volt munkahelyem "policy" volt arra, hogyan kell elkészíteni bármilyen sajtóterméket, hogyan kell az embereket kiválogatni a képekhez. Volt, hogy nem volt éppen kéznél fekete kolléga, akkor Hamburg-ból repítettek oda valakit meg fizették a szállását. Ellenben, ha szerettem volna elmenni Hannover-be (Hamburg alatt kb. 200km-re) egy szakma továbbképzésre, akkor arra nincs keret.
Volt egy kolléganő, hihetetlen jó konstrukciós mérnök, tele volt a hócipője (töke ugyanis nincs) azzal, hogy a kvótázás miatt olyan hülyéket is felvesznek a műszaki pozíciókra, akiknek egy kéttámaszú tartó kínai, ellenben neki kellene őket istápolni. Jött is azzal, hogy jah, bocs, őket felveszitek, mert ott vannak az új számok, ellenben amikor a volt csoporttársát akarta beajánlani a céghez (Daimler-Benz-nél volt, kompozit szerkezetek dinamikai szimulációjával foglalkozott), akkor őt nem, őket meg igen, mert kiadták a fejesek.
Amúgy ez az index-es cikk tökéletes leképezése annak, hogy ez az egész genderfaszság mennyire káros.
https://index.hu/techtud/2018/10/05...lohoz_a_radikalbal_megszallta_az_egyetemeket/
Ami viszont napi szinten döbbent meg, az az, hogy az emberek mennyire buták, mennyire ellenállás nélkül nyomják le a torkukon ezeket a baromságokat. Ma néztem a postalábában, a legnagyobb német szakszervezet, az IG-Metall magazint dobott be. Belelapoztam. Nem kellett volna. Természetes elhatárolódás-cunami Chemnitz-től, a lap utolsó oldalán a jobb oldalt karikatúrázó (Mint a szép emlékű Metro utolsó lapján a Huba és Kázmér...) rajzsorozat. Éves naptár, rajta csupa olyan balos mozgalom logója, akik vastagon benne voltak a Hamburg-i balhéban, majd a lap közepe felé 4 cikk arról, hogy milyen szép a sokszínűség. Kihozzák, hogy mennyi bevándorló dolgozik (bevándorló, aki nem német gyökerű, vagyis a lengyel, török, magyar, cseh, olaszon át a kecskebaszó csapatig), majd kijön, hogy a munkanélküliség közöttük nem sokkal magasabb, mint a németek között. Persze, olyan statisztika nincs, hogy az így szétkent számokban mekkora aránnyal dolgoznak a Mutti jövevényei. Az újság kb. 20%-a egy az egyben propaganda-bullshit.
Az egyik olvasói kérdés az volt, hogy mi a válasza, vagy az elképzelése a tiszteltre méltó szakszervezetnek a digitalizáció várható hatásaira. A válasz egy nagy lózung, semmi konkrétum. A másik érdekes olvasói kérdés a kölcsönzött munkavállalók helyzetére vonatkozott. 20 éve alig 29ezer kölcsönzött dolgozó volt, mára majd 1,2 millió. Az ő státuszuk nem rendezett, illetve elintézik azzal, hogy be van jelentve Magyarországon, Romániában, stb, emiatt ugyanazt a munkát amit egy német végez, sokkal olcsóbb bérért végzi, miközben a kiközvetítő cég jóval nagyobb költséget számol fel egy kölcsönzött dolgozó után, mint amennyibe egy saját dolgozó kerül. A válasz megint egy kapitális bullshit.
Az újságban interjúvolnak duális képzésben résztvevő diákokat. Fehér, született németet nem kérdeznek, miközben 10 diákkal készült az interjú. 2 oldalas cikk arról, hogy hová mennek jótékonykodni. 1 oldalas cikk, hogy ruhákat gyűjtenek majd a menekülteknek. 2 oldalas cikk a női kvótákról. Totális agymosás. Szerintem ezek simán kémkednek a munkahelyen is a "reakciósok" után. Ahol ilyen politikai kommünikét el lehet ereszteni az úgynevezett "szakszervezeti magazinban", akkor ott ezt simán el tudom képzelni.
Jöttem haza, nagy kirakodóvásár, tele gyümölccsel. Odatoltam a bringát, na mi van itt. Ingyen gyümölcsosztás, bevándorlóknak. Szuper, akkor gyorsan össze is fogtam ezt-azt, megyek ki. ÁÁÁÁLLLLJJJJJ.
- Na, mondjad kicsi száj, mi a baj.
- Ezek a gyümölcsök egy jótékonysági akció keretében vannak itt, menekülteknek ingyen, de nekünk fizetni kell érte.
- Aham. Értem. Ki a menekült!?
- Akik nem németek.
- Szuper, akkor viszek még a szilvából is, mivel én sem vagyok német. Tényleg. Bevándorló vagyok.
- Honnan jöttem?
- Magyarországról (azt a pofát látni kellett volna.) Van valami gond?
- Hát, akkor én nem vagyok bevándorló, sőt, mi bántjuk őket.
- Mi az, hogy mi!?
- Hát az Orbán.
- Az nem az én dolgom
- A magyarok nem szeretik a bevándorlókat, meg ott éheztetik őket.
- Figyelj csak, milyen ünnepnap volt tegnap előtt???
- Október 3, a német egység nap.
- Bizony, és szerinted hol vágták szét a szögesdrótot, hogy átjussanak az összeomlott NDK-ból a szerencsétlenek??? Igen, pontosan, az osztrák-magyar szakaszon...
- Hazugság
- Nézd meg a telefonod. Amúgy meg nem kellenek a gyümölcseid. A töröknél kedvezményem van, mert magyar vagyok. Az országod csodálatos, az iparod egyedülálló, a politikusaid csapni valóak, de ennyi agyamputáltnak ez való.
Most a törökök szilvájából főzzük a lekvárt - nem Biostrom-ból...