Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igyekszem kibírni, hogy kulturált maradjak.Szóval azért, mert a miért nem világos, akkor az érv arra, hogy nem ember építette...?
Nagyapám nem értette, mi a jó számítógépes játékban. Akkor az ő szemével azt is ufók csinálták...?
Egyeseknek úgy látom nem esik le.
Akkor mindenki az akkori technikákkal dolgozott, tökéletesítette, majd adta tovább a tudást. Ez több ezer év volt.
Ma meg pár habókos ember egyedül szórakozik ezekkel.
Az, hogy hány száz vagy ezer munkaórát beleölve vs. sok tízmillárd óra után mit tudtak meg régen, az hol találkozik...?
Én sem úgy írtok cikket, ahogy 10 éve és nem úgy vágok videót sem. Sokkal többre vagyok képes.
Ettől olyan leszek, mint egy profi?
Kurvára nem.
Egy példa. Ez volt 2008-ban.
Az ötlet ugyanaz, 2019. De mát ennél is jobbat tudnék.
Ez meg az eredeti.
hunter85
Ma is van ilyen. Például ha ezt itthon meg kellene építenünk, akkor az építő iparunk 99% le tenné a lantot (szerintem):
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sydney-i_Operaház
Minden korszaknak meg vannak az építészeti csodái.
Nem állnék neki két tonnás kőtömböket rézvésőzni
Azt látni kell, hogy a futószalagos feldolgozás azért más, mint egy elem megmunkálási ideje. Egy autógyárban akár néhány percenként jönnek le a szalagról a járművek, miközben mindegyikbe több napnyi munka megy.Igyekszem kibírni, hogy kulturált maradjak.
Nagyon kérlek, idézd be, hogy én(!) mikor állítottam, hogy az embereken kívül bárkinek is köze lehetett bármihez ebben a történetben.
Légyszíves ne mossál már össze engem laposföldes-ősiidegenes agyatlanokkal. Köszi.
Nem állítok semmit, kérdéseket teszek fel. Hátha tud valaki józan ésszel belátható választ adni.
Ha eléd állok és azt mondom, hogy a haverokkal összedobtunk hátul a kertben egy grillsütőt 6 db 2 tonnás kőtömbből 15 perc alatt gépek nélkül, minimum rám hívnád az orvost, de biztos, hogy erőlködnél, hogy mutassuk meg hogyan csináltuk.
Én is csak annyit kérek, hogy valaki mutassa meg és akkor elhiszem, mert a jelenlegi álláspont számomra nagyon meredek.
Semmi laposföldes nincs ebben.Igyekszem kibírni, hogy kulturált maradjak.
Nagyon kérlek, idézd be, hogy én(!) mikor állítottam, hogy az embereken kívül bárkinek is köze lehetett bármihez ebben a történetben.
Légyszíves ne mossál már össze engem laposföldes-ősiidegenes agyatlanokkal. Köszi.
Nem állítok semmit, kérdéseket teszek fel. Hátha tud valaki józan ésszel belátható választ adni.
Ha eléd állok és azt mondom, hogy a haverokkal összedobtunk hátul a kertben egy grillsütőt 6 db 2 tonnás kőtömbből 15 perc alatt gépek nélkül, minimum rám hívnád az orvost, de biztos, hogy erőlködnél, hogy mutassuk meg hogyan csináltuk.
Én is csak annyit kérek, hogy valaki mutassa meg és akkor elhiszem, mert a jelenlegi álláspont számomra nagyon meredek.
Ezt a fehérje dolgot nem tudtam.
És lám.Az az mítosz, hogy az egyiptomi civilizáció nem ismerte a vas vagy acél szerszámokat és a gépesítést, mindent réz vagy bronz vésőkkel és izomerővel végeztek, az az Ősi idegenek agysorvasztó aknamunkájának és az abból búsásan megélő társainak bűne. A valóság az, hogy már a Nagada kultúrában, Egyiptom predinasztikus korszakában, i. e. 3000 előtt is találtak vasból készített tárgyakat. Már az is sokat elmond a nagy tudású prófétákról, hogy a sok 'bizonyíték' mellett mindig 'valahogy' elfelejtik legalább érdekesség szintjén megemlíteni, hogy a kairói Egyiptomi Múzeumban megtekinthető, hogy a számos vas tárgy mellett ősi fogaskerekek (!) is előkerültek.
Tehát simán elképzelhetőek vízzel hajtott, áttétellel erőt vagy sebességet sokszorozó, bronzlapokkal és homokkal működő kővágó fűrészek és fúrók is.
