M
molnibalage
Guest
A nehezen kelés teljesen független számomra attól, hogy süt a Nap vagy sem. Ha májusban hajnali 5-kor világosban kell kelni, mert világ végére megyek pont olyan szar, mint sötétben.Ha elfogadjuk, hogy a népesség egy részének nehezére esik a felkelés, akkor csesszünk ki a másik részével?
Egyébként se azt látom, hogy az iskolások nagy részének ez lenne a legnagyobb problémája. Sokkal előrébb van a rangsorban, hogy nem reggeliznek és úgy egyáltalán; kevés minőségit ételt esznek. Aztán van az, hogy sokáig fennmaradnak, amitől persze, hogy hullafáradt. Meg nincs lelki, szellemi, fizikai állóképessége. Mindemellett persze elfogadom, hogy van, akinek a korán kelés szervezeti probléma, vagy állapot, vagy micsoda.
Egyszerűen nem tudok még azzal az érvvel sem mit kezdeni, hogy reggel legalább világos van. Az átlag ingázó téli időszámítás mellett is sötétben kell és sötétben megy haza. Semmit nem számít. Cserébe a normál = téli időszámítás 6 hónapig hazavág minden szabadidős programot.
Ja, nem csak azt. Bár nekem nincs családi házam, de a hát körüli teendők is világosban végezhetők jó. Na, amikor nyár közepén is esete 8 felé már kezd sötét lenni, abban mi a jó? Semmi.
Nekem konkrétan az év érdemi része a nyári időszámítás alatt van, mert végre világos van az átlagember napi rutinja mellett.
Ezt miért akarja szétcseszni bárki...?
Ezt vagyok képtelen vagyok megérteni.
Még a nyári időszámítás korrigálásával is embertelenül korán világosodik. A normál ezt súlyosbítja. Ennek semmiféle előnye nincs.