Akkor még gyúrjál rá egy kicsit, mert sokkal régebben... szóval e nagyon kevés... Akkor menjünk tovább ! 240 Gb/s az internetem, legalább 10 éve ! (de több az - nem akarom ragozni) Ez egy olyan úri falu, hogy özönlenek a városiak, az ingatlan árak évtizedek óta az egekben vannak ! Valamelyik nap 3 ingatlanos cédulája is be volt dobva, a legkisebb kutyaól is hatalmas érdeklődésre és árra tarthat igényt. Ez az "aranybányász" vállalkozók helye, mindig a toppon van, akármilyen új lehetőség bukkan fel. Amúgy a kasza. Háát tudod 240 Gb/s ide, top elit oda, én kaszáltam többször az elmúlt 15 évben is. Van fűnyíró, nem is egy, nem is bóvlik, sőőőt... De én tudok kaszálni is, sőőőt élezni és kaszát kikalapálni is !!! Ugyanakkor hi-tech szakmáim vannak. Na erre varrjál gombot ! Amúgy a sok városi már elkezdte egy ideje a cirkuszt az állattartás ellen, stb. Ahol ezek megjelennek...Sajna elavult kép amit leírtál.
Falun a gázt és a tápot is házhoz viszik a zenélő, csipogó, dudáló furgonok.
Kézi kaszát cipelőt meg a 15 év alatt mióta vidéken vagyok nem láttam....
Persze, teljesen igazad van. Én több falut is ismerek alaposan (rokonság, barátok), és a fél ország városait falvait bejártam a munkából tanulásból kifolyólag, de ugye még külföldet is. Voltam keletre több ezer kilométerre, de leginkább nyugatra, szóval nekem nem lehet mellébeszélni. Amúgy a városiak nagy-része elég gázos figura, egy kisebbik részük az nem. De amit írtál az sajnos a többségükre igaz.Viszont ez a nagy arc hamar el tud tűnni egy nagy gazdasági válságban mint pld. 100 éve, vagy egy komolyabb háborús időben mint pld. a II. VH. A legtöbb ilyen szerencsétlen sztereotíp városinál (ők a többség) a vidékiek sokkal intelligensebbek. Kihangsúlyoznám külön, hogy NAGYON nem lehet általánosítani sem a városiakra, sem a vidékiekre. Aki ilyen általánosításokat tesz, azok általában a népesség butább ostobább 3/4-edéhez tartoznak, teljesen mindegy hogy városiak vagy falusiak. Ez mindig így volt.Falun élek, mióta élek; én a valósággal tisztában vagyok -a reggel tilinkoló gázos/tápost meg mint magyar SpaceX lőném ki az űrbe. De még mindig ez a kép él a városiakban -politikai meggyőződéstől függetlenül. Meg, hogy nincs internet, nincs kultúra; igénytelenség van; a falusi nem mozdul ki a falujából, életét a kocsma és a templom között éli, és hasonló toposzok. Olyan, mint ha nem is egy földrészen lenne, más nyelvet beszélne a város (ami nyilván és csakis Budapestet takarhatja) és minden, ami azon kívül van; annyira nincs közös pont, annyira nincs egymás ismerete (persze a vidéki ismeri már BP-t, mert a csapból is az folyik, hogy hol van -na hát hol, mindig ugyan ott- torlódás, baleset stb. hol tüntetnek, épp milyen bp-i egyetemet foglalnak el -mert érdekes, vidékit szerencsére soha ...) és sajnos annyira torz és sztereotip képet alkotnak a vidékről -mint ha az amúgy egységes lenne és csakis a falut takarná, hogy az szánalmas.
Egyébként itt a fórumon is vannak városiak akikre nem jellemző az a sztereotipizálás és hülyeség amiről a városiakkal kapcsolatban most szó volt. Szóval nem lehet egy kalap alá venni mindenkit, lakóhely szerint sem.