#578Tudtok olyan tagot mondani nekem aki jártas az 50-es évek magyar hadi ipari projektjeivel kapcsolatban? Esetleg valaki aki kutatta ezt?
#578Tudtok olyan tagot mondani nekem aki jártas az 50-es évek magyar hadi ipari projektjeivel kapcsolatban? Esetleg valaki aki kutatta ezt?
Friss tapasztalat Veszprémből: a nagy szerződés újrakötéssel kivonultak a Vodafone mesterek lecserélni a még régi nagy lapos dobozt újra. Hátööizé nem jó a kábel mittomén nem lehet rákötni a másik dobozt (nem értem hogyan, Pesten meg simán ment minden) akkor kapunk kártyát. Na a kártya még a Horizon Go doboznál is rosszabb. Egyrészt sikerült a negatív rekorder sebességet még jobban alulmúlni és a Lenin összest félig kiolvasom mire betölt egy szem adót. Másrészt a képminőség a kifejezetten HD csatornák kivételével okádék szinten van, mintha 10 évet léptünk volna vissza. Szóval én azt mondom kártyától Isten ments de lassan a Vodafone-tól is. Egyre inkább átérzem a comcastos South Park részeket ezek tényleg teljesen idióták.Amúgy van valaki aki media kártyával vagy mivel nyomja? Elvileg a Samu TV tudja és akkor kidobathatnám a horizongos dobozt. Kérdés, hogy jobb-e?
Köszi a tapasztalatot.Friss tapasztalat Veszprémből: a nagy szerződés újrakötéssel kivonultak a Vodafone mesterek lecserélni a még régi nagy lapos dobozt újra. Hátööizé nem jó a kábel mittomén nem lehet rákötni a másik dobozt (nem értem hogyan, Pesten meg simán ment minden) akkor kapunk kártyát. Na a kártya még a Horizon Go doboznál is rosszabb. Egyrészt sikerült a negatív rekorder sebességet még jobban alulmúlni és a Lenin összest félig kiolvasom mire betölt egy szem adót. Másrészt a képminőség a kifejezetten HD csatornák kivételével okádék szinten van, mintha 10 évet léptünk volna vissza. Szóval én azt mondom kártyától Isten ments de lassan a Vodafone-tól is. Egyre inkább átérzem a comcastos South Park részeket ezek tényleg teljesen idióták.
A TV appjukban nincs benne minden csatorna.Android media box vmi Vodafone tv-s app-pal nem jó alternatíva?
5 perc alatt fel kellene venniük. Most 25 millás büntit kaptak, a következő 100 millával lesz több, utána 500, 1000 stb. Szerintem 500 után eladják, mint kiépítsék a hálózatot.UPC pardon Vodkafon területfüggő. Szüleimnél 40 éves koaxhálózatra kötötték a lakótelepet. Na ott havonta megy ki a szerelő járja a lakásokat de úgy, hogy már csak akkor telefonálnak be, ha tényleg nagyon szar. Az, hogy IPTV recseg, akadozik az alap. Amióta ráerőltették az ottaniakra a HorizonGos dobozokat azóta sokkal rosszabb a helyzet. Lassabb, instabilabb.
Bele kellene ölni jópár millát a teljes kábelhálózat újrahúzásába, de hát nem azért vették meg a helyi kis szolgáltatót, hogy majd ők megcsinálják. Szerencséjükre ott egyszerűen nincs más kábeles opció.
Amióta a voda felvásárolta sokat romlott a helyzet. Az új horizon go-s set top box hulladék és ezt ők is tudják.
A központi szofverrel is baj van, nekem hetente kell felhívom őket, mert a rendszerük egyszerűen elfelejti, hogy nekünk TVnk is van. Már csak annyit mondok, ugyanaz mint az elmúlt pár alkalommal. Elsőnek még fél óra nyomozás volt, ma már 3 perc alatt rendezzük. Known error.
Ja és 40 perc alatt még nem vették föl a telefont.
Amúgy itt pesten az UPC net nagyon jó. Stabil, gyors és tényleg ritkán van vele baj. TVjük is lehetne ilyen.
Ilyen is van. És 2000 éve áll...
![]()
"A vízvezeték köveit vaskampók fogják össze; a kövek között vannak 6 tonnásak is."A Pont du Gard habarcs nélkül épült, a kőtömbök súlya tartja egyben, mint a megalitikus építményeket.
