valahol, tarhálnak, majd délben távoznak.
El sem tudom képzelni, hogy valójában mit élhet át az a szülő, aki szembesül egy ilyen ténnyel.
Pont ezért is támadhatatlan egy ilyen gyűjtés. Milyen ember az, aki megkérdőjelezi egy ilyen gyűjtés tisztaságát, hiszen egy beteg GYEREK megmentéséről szól. Hogy lehet ezt megkérdőjelezni? Hiszen minden szalmaszálat meg kell mozgatni a gyógyulásért.
Ahogy olvastam a választ, a facen utánakerestem. Mentsük meg Benit csoportként található meg.
Azért csak korrektül le van írva, hogy 1.3 milliárd Forintért meggyógyulhat, amit az általam látott videóban is ki volt mondva. Le van írva, hogy ez egy egyszeri kezelés (itt már van pici zavar, mert egyik helyen műtétről van szó, máshol injekcióról), mely csak azt a lehetőséget adja meg, hogy nagy valószínűség szerint nem hal meg, de élete végéig folyamatos kezelésre szorul.
Tehát semmi sem biztos, mert amerikában is csak annyit tudni, hogy többen jobb állapotba kerültek. Ezek szerint nem mindenki. Nem fogok keresgélni, hogy ez valójában mit is jelent.
Tehát a csoportban le van írva, hogy mindenki a lelkiismerete szerint adakozzon. De, azért ha megnézi valaki a videókat, nagyon profin vannak megcsinálva. Nem kényszerítenek, de legyen benned egy jó adag lelkiismeretfurdalás, ha nem adományozol.
Az anya létező személy: "Szilágyi Boglárka gyermekpszichiáter, pár és családterapeuta, gyászkísérő." Egyelőre alapítvány nincs számlaszám van.
Teljes szívvel kívánom, ha valós, akkor sikerüljön a gyógykezelés.
De, írtam azt is, hogy bizony már van tapasztalatom az átverésekkel kapcsolatban és legtöbbször gyerekek gyógyítására kérnek pénzt. Amit írtál a templom előtt kéregetőkről. Azt tudom mondani: kis pénz kis befektetés. Nagy pénzhez viszont ma már csak profi módon lehet hozzájutni. 1.3 milliárd Forintért már érdemes profi munkát végezni.
Hogy miért is vannak kétségeim. Pár cikket teszek be az utóbbi évek hitelesnek kikiáltott csalásairól.
Éveken át visszaéltek beteg gyerekeknek gyűjtött pénzzel, mégis áramlanak hozzájuk a százmilliók | G7 - Gazdasági sztorik érthetően
Egy állami szerv hét éve állította, hogy luxuslakásokat bérelnek, ismerősöket támogatnak és túláraznak, de továbbra is százmilliókat kapnak az egy százalékokból.
g7.hu
Ezt meg mégis, hogyan gondolta? Beteg kisgyerek gyógykezelésére gyűjtött pénzt nyúlt le egy pécsi ügyvédnő
Egy pécsi ügyvédnő ellen nyomoz a rendőrség, aki több ügyfelét átverve sikkasztott el óriási összegeket. Köztük egy súlyos beteg gyerek számára összegyűjtött pénzt is a saját számlájára tett át a külföldi kórház helyett.
www.blikk.hu
Elvesztette adományjellegét a beteg gyerekeknek gyűjtött pénz
Két év alatt majdnem tízmilliót csalt ki a zalai férfi, ő nem úszta meg a vádemelést.
hvg.hu
Milliókat gyűjtött egy alapítvány egy súlyosan beteg kislánynak, mégsem utalják a családnak a pénzt | 24.hu
Édesapjának telefonon azt állították, tízmillió forint feletti összegben érkeztek felajánlások.
24.hu
Ez csak fél perc eredménye.