1) Ha ennyire közeli ismereteid vannak Baloghról, bizonyára hosszasan tudtad tanulmányozni a jellemét és ténykedését.
Tegnap hallgattam Schiffer Andrást, meglepődtem, amikor kijelentette, hogy Balogh nagyon okos ember. Lehet, hogy ő kevésbé ismeri, mint te?
2) Amióta távozott a közéletből én jelentős politikai nyilatkozatokat nem olvastam tőle. Segítesz ebben?
3) Én veled ellentétben Novák Katalin felelősségét tartom elsődlegesnek. Unom leírni ki tudja hányadszorra, hogy a jogkörrel felelősség is jár. Tőlem kérhet akárki akármit, dönteni én döntök.
4) Elég bajnak tartom, hogy nem érted ezt.
5) Mit kéne tennie, ha lenne egy jól működő iránytűje? Tudtommal összehívta a Magyar Református Egyház zsinatát, és az összehívottak 86%-a bizalmat szavazott neki. Annyit kértek, gondolja át az egyházi feladatok és a közéleti szereplése közötti összeegyeztethetőséget (bonyolult szó).
6) Az információk rendelkezésre állnak, ő maga mondta el:
"„Az igazgató-helyettes K. Endre érdekében – akit nem pedofilként ítéltek el – mások fordultak a köztársasági elnökhöz kegyelmi kérvénnyel. Tehát,a kérvényt nem én nyújtottam be, és nem is terjesztettem fel. Másokkal egyetemben az én véleményemet is kikérték.
...„Döntést nem hoztam, a pedofília bűnének egyértelmű elutasítása számomra soha nem képezte vita tárgyát, és nem is fogja."
És végül: Ez egy óriásira felfújt ügy, aminek a politikai célok adják meg a jelentőségét. Sőt! Csak politikai érdekek motiválják. A sértett gyermekeknek ez több mint rossz. K. Endre nem közveszélyes bűnöző, szerintem szolgalelkűen végrehajtotta a főnöke utasítását. És igen, ebben vétett. A törvény betűje és a pedagógusi etika ellen is. A kegyelmi döntés érvényes, azt nyilatkozta, hogy visszaköltözik Erdélybe.
A közkegyelmet nem ártatlanok, hanem bűnelkövetők kapják. Csakugyan megnyugtatóbb lenne, ha indokolná a mindenkori kööztársasági elnök, de azt is értem, hogy miért nincs nyilvános indoklás. A társadalom részéről megnyugtató lenne, a kegyelmet kapott részéről pedig hátrányokkal járna. Ezt kellene mérlegelni.
Novák Katalin ott hibázott, amikor elvállalta köztársasági elnöki posztot!
Bár tudta már akkor, hogy amit elé tolnak, azt alá kell írnia, de valószínűleg nem gondolta, hogy abban többek között pedofil simogató kegyelmi kérvénye is lesz, aki mellett a kormány, az egyház teljes mellszélességgel kiáll!
És neki azért többször volt magánvéleménye is, ami eltért a kormány részéről utasításba adottal.
Ő ténylegesen elítéli az orosz-ukrán háborút, nem csak propaganda szinten!
Ő emberi oldalról közelítette meg az ügyet, nem pedig a népszerűség irányából. Ő a több százezer áldozatot nézi, a lerombolt épületeket, nem azt, hogy hogyan lehet kitűnni, dominálni azzal, hogy mindenkinek ellent merünk mondani, szembe megyünk az autópályán.
Bár népszerűséget hozott neki az elnöki poszt, viszont nagyon sok ember előtt meg lejáratta magát ezzel a kegyelmi üggyel. És ez utóbbi valószínűleg jobban fáj neki, mint amennyire a népszerűségnek örül.
Balogh, és az egyház:
Orbán egy hűbéres rendszert épített ki, aminek a NER mellett az egyház a legnagyobb haszonélvezője!
Akinek nem tetszik a rendszer az egyházon belül, azt kiközösítik, elüldözik, ellehetetlenítik.
Papok libsiznek, bolsiznak, komcsiznak, ráadásul teljesen nyíltan, közösségi oldalakon fórumokon.
Az egyháznak nem a hatalom kiszolgálásáról kellene szólnia, hanem az elesettek felkarolásáról! Ha részt is vesznek jótékonysági gyűjtésekben, osztogatásokban, jobbára a népszerűségük fenntartása érdekében, mert hát hívek nélkül olyanok lennének, mint mondjuk a megyei lapok olvasók nélkül. Nagyobb kárt csinálnak azzal, hogy cinkosai a kizsákmányoló rendszernek, pénzért!
Egy pedofil felmentésében ilyen aktívan, a zaklatott gyermekeket zsarolva részt vevő "nevelő", a szememben ugyanakkora bűnös, mint a pedofil, ha nem nagyobb. Neki kellene megvédenie a gyermekeket a pedofiltól, erre azt üzente nekik a tetteivel, hogy ne ellenkezz, mert akkor csak rosszabb lesz! K. Endre ezért igenis közveszélyes bűnöző, és ahogy a rendőrökre, katonákra szigorúbb büntetések várnak a katonai ügyészségen, ugyanúgy kellene ezt is kezelni, nem pedig felmenteni!
Az, hogy volt iskalaigazgató létedre szerinted ez egy felfújt ügy, bizonyítja azt, hogy ebben az országban már mindent meg lehet tenni, mert elhiszik az emberek, hogy jóvanazúgy, mert hiszen a kormány és az egyház szerint is jó, meg hogy különben sem az én dolgom!