Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sajna topikot erre nem találtam, nyitni ezért meg nem fogok:
Valaki hozzáértő megirhatná nekem, akár privátban is, hogy milyen minőséges Airsoft fegyverekkel érdemes szemezgetnem, ha vásárolni szeretnék magamnak egyet. PRC játékok nem érdekelnek, szeretem a jól bevált márkákat, de nem a "logó" a lényeg, hanem az anyagok minősége és igy az élettartam. Köszi.
Inkább nézz ki valamit ami tetszik és utána kérdezzd meg jó-e. Millió féle van ezer gyártótól. Hiába ajánlom én neked a Tanaka Kar98k-t, ha neked nem második világháborús, nem sniper, nem gázos és nem bolt action kell.Sajna topikot erre nem találtam, nyitni ezért meg nem fogok:
Valaki hozzáértő megirhatná nekem, akár privátban is, hogy milyen minőséges Airsoft fegyverekkel érdemes szemezgetnem, ha vásárolni szeretnék magamnak egyet. PRC játékok nem érdekelnek, szeretem a jól bevált márkákat, de nem a "logó" a lényeg, hanem az anyagok minősége és igy az élettartam. Köszi.
De most komolyan? Az állítólag fúderangos ELTE-n ekkora barmok taníthatnak...?Pulzus és vérnyomás emelésre kiváló..
Bakker, az ELTE-n ekkora barmok tanítanak?
megakarom ezt nézni!?De most komolyan? Az állítólag fúderangos ELTE-n ekkora barmok taníthatnak...?
Csak hogy lásd mekkora barom is lehet egyetemi tanár ezek szerint. Ha nem látod nem hiszed el.megakarom ezt nézni!?
Holnap meglesemCsak hogy lásd mekkora barom is lehet egyetemi tanár ezek szerint. Ha nem látod nem hiszed el.
Én komolyan mondom, hogy kirúgnám ezt az embert. Nagy pofával kijelenti, hogy tudományegyetemről jön, de ez kurvára nem látszik. A legostobább sötétzöld barom.Holnap meglesem
Annyire nem ismerem a történetet, de Györkösön a ki/bemeneti seb adja, ha éppen le volt hajolva, hogy a fegyvert letegye, a rendőrön lévő kimeneti meg, hogy milyen lövedék érte, 9mm, vagy 7,62-es, de elképzelhető, hogy le akarta tenni, de ennek ellenére lőtték meg, ilyenkor ösztönszerű, hogy meghúzta a ravaszt ős is, egy psychésen alkalmatlan pánikba esve pedig a kollégáját találta el, de, hogy ki az már kiderülni nem fog.Ja, csak kár, hogy az akkori rendőri nyilatkozatok is azt támasztják alá, hogy a teljesen szakmaiatlanul eljáró NNI-sek vakon lövöldöztek.
Meg hogy most is lekapcsoltak egy öreget. Az még a Rendőrség szerint sem készült semmire, csak gyűjtötte. Gondolom szerinted ő is "füvet akart nyírni."
Na mindegy, same in English.
Morishima
Látom mindenki kerüli a témát. Nekem az a véleményem, hogy az öregnek igaza van
Én úgy látom, hogy egy ember genetikai öröksége olyan, mint egy ház alapja. Egy szar alapra nem lehet jó házat építeni. Egy erős alapra viszont lehet jó házat és rosszat is építeni. Így legalább a lehetőség adott a kiteljesedésre.
E mellet 100% osan egyet értek azzal, hogy az eltérő földrajzi helyeken eltérően fejlődtek ki a rasszok ennek megfelelően eltérőek a különböző rasszú emberek.
Az intelligencia is ilyen. A nemzetközi IQ tesztek alapján Afrika + Közel kelet teljesen és Ázsia egyes részei segg hülyék!
Vagy, hogy pozitívat is írjak, Ázsia egyes országaiban magasabb az átlagos IQ szint, mint Európában vagy az USA-ban...
De innen tovább lépve az sem véletlen, hogy annyi jó afrikai (néger) futó van, miközben az úszók között a fehérek vannak ilyen szinten túlreprezentálva.
Vagy, hogy a küzdősportok terén a feketék és a fehérek is magasan felülmúlják az ázsiaiakat. (Még az Ázsiában legjobbnak számító Thai harcosokat is)
Ezeknek a dolgoknak igen is van genetikai oka
" Mivel munkások már nem nagyon vannak nyugaton a marxi értelemben"Morishima
Én úgy látom, hogy nyugaton megint feléledt egy 1968 szerű kommunista kulturális forradalom. Mivel munkások már nem nagyon vannak nyugaton a marxi értelemben, ezért most nem osztály harcként hanem nemek harcaként írják le a történelmet kb. minden lényegi dolgot figyelmen kívül hagyva, pusztán ideológia mentén. Ugyan úgy kitaláltak egy saját retorikát/nyelvezetet , mint anno a komcsik, ez most a PC nyelvezet. És ugyan úgy ideológiai cenzúra van, például a cikkben említett öreg tudóssal szemben is. Amúgy addig jó amíg az eltérő véleményeket és az azokat hangoztatókat csak a "közéleti gulágra "tudják száműzni, nem pedig egy valódira.
Nyugaton olyan 15-20 éve az egyetemekről és a médiából kiindulva egy szélső balos komcsi kulturális lázadás zajlik, a tradicionalizmussal , a racionalizmussal és a klasszikus liberalizmussal szemben. Donald Trump és a hozzá hasonló vezetők pedig az ezekre adott társadalmi ellenreakció, vagyis egy fajta "kulturális" ellenforradalom. Egy ilyen jobb oldali "troll kurzus".
Vicces de a South Park egész jól feldolgozta ezt a témát.
https://index.hu/techtud/2019/01/03/kedves_watsonom_on_egy_kisse_rasszista/
Kinek milyen gondolatok jutnak eszébe a cikkről ?
Addig tettem be ezt az ábráthttps://index.hu/techtud/2019/01/03/kedves_watsonom_on_egy_kisse_rasszista/
Kinek milyen gondolatok jutnak eszébe a cikkről ?
Na nehogymá. Sírni, vagy nevetni ugyanúgy nem kell tanulni, mint köhögni. Négyig tudnak számolni a babák is.Az ember azzal emelkedett ki az állatvilágból, hogy a viselkedése 100%-ban tanult. Emiatt a gének hatása erősen korlátozott. Viszont hatékonyságban lehet különbség a gének miatt. Így lehet különbség a rasszok között intelligencia terén is.
Valójában nem kéne akkora feneket keríteni az egésznek. Nem olyan fontos ez. A politikát távol kéne tartani a tudománytól, Watsonnak meg árnyaltabban kéne fogalmaznia. És árnyaltabban gondolkodnia...
Semmi zsidó. Volt keresztény.thomashewitt
Az EU-nak meg az SZU-nak a felépítése nagyon hasonló, még részleteiben is. Többször beszélgettünk már itt erről a fórumon. És igen, az EU-s költségvetés az tervgazdálkodási alapon működik, e mellet az EU-s támogatások nagyon durván torzítják a piaci versenyt. (pl. 90%-os EU-s támogatás a napelemes erőművekre...)
Viszont ettől függetlenül az EU sokáig ideológiailag nem volt komcsi. Az jelezte a kultúrkomcsi irányba fordulást amikor az alapító szerződésbe nem került be a zsidó-keresztény kultúrkörre való hivatkozás... Azóta pedig csak romlott a helyzet
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..