Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 184
2 880
113
Kb.
Egyetlen érvet tudtam találni az amerikai építkezési módra, és az a földrengés. Talán a faházak jobban bírják, mint a téglaépítésűek. A fa legfeljebb nyekereg, de a téglaház repedezne mindenhol. (A kis földrengésekre gondoltam, amelyekből sok van. Mondjuk az a nyugati partra jellemző, amely egybevág azzal, amit mondasz.)
Az épületek szerkezete alapvetően mindenhol ilyen. Pince fala, padlója beton, födém fa, ha a pince túlnyúlik a házon mondjuk a terasz alá is kiér akkor az épület ide eső fala alatt egy vasgerenda de a pincefödém mindenhol fa.
Mi értelme van a nálunk alkalmazott betonfödémnek?
Megfelelően méretezett normálisan használt épület esetén tök felesleges és drága.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Az épületek szerkezete alapvetően mindenhol ilyen. Pince fala, padlója beton, födém fa, ha a pince túlnyúlik a házon mondjuk a terasz alá is kiér akkor az épület ide eső fala alatt egy vasgerenda de a pincefödém mindenhol fa.
Megfelelően méretezett normálisan használt épület esetén tök felesleges és drága.

Mondjuk az, hogy nem viszi el az első szél.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 297
10 983
113
Ott olcsó a fa, itt nálunk nem az, ennyi az értelme, semmi több. És igen, jobban bírja a földrengést bizonyos magasságig a fa, mivel rugalmas. Az USA egyes városaiban 3-4 emeletig fából építkeznek mert földrengés veszélyes területen van. (amúgy érdekességképpen: a fa gerendák tovább állnak ellen a tűznek is, mivel a fém bizonyos hőmérsékleten elveszti a teljes ellenállását, míg a fának esetleg még csak a külső rétege ég)

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Kb.
Egyetlen érvet tudtam találni az amerikai építkezési módra, és az a földrengés. Talán a faházak jobban bírják, mint a téglaépítésűek. A fa legfeljebb nyekereg, de a téglaház repedezne mindenhol. (A kis földrengésekre gondoltam, amelyekből sok van. Mondjuk az a nyugati partra jellemző, amely egybevág azzal, amit mondasz.)

Ebben lehet valami, ha Californiara gondolunk, Japánban is hasonló volt a hagyományos építészet a földrengések miatt. És mellesleg olcsóbban újraepitheto, ha mégis elviszi az egészet a rengés.

• Tetszik
Reactions: haubagoi

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 523
59 247
113
Az F1 akkor lett nekem vicc,amikor megszűntek a 3.0 V10 szívó motorok,utolérte azt is a downsizing,húzzák bele az orrukat.

R

rejsz felügyelő

Guest
Van még egyaltalán valami nézhető autósport?
Tudom nem autó- hanem motorsport, de ajánlom a lengyel salakmotor-bajnokságot. Főleg élőben nagy élmény, a hangulat miatt.

Egyetlen érvet tudtam találni az amerikai építkezési módra, és az a földrengés.
Amerikás rokonom azt mondta a hurrikánok miatt építkeznek arrafelé fából-gipszkartonból. Olcsóbb újjáépíteni.

• Tetszik
Reactions: phaidros

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 150
113
...A szlovák katonai rendőrség lekapcsolt két professzionális katonát akik ép 2520 liter üzemanyagot akartak eladni a készletekből. Mint kiderült, eddig kb. 50 ezer liter üzemanyagot értékesitettek illegálisan a szlovák hadsereg készletetiből.

Na, akkor már a profi katonákban se lehet bízni. :)
A régi szép idők, amikor a MH-nak civil biztonsági céget kellett megbízni az üzemanyag-töltők biztonságáért és üzemeltetéséért, mert a kis- és hivatásos katonák ipari szinten lopták a gázolajat...

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 507
25 693
113
Na, akkor már a profi katonákban se lehet bízni. :)
A régi szép idők, amikor a MH-nak civil biztonsági céget kellett megbízni az üzemanyag-töltők biztonságáért és üzemeltetéséért, mert a kis- és hivatásos katonák ipari szinten lopták a gázolajat...

Mi minden elfolyhatott ott...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 150
113
Nem tudom hova illene, úgyhogy ide:

Az én példám olyan, mintha F-15-re terveznél egy harmadik kerós hajtóművet, amit csak akkor indítanak el, ha a másik kettővel már gáz van... Vagy, mintha a Dreamlinernek mondjuk szintén lenne harmadik hajtóműve, amit cipel magával.

Ez értelmetlen.

Kicsit mellékzönge, de volt/van rá példa, hogy egy repülőgép plusz hajtóművet cipel. A Boeing 707-esnél kezdődött el, hogy a bal szárny belső felén kialakítottak egy ötödik rögzítési pontot, amelyen egy plusz hajtóművet lehetett külső rögzítésben szállítani. A pilon nincs bekötve a hajtóanyag- vagy elektromos-hálózatba, csak arra szolgál, hogy egy hajtóművet tudjon vinni magával, például ha egy másik gépnek sűrgösen cserehajtóműre lenne szüksége, vagy például egy meghibásodott hajtóművet kell szervízre szállítani. A megoldás a Boeing 707, 747 mellett a Lockheed TriStar esetében is működött.