Kézi erővel és homokkal viszonylag egyszerűen és gyorsan lehet fúrni a követ. Erősen ajánlott az egész videó.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy az az elképzelés, hogy volt-e történelem előtti megalitikus magaskultúra, aminek a romjait az egyiptomiak csak megtalálták és ráépítkeztek egy teljesen másik kérdés.)
Az az mítosz, hogy az egyiptomi civilizáció nem ismerte a vas vagy acél szerszámokat és a gépesítést, mindent réz vagy bronz vésőkkel és izomerővel végeztek, az az Ősi idegenek agysorvasztó aknamunkájának és az abból búsásan megélő társainak bűne. A valóság az, hogy már a Nagada kultúrában, Egyiptom predinasztikus korszakában, i. e. 3000 előtt is találtak vasból készített tárgyakat. Már az is sokat elmond a nagy tudású prófétákról, hogy a sok 'bizonyíték' mellett mindig 'valahogy' elfelejtik legalább érdekesség szintjén megemlíteni, hogy a kairói Egyiptomi Múzeumban megtekinthető, hogy a számos vas tárgy mellett ősi fogaskerekek (!) is előkerültek.
Tehát simán elképzelhetőek vízzel hajtott, áttétellel erőt vagy sebességet sokszorozó, bronzlapokkal és homokkal működő kővágó fűrészek és fúrók is.
Kézi erővel és homokkal viszonylag egyszerűen és gyorsan lehet fúrni a követ. Erősen ajánlott az egész videó.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy az az elképzelés, hogy volt-e történelem előtti megalitikus magaskultúra, aminek a romjait az egyiptomiak csak megtalálták és ráépítkeztek egy teljesen másik kérdés.)
És lám.
Nedves vágán, vastagabb és nehezebb fa, vagy lendkerék, inkrementális fejlesztés, majd rácsodálkozás és kiderül, hogy egész jól megy.
Víz volt, homok is volt.
És ezek kis csoportok, akik játszadoznak. De akkor sokezer ember ezzel foglalkozott 2000 évig és fejlesztette tovább és tovább. Volt mire építkezni. Aztán ez a tudás elveszett, mert nem volt rá szükség.
Ma nem tudnák menetből viking hajót építeni, de némi próbálkozás után biztos sikerülne.
minden dől, amit a szakrális temetkezési célokról eddig állítottak
A videóban fúrtak gránitot. Majdhogynem mindegy, hogy meddig tart, a műveletek jól párhuzamosíthatóak. Esetleg szabványos tömböket gyártottak folyamatosan, mert így vagy mindenképp kellett?Meddig tartott a fúrás, milyen a kő anyaga, volt előfúrva, csak hogy betoljanak valami tutit a fejekbe? Fúrjanak gránitot:
Az ott homokkő.
A videóban fúrtak gránitot. Majdhogynem mindegy, hogy meddig tart, a műveletek jól párhuzamosíthatóak. Esetleg szabványos tömböket gyártottak folyamatosan, mert így vagy mindenképp kellett?
Nem azért vajúdnak a hegyek, hogy egeret szüljenek!
..
Evidens, hogy ezek NEM "temetkezési emlékművek"!
És az is, hogy nem egyiptomi rabszolgák építették! A Szfinx oldalánál látszódik a víz okozta erózió! (Vízözön?)
..
Én "laposagyú" vagyok, nálam simán bejöhetnek a képbe az annunakik is!
Egy utolsó próbálkozás: ha 200 év egy oszlopot kicsiszolni mondjuk, de a fáraó várható életkora 35 év, akkor sem gond, mert már generációkkal korábban elkezdhették gyártani, azon feltételezés alapján,h ogy fáraók mindnig is voltak, és mindig is lesznek, mindig egy lesz belőle, és átlag 35 évente kell N darab elkészüljön mert addigra ideje beépíteni a piramisba... akkor sokan generációkon át az oszlopokon fognak dolgozni még azelőtt, hogy megszületne aki majd felhasználja. De nem gátolja meg azt, hogy 35 évente kitoljon egy komplett piramist az ó-egyiptomi ipar. Tegyük azt is fel, hogy nem egyedi minden kő, és oszlop, hanem az egyéb állami épületek is azonos technológiával épülnek, tehát máris van még egy ok, hogy folyamatosan pörgessük az építőelem gyártást.Nem mindegy hogy meddig tart a hivatalos egyiptológia szerint, mert a fáraó temetkezésére kész kellett, hogy legyen és lehetett kezdeni a következőt. Két és fél millió darab autótömegű sziklahasábbal, meg az extrákkal.
Meddig tartott a fúrás, milyen a kő anyaga, volt előfúrva, csak hogy betoljanak valami tutit a fejekbe? Fúrjanak gránitot:
Az ott homokkő.