Persze, de azért haladni is akarsz, a zöld lámpát is el akarod érni,a budai dombokról is csak lefele gurulni buli.
Szerintem inkább az segítene a bicikliseken, ha hagynák élni őket, pl. megengednék nekik, hogy a zebrán is biciklizzenek. Meggyőződésem, hogy akkor sokan váltanának kerékpárra. Simán át lehetne hajtani a piroson(!), ha előtte zebra van, onnan át a keresztutcába, ott behajtani, megfordulni és hajtani tovább, vagy ha van, akkor csak a másik zebrán tovább tekerni, és akkor nem veszítené el az ember a nehezen megszerzett lendületet. Ehhez nem kellene drágán kiépített bicikliút, csak egy kis empátia. Néha kereszteznék a gyalogosok útját, nagy dolog. Az autósok sem halnának bele, ha a picit jobban figyelnének másokra. Van ahol működik.
Vagy ott volt az a kezdeményezés, hogy az egyirányú utcákba behajthassanak, aztán abból sem lett semmi, pedig nem rossz ötlet.
Zebrán? Mármint a járdán?
A budai hegyek nem alkalmasak sajnos. De a város lakosságának tördéke lakik ott.
A kijelölt egyirányú utcákban lehet haladni és bőven jó az is. Nagyon lerövidült a bringás számára egy csomó útvonal, ahol az autók csak keringenek összevissza.
Istenem, amikor már az is baj, ha az állam pénzt ad.
Ha nem lenne a CSOK, akkor azt hiszed, hogy 10 millával olcsóbb lenne ugyanaz a lakás? Max pár millió lenne a különbség. Az egyedülállók úgysem tudnák sokkal könnyebben megvenni, de "legalább" a családosok sem.
Jah és csak szólok, hogy nincs CSOK-om sem babaváróm.
Igen, csak agyatlanul. A CSOK bevetése után kb. instant 5-6 millával drágábbak lettek a 15-20 millás lakások. Ez nem airbnb hatás...
Nincs sajat lakasod? Nincs penzed hitelre venni lakast? 20 evesen ok, de mar te sem vagy kiscsiko. Mit dolgozol? Miert dolgozol egyaltalan? Azert hogy jo legyen a berbeadónak? A parod( mar ha van) szerint is jo ez így? Ertem en hogy nalunk sokkal faszabb orszagokban nem szokas a sajat ingatland mert költoznek ossze-vissza. De te is költözöl állandóan?
Neked mániád ez a személyeskedő hangvétel?
Igen, dolgozom, megszakítás nélkül. Hogy egész pontos legyek 16 éves korom óta dolgozom, mert iskola mellett is toltam, először csak nyáron, majd egyetemen suli mellett is. Tartós párkapcsolatom van, bár sok közöd ehhez neked nincs. De anyagilag így valóban könnyebb.
Eddig kétszer kellett költöznöm, mert mindkétszer elvitték fejem felül a tartós bérlésre kivett lakást. Az elsőt magánszemélytől, a másikat egy ingatlanos cégtől, aki egy külföldi lakását kezelte.
Mivel ma 23 évesen lesz az ember leghamarabb MSC-s a 20 évesen OK része a kommentednek minimum muris. Mert ma egzisztenciát felépíteni 30 éves kor előtt szinte lehetetlen a többségnek. Ráadásul 2008 őszén kezdtem főállásban dolgozni. Emlékszel még, hogy mi volt 2009-ben? Na, akkor onnan szép nyerni. Pályakezdőként...
Az a baj, ha 1x az ember albérletbe megy nem is lesz soha saját lakása. Annyira durvák az albérlet árak, hogy konkrétan más lakását fizeted ki (egyik kollégámnak így van két lakása. Egy hitel amit az albérlővel fizettet és majd 20 év múlva ha kifizette a gyereké lesz.)
Önerőt szinte csak CSOK/Babváróval tud összeszedni egy ember és akkor tud menekülni.
Ez az egyedülállóknak szívás. Óriási szívás ellenben rákényszeríti a fiatalokat, hogy ne YOLOzzanak, hanem családban gondolkozzanak.
Éljen soká a tőke koncentráció. Ez van. Nem tudok mit tenni vele. Az meg nem állapot, hogy az ember 40 éves koráig szüleivel él, hogy lakást vegyen. Ha meg el akarsz költözni és zsebből nincs pénz lakásra, akkor hellóbelló.
Az meg a mostani vírusos példa jól mutatja, hogy kb. az az alap, hogy ha veszel lakást és be is költöztél, akkor is kb. min 1 éves teljes kiadásod az, aminek tartalékban ott kell lennie, hogy ha BÁRMI baj lesz, akkor ne vigye el a bank a házad. Ha elüt egy kocsi és vétlen vagy, ha éppen megreccsen a gazdaság vagy bármi. Na, akkor innen önerőből lakást venni minden árnövelő hatással együtt olyan volt, hogy elengedtem. Most nekem a melóm megvan, az én szememben elég jól fizet. Ha szemét akarnék lenni, akkor hurrá a vírus, mert talán most összedől a picsába az egész ingatlanos őrület és reális áron (azért nem gombokért...) talán lehet majd valami lakást venni. De az sem most lesz.
20 éve egy nagy bukta után egy sport táskával kezdtem a családra alapított életet ! Nem volt szülői segítség , se örökség , se lottó nyeremény ! Csak kemény munka és egy normális asszony , így lett először lakás , majd vidéki kis csinos ház most meg egy nagy ház 170m2 mellet meg 60m2-es kis ház (2szoba, konyha fürdő , külön közmű) ha a gyerek önállósodni akar legyen ugró deszka de ha olyan férje lesz akivel kijövünk akkor övék a nagy ház mi meg megyünk anyával a kicsibe . Nem lehetetlen ! Ha 20 éve is lett volna babaváró meg csok akkor sokkal előrébb tartanánk !
"
Ez attól függ kinek a szemszögéből nézed. Egyedülállónak nem segít. Tönkrebaszták a jövőjét. Egyik csapattársam 2012 táján vérolcsón vett lakást szülői segítéssel már kb. már törlesztője sincs.
Ha meg valaki ma akarná ugyanazt az 1,5 szobás lakást megvenni lenne agy 20 milla. És azt miből köhögi ki egyedülálló...? Semmiből. Marad a bérlés..."
Próbáld meg a klasszikus férfi nő kapcsolatot hidd el működik ! Egyedül a farkas és az oroszlán is hamar elpusztul de falkában eredményesek ! Alapíts falkát valszeg annyi energiával amit a különböző összefoglalóidra szántál abból bőven lehetne és lesz is saját falkád ! Csak ne úgy mint Sidnek a jégkorszakból ! És ezt ne vedd sértésnek de a korosztályodban nem ritkaság , hogy a karrier előbbre való és kényelmi zónából se akartok kilépni . Igen egy család komoly kihívás tele nehézségekkel de óriási erőt tud adni és olyan célokat amik megsokszorozzák az ember erejét !
Lásd fent. Tavalyi évemben életem sanszosan két legjobb döntését hoztam meg eddig. Ebből az egyik a párkapcsolatom.