4635.350xl.jpg

British Airways 747 (1979)

Lockheed_L-1011-385-3_TriStar_500%2C_AirLanka_AN0962210.jpg

Airlanka L-1011 (1984)

Qantas_160106_3283_-700x525-1-1100x429.jpg

Quantas 747 (2016)​

M

molnibalage

Guest
Nem tudom hova illene, úgyhogy ide:

Kicsit mellékzönge, de volt/van rá példa, hogy egy repülőgép plusz hajtóművet cipel. A Boeing 707-esnél kezdődött el, hogy a bal szárny belső felén kialakítottak egy ötödik rögzítési pontot, amelyen egy plusz hajtóművet lehetett külső rögzítésben szállítani. A pilon nincs bekötve a hajtóanyag- vagy elektromos-hálózatba, csak arra szolgál, hogy egy hajtóművet tudjon vinni magával, például ha egy másik gépnek sűrgösen cserehajtóműre lenne szüksége, vagy például egy meghibásodott hajtóművet kell szervízre szállítani. A megoldás a Boeing 707, 747 mellett a Lockheed TriStar esetében is működött.

4635.350xl.jpg

British Airways 747 (1979)

Lockheed_L-1011-385-3_TriStar_500%2C_AirLanka_AN0962210.jpg

Airlanka L-1011 (1984)

Qantas_160106_3283_-700x525-1-1100x429.jpg

Quantas 747 (2016)​
Ismerem ezeket és pont amiért te írtad nem jó példa. Ez olyan, mintha a tengó úgy cipelné magával a plusz dolgokat, hogy felmerülve vagy nem hazai kikötőben átszerelik. Amennyire tudom szökőévenként használták ezt, mert a hajtóművek üzembiztonsága a '70-es évek második felére drámaian nőtt, ebből lett a 3 órás ETOPS a '80-se évek legvégére.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 581
5 986
113
Amerikás rokonom azt mondta a hurrikánok miatt építkeznek arrafelé fából-gipszkartonból. Olcsóbb újjáépíteni.

Arra nem gondoltak, hogy ha betonból-téglából építkeznének, akkor el sem vinné a szél? A múltkor láttam egy dokfilmet, az iskolába menekült be a fél kisváros és ott élték túl, mert az téglából készült.

• Tetszik
Reactions: fip7
M

molnibalage

Guest
Erre már tényleg alig vannak szavak... Egy olyan szervezet játszik pénzosztó szerepet műszaki területen, akik a 100+ éves termodinamikához hülyék...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest
Szégyelld magad :hadonaszos:, nem írtam neked jelzőket, inkább azt írom, hogy neked soha nem lesz unokád. :(
Gratulálok az elmés megjegyzéshez. Úgy hogy semmit sem tudsz rólam, nem találkoztál, nem beszéltél velem és környezetemmel soha. Játszod te is itt az okos bácsit, mint más, aki már nincs itt...

Csak legalább 1* elismernéd hogy hibáztál. :D
Volt már rá példa. Az hogy memóriád 0, az nem az én hibám.

Erre még várni kell, te, te fórumlakó, mert a többiek kommunikálnak egymással, és beszélgetni, továbbá megbeszélgetni is szeretnek, nem a vitatkozás éltessen, hanem a közösség építése.

Én rontottam el, én vagyok a hibás, mert válaszoltam neked - segíteni szerettem volna a gondolkozásod hétköznapi irányba való fordulását -, pedig már többször megfogadtam, hogy nem.

:oops:

Én úgy érzem, hogy tiszta vagyok! :)
Szépen elpoénkodod azt, hogy te szóltál be megint elsőnek úgy, hogy az eredeti kommentet meg sem értetted.
Inkább maradtál volna csöndben...

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 773
27 240
113
Gratulálok az elmés megjegyzéshez. Úgy hogy semmit sem tudsz rólam, nem találkoztál, nem beszéltél velem és környezetemmel soha. Játszod te is itt az okos bácsit, mint más, aki már nincs itt...

Volt már rá példa. Az hogy memóriád 0, az nem az én hibám.

Szépen elpoénkodod azt, hogy te szóltál be megint elsőnek úgy, hogy az eredeti kommentet meg sem értetted.
Inkább maradtál volna csöndben...
"nem az én hibám"

Ennyi. :D

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 773
27 240
113
"nem az én hibám"

Ennyi. :D
Lelkiismeret furdalásom támadt, hát ha valami visszajön. :)

Komolyan szólva, számtalanszor próbáltalak - több fórom hozzászólásain keresztül - a normális hangvételre megkérni Téged.

Én csak időnként nézek be ezekbe a fórumokba. A Te érdekedben próbáltam meg tenni a jelzéseimet. V.színűleg. u.a, hatása. Remélem átmegy a gondolati lényeg. :)

Jó lenne, ha jó lenne nem az ellenfelet keresni, hanem a partnert.
:)

Ezt írtad, bár ne tetted volna:

"játszod te is itt az okos bácsit, mint más, aki már nincs itt.."

/ez igen letámadós beképzelt szöveg, amelyre::hadonaszos:/

Elszomorító a gondolkodásnak nevezett, önsajnálat miatti okoskodásod,

gondoltam rá, hogy bináris v. hexa kódban küldök agyadnak valamit üzenetet, de még reménykedek humanoid voltadnak.

:)

Meg kéne barátkozni a külvilággal, különben nem lesz könnyű.

Én bizakodok abban, hogy a meglévő szorgalmad társul a normális kedveskedéssel is.