Lengyelek, melyik NATO országgal voltak határosak?Egyébként meg Mo. volt az egyetlen VSz tagország szovjet csapatokkal, ami nem volt NATO-val határos.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lengyelek, melyik NATO országgal voltak határosak?Egyébként meg Mo. volt az egyetlen VSz tagország szovjet csapatokkal, ami nem volt NATO-val határos.
mit reagáltál? Szerintem törölték.Reagáltam is arra az ökörségre. Röviden....
Úgy emlékszem ott nem àllomásoztak. A Jaruzelski féle katonai kormánynak is azért kellet megalakulnia,hogy Lo. elkerülje a szovjet katonai beavatkozást... legalábis ezt mondták nekem lengyelek.Lengyelek, melyik NATO országgal voltak határosak?
Ja akkor azaz 1 mondatos, én hülye már kerestem az oldalas cáfolatot.Nem törölték.
Írtam egy új kommentet is. Bár nem értem, hogy láthatóan analfabéta ember "érveit" és popó magazin szintű linkjeit miért kéne cáfolni ennél többre. Olyan hülye szegény, hogy azt se tudja, hogy mennyire hülye...Ja akkor azaz 1 mondatos, én hülye már kerestem az oldalas cáfolatot.
Erről sokaknak más a véleménye:Úgy emlékszem ott nem àllomásoztak. A Jaruzelski féle katonai kormánynak is azért kellet megalakulnia,hogy Lo. elkerülje a szovjet katonai beavatkozást... legalábis ezt mondták nekem lengyelek.
"Jogászok szerint a „szükséges" hadiállapot bevezetése még az akkori, népköztársasági alkotmány rendelkezéseivel sem állt összhangban. Önigazolás szándékával írt könyveiben, valamint későbbi interjúiban Jaruzelski e tettét a szovjet katonai beavatkozás megelőzéseként, a kisebbik rossz választásaként magyarázza. A Borisz Jelcin oroszországi elnöksége alatt nyilvánosságra került akták azonban ennek ellenkezőjét bizonyítják: annak ellenére, hogy a szovjetek a helyzet gyors rendezését sürgetve folyamatos nyomást gyakoroltak a lengyel vezetésre, az afganisztáni beavatkozás után két évvel nem tervezték a katonai bevonulást.[2] Ezzel a szovjet vezetés határozottan visszautasította a lengyel kommunisták kérését, és ragaszkodott ahhoz, hogy a Szolidaritás ügyét a lengyel kormány maga oldja meg."Úgy emlékszem ott nem àllomásoztak. A Jaruzelski féle katonai kormánynak is azért kellet megalakulnia,hogy Lo. elkerülje a szovjet katonai beavatkozást... legalábis ezt mondták nekem lengyelek.
"Jogászok szerint a „szükséges" hadiállapot bevezetése még az akkori, népköztársasági alkotmány rendelkezéseivel sem állt összhangban. Önigazolás szándékával írt könyveiben, valamint későbbi interjúiban Jaruzelski e tettét a szovjet katonai beavatkozás megelőzéseként, a kisebbik rossz választásaként magyarázza. A Borisz Jelcin oroszországi elnöksége alatt nyilvánosságra került akták azonban ennek ellenkezőjét bizonyítják: annak ellenére, hogy a szovjetek a helyzet gyors rendezését sürgetve folyamatos nyomást gyakoroltak a lengyel vezetésre, az afganisztáni beavatkozás után két évvel nem tervezték a katonai bevonulást.[2] Ezzel a szovjet vezetés határozottan visszautasította a lengyel kommunisták kérését, és ragaszkodott ahhoz, hogy a Szolidaritás ügyét a lengyel kormány maga oldja meg."
Forrás
Én is azt a verziót ismertem, hogy azért hirdették ki a hadiállapotot, hogy megelőzzék a beavatkozást. Az biztos, van mit kutatniuk a lengyel történészeknek a volt szovjet levéltárakban. Azt pedig nem tudjuk, hogy Jelcin az összes vonatkozóból mennyi és milyen aktáat hozott nyilvánosságra.Igen ez közismert, de gondoltam megosztok egy másik nézetet is. Mondjuk az orosz-szovjet történelemből kiindulva én a Jelcines dumát is nehezen hiszem.
Na én meg a Jelcines sztorit olvastam először, és utána hallottam a bevonulás megelőzős verziót!Én is azt a verziót ismertem, hogy azért hirdették ki a hadiállapotot, hogy megelőzzék a beavatkozást. Az biztos, van mit kutatniuk a lengyel történészeknek a volt szovjet levéltárakban. Azt pedig nem tudjuk, hogy Jelcin az összes vonatkozóból mennyi és milyen aktáat hozott nyilvánosságra.
Aznavour is elment... De ő nem is volt egészen francia.Belegondol az ember, hogy mivé lettek ők is...
De Gaulle helyett ma van egy Macronjuk, a sok Alain Delon, Louis de Funes, Depardieu szerű arcú emberekből álló utcaképet meg felváltotta a Pogba, Mbappe, Matuidi arcok tömege...
De az álcaháló az nem valami hasonló?Na ezt nem tudtam hova rakni így ide teszem.
Nagyon hasznosnak találom, nem is értem eddig miért nem rendszeresítettek sehol hasonlót.
De ez is az. Viszont infra és radar ellen is álcáz nem csak optikailag. Néhány éve láttam valahol infra ellen is használható álcahálót, egy tankon mutatták be mit tud és hát komoly volt. Arról nem hallottam hogy valamelyik ország nagy számban rendszeresített hasonlót.De az álcaháló az nem valami hasonló?
Az árára mondjuk kíváncsi lennékDe ez is az. Viszont infra és radar ellen is álcáz nem csak optikailag. Néhány éve láttam valahol infra ellen is használható álcahálót, egy tankon mutatták be mit tud és hát komoly volt. Arról nem hallottam hogy valamelyik ország nagy számban rendszeresített hasonlót.
Infra ellen tudtommal a régebbi álcahálók is jók. Ez a radaros dolog valami új.De ez is az. Viszont infra és radar ellen is álcáz nem csak optikailag. Néhány éve láttam valahol infra ellen is használható álcahálót, egy tankon mutatták be mit tud és hát komoly volt. Arról nem hallottam hogy valamelyik ország nagy számban rendszeresített hasonlót.
Azok ellen az infra eszközök ellen amiket volt szerencsém használni a régiek is álcáztak igen. Mert eltakarták à hőforrást így értelemszerűen nem láttad. Szóval mondhatjuk hogy infra ellen is álcáz. Azt viszont nem tudom hogy mit érhetnek egy nagy teljesítményű infravörös Felderítő eszköz ellen.Ez a Tweetben lévő háló szerintem nem csak takarja a hőforrást hanem "leszigeteli" .Gondolom valami ilyesmiről lehet szó. Sajna élőben semmi hasonlót nem láttam mégInfra ellen tudtommal a régebbi álcahálók is jók. Ez a radaros dolog valami új.