Április elseje még odébb van. Idézem egy magasabb pozícióban kivitelezés terültén dolgozó ember véleményét erről, a magyar építőipar kapcsán, kicsit tompítva.
"Itthon az egyes hátterű építőipari cégek helyzetbe vannak hozva, teljesen függetlenül attól, hogy milyen ár/érték aránnyal, szakértelemmel és minőséggel dolgoznak. Értsd, minden nagyon projektet behúznak és projekt végeredménye egy rakás szar. Emiatt a több területen más színvonalat jelentő cégek és dolgozói szépen kezdenek lelépni itthonról."
Már elnézést, de ekkora baromságot igen keveset olvastam nehogy a HTKA, de bárminek a történetében. Szóval azért lopnak, mutyiznak és osztják a pénz a haveroknak, mert ezzel nekünk lesz jó.
Mindeközben az építés után széteső, szétrohadó és alapból hibás terméket szállítanak, amit hogyhogynem átvett a megrendelő az állam vagy csak simán félrenéz a szerv.
Nagyon messzire gurult a bizonyos gyógyszer most úgy érzem.
Szerintem elég érthetően fogalmaztam.
Erős tőkés réteg nélkül nem lesz magas életszínvonal, hisz egy melós sosem fog többet keresni a főnökénél.
Erős tőkés réteg kialakulásához meg idő kell.
Ugye nem vagy olyan naív, hogy azt hiszed, hogy amikor az EU-ba beengedtek minket, akkor a nyugati cégek befolyása alatt lévő politikusok azt akarták, hogy minél hamarabb mégtöbb versenytársuk legyenek?
Ők nagyon kemény helyzeti előnyükben vannak, hisz ők a nagyok.
"Itthon az egyes hátterű építőipari cégek helyzetbe vannak hozva, teljesen függetlenül attól, hogy milyen ár/érték aránnyal, szakértelemmel és minőséggel dolgoznak. Értsd, minden nagyon projektet behúznak és projekt végeredménye egy rakás szar. Emiatt a több területen más színvonalat jelentő cégek és dolgozói szépen kezdenek lelépni itthonról."
1. Szerintem ugyanúgy vannak szarul dolgozó nem kormányközeli cégek, mint kormányközeliek.
2. Tudtommal nem csak állami megrendelések vannak, hanem privátak is, abból is meg lehet élni.
3. Honnan tudod, hogy bármelyik kormányközeli cég által rosszul elvégzett melót jobban elvégezte volna egy nem kormányközeli cég?
4. Te kire bíznád a házad építését? Egy barátod cégére, vagy egy idegenére, esetleg egy ellenségedére? (pl. egy ellenzéki oligarha aki a pénze egy részét abba fekteti, hogy megbukjon a kormány, ne várjon már megrendelést a kormánytól)