szerintem ott kell keresni a választ, hogy Marokkóban szimplán félik az ilyenek a törvényt. Itt meg az megy, hogy késelj meg még egyet aztán fogd rá a nyuszira...
Ha nálunk is rögtönítélő flashmob lenne az ilyen eseteknél (feszítővassal, autógumival, benzinnel), akkor a kis marokkói rikárdókban a harmadik ilyen igazságszolgáltatás után felvetődne, hogy nem kéne belefolyni a csínytevésekbe...
Az orvosok foglalkoztatásáról nekem mondjuk külön véleményem van. Ugyanis, ha felzabáljuk az ottani emberanyagot a pillanatnyi hasznunkat nézve, akkor ott még orvos se nagyon lesz.
Szóval ezzel a mentalitással azoknak az országoknak a jövőjét próbáljuk minél szarabbá és kilátástalanabbá tenni...
Éppenséggel attól sem zárkóznék el, hogy hozzájáruljunk az ilyen országokban dolgozó helyi orvosok fizujához (sőt, akár más kulcsszakmákban dolgozókéhoz is). Persze ennek olyan ára lenne, hogy meg kéne az adott országnak akadályoznia az önnön túlnépesedését. Ez lenne szerény véleményem szerint a szebb jövő (
![Stick Out Tongue :p :p](/data/assets/smilies/tongue.png)
) felé vezető út...
Biztos nem követem rendesen a híreket, de nem arról szól az állami propagandaszöveg, hogy azok közül senkit, akik csak úgy áttéblábolnak a láthatatlan piros vonalon se szó, se beszéd? (mielőtt valaki jószándékú rám sütné a bélyeget: Isten lássa lelkemet, nem vagyok híve ennek a mostani csapatnak)