Amúgy van valaki aki media kártyával vagy mivel nyomja? Elvileg a Samu TV tudja és akkor kidobathatnám a horizongos dobozt. Kérdés, hogy jobb-e?
Én direkt nem kértem soha ilyet, pláne hogy állandóan variálnak. Szerintem mond le, és kérj egy kártyás dekódert. Nálam van egy éve, de sajnos nem tudok semmit mondani, mert még nem ment 10 percnél többet. Amúgy nálam is voltak problémák, libegett a jelszint, néha gondolt egyet akkor elszállt mint a békegalamb, de főleg éjjel csinálta. Persze a hibát nem találtál meg. Nos én végigmentem a mi águnkon a leágazókon, bár csak 70 méterre vagyok a gerinc bekötéstől (ahonnan számos soros ág indul). Hogy miért ? Mivel a szakmám, anno dolgoztam is üzemeltetetőként. Az aki konkrétan belekotor a dolgokba, szerelvényeket cserél, aki tudja is hogy mit csinál, műszerek stb. minden, persze kizárólag autóval közlekedés. Nos én vettem a fáradtságot, és végignéztem az águnkon a leágazókat, nem-e kotort bele valaki, mert nagyon sokan éreznek hozzá bátorságot. Mintegy 500 - 600 méterre tőlünk az egyik oszlopon találtam egy széttört leágazót !!!!!!!

Távcső nemárt, hogy nagyításba közelről meg lehessen sasolni őket. Meg a vezetéket sem árt, mert ez a vízhatlan teljesen zárt alu elágazó szerelvény sem "magától" tört szét, hanem SZERINTEM az önkormányzat oszlopon REKLÁMTÁBLÁZÓ 20-as IQ-jú brigádja törte szét egy kosaras autóval, aztán hallgattak róla mint xar a gazban.

Városban rosszabb a helyzet, mert ott nem tudsz ránézni a hálózatra, hogy melyik "népművészeti termék" milyen disznóságot művel a hálózaton, vagy hogy melyik éjjel melyik őrült kötözi titokban a rendszert, mert ott mindig vannak ilyen félküllősek. Annyit tudsz tenni, hogy némi baksisért megmutattatod a hálózat karbantartóval merre megy a ti ágatok, hol vannak a leágazók, mielőtt eléri a hálózati gerincet. Vagy szintén "baksisért" kérsz egy részletesebb átnézést az ágatokon a gerincig. Garancia az nincs rá hogy megoldják. Arra sem, hogy a következő napon egy "újabb önjelölt kábelügyi szakmérnök" (kricsniszakon szerzett diplomával

) nem áll neki szétbarmolni a rendszert újra. Ha legközelebb kihívsz egy Vodkafonost javításra, beszélgess vele, hívd meg egy kávéra, süteményre, és meséltess vele néhány elrettentő sztorit, miket művelnek egyesek. Perpillanat ennyit tudok segíteni nektek. Amúgy meg egy belvárosi hálózat általában sokkal zűrösebb mint a miénk. Bár lehetnek olyan részek, ahol jobb ott is a hálózat. Az se mindegy, milyen a hálózati "szakembör", mert van akinek csak a apapírja szép, de a tudás és rutin az erősen hiányos. Ez nagyfrekvenciás technológia, más mint a sima analóg nagyfrekvenciás, de az sem érthető sok esetben akiknek elvileg érteni kéne hozzá. Egyszer dolgoztam egy mobilokat készítő és felújító gyárban. Az ember azt hinné, tele van profival. Aztán nem volt !!!

Én meg vajdasági magyar srác húztuk a részleget a slamasztikából, mert hegyekben álltak már a telefonok, amiket nem tudtak más típusra felújítani és szoftverelni, mert nem voltak képesek egy rakás hibát megjavítani. Hiába volt ott több tucat a szakmában végzett és soknál több évtizedes gyakorlattal megszerzett tudás szervizelésben, ha profi szintig nem értettek hozzá, csak a modulcsere szintjéig. Szóval nem mindegy az sem, kik a "szakembörök"...

Sokszor nem elég a témában munkával eltöltött évek, ha nincs elég IQ és tudás a koponyacsont alatt.