Nekünk is ezt kell tenni; környezettudatosan nevelni őket.Őket korai koruktól kezdve taníttatták és úgy is nevelték
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekünk is ezt kell tenni; környezettudatosan nevelni őket.Őket korai koruktól kezdve taníttatták és úgy is nevelték
A világpolitikába valóban nem ugranak be maguktól. De ki ugrik be? A színész-ültetvényes-stb. amerikai elnökök? Az oligarcha-harcokban kreált orosz vezetők? A vezetőket midenhol hatalmi csoportok érdekei mentén választják ki "demokratikus"-nak mondott/gondolt államokban, legfeljebb utána magukra találnak (orosz). Szóval ha nem megy másként, ám támogassák.Pont a lenyeget ignoralod, csak mert igy neked kenyelmesebb.
Ha te azt hiszed, hogy az ilyen fiatalok maguktol megugorjak azt a szintet amivel a vilagpolitikaba be lehet kerulni, akkor nagyon naiv vagy.
Ez nálunk is téma, és sztem is nagyon fontos, hogy beszéljünk róla. Ezek nyolcévesen is bőven felfogható dolgok, és pl. nálunk az állatszeretet miatt óriási érzelmi héttér is van hozzá. Gyermekkorban a jó és rossz fogalma sokkal meseszerűbben, élesebben válik el egymástól, még nincsenek képben a felnőtt relativizálások, szürke zónák. Érvényesek tudnak lenni azok az egyszerű kijelentések, hogy "azért megyünk bringával bevásárolni, mert most ez a helyes döntés". És – sajnos – elég hamar felmerül az a kérdés, hogy akkor a többi ember miért viselkedik másképp? Erre én annyit tudok válaszolni, hogy "nem minden ember okos, és nem minden ember jó".Detto így látom.
12 és 10 éves gyerekeim vannak, csomót beszélgetünk a környezetszennyezésről, természetvédelemről, atomenergiáról, szélerőművekről.
Senki nem fizet nekik ezért. A barátaikkal is beszédtéma. A klímaváltozás és hogy ők mit tehetnek érte szintén.
Ja... Vagy lopták, nekem úgy jött le, hogy a kulcsok megvoltak, csak a pendrive tűnt el. No comment.
A pluszban felvetített vezető és navigációs cuccokat leszámítva semmi olyat nem látok, ami miatt forradalmasító dolog lenne. Ez is csak szoftveres rész nagy részt, ha a gépen van műholdas navigáció, mert ahhoz képest vetít fel dogokat. Ma a FLIR torony tök átlagosnak tűnik nekem. Vagy lehet, hogy ez 3D-s képet ad a több érzékelő miatt, csak ez képernyőn nem jön le. Csak ez a videóból nem derül ki. Vagy hátrafelé is lát a cucc és a pilóta fejmozgása alapján akkor hátrafelé is látni? Mert ezt sem magyarázza el a videó, csak az elején látom a gömbön a több optikát.Ide teszem mert nem találtam megfelelő topicot. Jó Kiss cucc ez a pilóták szerint forradalmasítja az éjszakai repülést
A Tweetben található egy link is, az elbit oldalára. Ott kicsit több infót adnak. Ahogy az én angolommal értem mindezt a sisakkijelzőre vetíti ki. Azt viszont nem értem hogy ad egyszerre több pilótának képet?A pluszban felvetített vezető és navigációs cuccokat leszámítva semmi olyat nem látok, ami miatt forradalmasító dolog lenne. Ez is csak szoftveres rész nagy részt, ha a gépen van műholdas navigáció, mert ahhoz képest vetít fel dogokat. Ma a FLIR torony tök átlagosnak tűnik nekem. Vagy lehet, hogy ez 3D-s képet ad a több érzékelő miatt, csak ez képernyőn nem jön le. Csak ez a videóból nem derül ki. Vagy hátrafelé is lát a cucc és a pilóta fejmozgása alapján akkor hátrafelé is látni? Mert ezt sem magyarázza el a videó, csak az elején látom a gömbön a több optikát.
A Tweetben található egy link is, az elbit oldalára. Ott kicsit több infót adnak. Ahogy az én angolommal értem mindezt a sisakkijelzőre vetíti ki. Azt viszont nem értem hogy ad egyszerre több pilótának képet?
Az eddig okés. De a több pilóta alatt nem több gépet ért? Az tiszta sor hogy az ugyanabban a helikopterben ülők egyszerre használják.Ha körkörös az érzékelés(nagyon úgy néz ki,hogy nem csak egyirányba néző optikák vannak)akkor úgy,hogy érzékeli,hogy melyik pilóta merre néz és csak azoknak a kameráknak a képét vetíti ki amelyikek abba a térrészbe esnek amerre néz.
Az eddig okés. De a több pilóta alatt nem több gépet ért? Az tiszta sor hogy az ugyanabban a helikopterben ülők egyszerre használják.
Ez hogy jön a gyerekekhez?
Szerintem meg először a saját házunk táján kell söpörni. Marha kényelmes volt, amíg Kína átvette a hulladékot hajószámra... És hogy követelhetem meg mástól azt, amit én sem teszek meg?Környezetvédelem=kamu?
Ameddig India és Ázsia, Afrikáról már ne is beszéljünk így működik, addig felejtsétek el a környezetvédelmet!
Hát erre baromira nehéz válaszolni.Ugyanazok a római légiók,amik fénykorukban nyilt csatában verhetetlenek voltak a germán/kelta seregek által,a mészárszékre menetelt a teutonburgi erdőben-és tehetetlenek voltak a nyilt terepen a pártus lovassággal szemben.Vietnámi haderő 3 nagyhatalmat alázott meg,de esélytelen lett volna a német-lengyel sikságon.Az a spanyol mintáju hadsereg,ami szarrá verte a francia lovasságot 1525ben,szűk 10év múlva csata nélkül elpusztult a mára elfelejtett Dráva menti hadjáratban.Stb
Legfeljebb egyet, és nem alázta meg, mert a harctéren kb. soha nem verte meg. Kína legfeljebb papíron volt nagyhatalom, Fr. meg nem volt az az 1950-es években. Nagyon nem.Hát erre baromira nehéz válaszolni.Ugyanazok a római légiók,amik fénykorukban nyilt csatában verhetetlenek voltak a germán/kelta seregek által,a mészárszékre menetelt a teutonburgi erdőben-és tehetetlenek voltak a nyilt terepen a pártus lovassággal szemben.Vietnámi haderő 3 nagyhatalmat alázott meg,de esélytelen lett volna a német-lengyel sikságon.Az a spanyol mintáju hadsereg,ami szarrá verte a francia lovasságot 1525ben,szűk 10év múlva csata nélkül elpusztult a mára elfelejtett Dráva menti hadjáratban.Stb
Franciák,amerikai segitséggel,képesek voltak erőt kivetiteni a világ másik felére.Ebböl a szempontbol nagyhatalomnak számitott.Amerikaiak meg nem tudták lezárni a háborút,a kifárasztásos gerillataktika működött velük szemben.Lényegtelen,hogy nem nyertek csatát, politikailag elérték a céljukat.Legfeljebb egyet, és nem alázta meg, mert a harctéren kb. soha nem verte meg. Kína legfeljebb papíron volt nagyhatalom, Fr. meg nem volt az az 1950-es években. Nagyon nem.