Ok, legyen bronz, de ez még akkor sem a gyémántfejes+vízsugaras fúró képességMi ez a réz mánia? Nem bronzot használtak?
Másik dolog, amit nem tudok hova tenni:
Az egyiptológusok azt mondják, hogy a nagy piramis 23 évig épült (szerintük aki mást állít az konteós). Szintén azt mondják, hogy kb 2,5 millió, átlagosan 2 tonnás kőtömb alkotja (ez viszonylag könnyen becsülhető).
Ha azzal számolok, hogy a munkások napi 12 órában, minden nap dolgoztak 23 éven keresztül, akkor a nagy piramis építése során átlag 2,5 percenként a helyére kellett tenniük egy átlag két tonnás követ, vagyis naponta 288 db követ kellett a helyére illeszteni, ami 576 tonna/nap. Mindezt a mennyiséget egyidejűleg ki is kellett bányászni és különböző minőségben megmunkálni, 2,5 percenként egy tömböt! (függően attól, hogy hova kerül majd).
A kövek nagy része helyben bányászottnak mondott, nem tudom, hogy ez távolságban mit jelent, vélehtően nem túl sokat (talán 1-2 km max). Viszont, ha 2,5 percenként a helyére kellett kerüljön egy tömb, akkor a bányától az építkezésig egy tömött sor kellett kígyózzon.
Ha adunk minden 2 tonnás tömbnek kb 20 métert ebben sorban (a tömb, a kötélzet, a húzók, a biztonságos térköz), akkor kb 500 m/h sebességgel kellett haladni a 2 tonnás kőtömbbel megállás, de még csak lassulás nélkül, akkor is amikor már a 130 méteres magasságba kellett feljuttatni azt.
Vegyük fiegylelmbe, hogy ezek a számok gépszerű munkavégzés, ideális időjárás, kifogástalan körülmények esetén érvényesek.
Sajnálom, de akármennyire is nagyra tartom az ókori ember fanatizmusát és kitartását, ezeket akkor sem tudom elfogadni, vagyis az egyiptológia szerintem itt téved. Nem is kicsit. Vagy az építés nem úgy zajlott ahogy állítják, vagy nem addig tartott ameddig mondják.
Ha nem úgy zajlott, akkor megint csak igazam vagy, hogy a sok feltevés mind téves.
Ha nem addig tartott, akkor az egész alól kihúzzuk a talajt, mivel az építkezés vélt oka és az építmény céljának meghatározásában sarkalatos kérdés a fáraó uralkodásának ideje. Ha a piramis jóval több, mint 23 évig épült, akkor minden dől, amit a szakrális temetkezési célokról eddig állítottak.
Akkor jön az újabb kérdés, hogy de akkor mégis miért építették a piramisokat.
Megint ott állunk letolt gatyával és újra fogalmunk sincs semmiről ami ezzel kapcsolatos.