Ha már megalitok, Baalbek-ről a vélemények? Mert én csak annyit tudok, hogy 416 tonna mozgatásához mi emberek ma a fejlett techinkánkkal egy 824 tonna össztömegű szerelvényen így oldjuk meg a kérdést, kiépített közutakon:
Szóval ezek hiányában a kőkszaki emberek összegányoltak mm pontossággal eltérő tömegű és méretű alapanyagból egy egységes síkot alkotó 8000 m2-es placcot 900-1400 tonnás kövekből amiket odahordtak a lehető legmesszebről, aztán befedtek kisebb 500 tonnás lapocskákkal.
A tudomány válasza az erős nem tudom, Sitchiné meg ismert és elég logikus, mert csak lefordított történelem, a tudományos nem tudom biztos megalapozottabb.![]()
Sajnos ilyen fossal van teli a világ.Sajnos az Ősi Idegenek nevű dokumentumsorozatként kezelt konteóműsor miatt rengeteg baromság szivárgott be a köztudatba.
Még régebben láttam az ősi indiai templomokrol egy dokumentumfilmet, ahol a templom tetejére 40tonnás kőtömböket helyeztek el 65méter magasba.Ha már megalitok, Baalbek-ről a vélemények? Mert én csak annyit tudok, hogy 416 tonna mozgatásához mi emberek ma a fejlett techinkánkkal egy 824 tonna össztömegű szerelvényen így oldjuk meg a kérdést, kiépített közutakon:
Szóval ezek hiányában a kőkszaki emberek összegányoltak mm pontossággal eltérő tömegű és méretű alapanyagból egy egységes síkot alkotó 8000 m2-es placcot 900-1400 tonnás kövekből amiket odahordtak a lehető legmesszebről, aztán befedtek kisebb 500 tonnás lapocskákkal.
A tudomány válasza az erős nem tudom, Sitchiné meg ismert és elég logikus, mert csak lefordított történelem, a tudományos nem tudom biztos megalapozottabb.![]()
De legalább végre tudom, hogy az "Aliens" mém honnan jön. Azt hittem az csak valami random guy.Sajnos ilyen fossal van teli a világ.
Rómaiakat kőkorszakinak hívni költői túlzás.
Kőkemény (had)mérnöki munka volt azoknak a lapoknak az odavonszolása, majd összecsiszolása (na meg volt rá pár ezer rabszolgájuk, bivalyuk, elefántjuk... és kezdésképp a sziklás terepet lesimították).
Sajnos az Ősi Idegenek nevű dokumentumsorozatként kezelt konteóműsor miatt rengeteg baromság szivárgott be a köztudatba.
Ebben benne van Baalbek is:
Sajnos ilyen fossal van teli a világ.
De legalább végre tudom, hogy az "Aliens" mém honnan jön. Azt hittem az csak valami random guy.
Hogy jól induljon a hét
Még régebben láttam az ősi indiai templomokrol egy dokumentumfilmet, ahol a templom tetejére 40tonnás kőtömböket helyeztek el 65méter magasba.
A növényzet jótékonyan benőtte a hozzá épített 2km 6fokos emelkedő távolabbi maradványait, amin anno elefántok segítségével juttatták fel a köveket. Így jöttek rá, hogy épültek a templomok. Leleményességben a kor embere sosem volt híján, ha volt hozzá emberanyag.
A filmet megtaláltammagyarul...
"A vízvezeték köveit vaskampók fogják össze; a kövek között vannak 6 tonnásak is."
Én ezt tartom bámulatosnak: "A legfelső szint tetején van a vízvezeték, amely 1,8 méter magas, 1,2 méter széles, 0,4% lejtésű."
A rómaiak csak rágányolták az alapokra asaját templomukat miután lezúzták amit a görögök ráépítettek, a rohadt nagy kőtömbök meg ott hevernek rohadtsok évezrede, amióta össegányolták a kőkori emberek. Ami beszivárgott a köztudatba, hogy vannak iszonyatos mérnöki és építészeti tudást igénylő építmények a világ fejletlen korából, amit csak úgy összeraktak majdhogynem ősemberi szinten élő emberek, aztán többet nem tudtak olyat csinálni nagyjából a modern korunk technológiai szintjéig.
Sajnálom én is, hogy összefossák ezotérikus faszságokkal, meg minden hülyeséggel, mert azok a kövek ott vannak és rohadt kérdés mai technikával is a származási helyükről kivágni, levinni, elhordani, összeilleszteni őket. Iszonyatos munka lehetett. A mai leerősebb trerepes mobildaruk, mondjuk Liebherr LTM 11200.1 szinte merőleges gémmel, a testétől két méterre tud 1200 tonnát emelni, csak a hatalmas több körben összehordott lánctalpas daruink tudnak ilyeneket felemelni nagyobb körben dolgozva. Nekik nem volt még tizede sem. És ezek miatt érdekes kérdés a kőkorból.
Nem a hülyeségek miatt linkeltem a videót, csak a kövek mérete miatt.