Olvasgatom a parttalan vitákat, amelyek anélkül zajlanak, hogy bizonyos személyek változtatnának/árnyalnának véleményükön, álláspontjukon - mindenki által egyformán érzékelt változások kapcsán - érvek hatására.
Régebben én is belefolytam ezekbe, de már belefásultam.
Belefásultam, mert beégett világnézettel vitatkozni annyira érdemes, mint lóval imádkozni.
Erre mit olvasok?
S előre szólok, hogy nem a cikkben felhozott példa a lényeg (mert egy rohadt csúsztatás, jelentéktelenítés) hanem egy példából következtetés.
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazda...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
De ha már a példa:
Amúgy más téren értelmes sógorom és sógornőm nekünk szegezte a kérdést szerdán, hogy visszaküldtük e már a konzultációs válaszborítékot!?
- Nem
- Neeem!?
-
Nektek van egy felesleges szobátok a migránsoknak!?
- ???
Olyan sokkot kaptam, hogy hirtelen oxigént sem kaptam, csak széndioxidot...
Aztán próbáltam türelmesen elmagyarázni, hogy a konzultáció nem egyfordulós kérdezz-felelet, hanem tanácskozás, ahol érvelve kitudja mindkét fél fejteni az álláspontját.
Aztán azt is mondtam, hogy most momentán nekünk nem ez a legaktuálisabb problémánk, hanem az, ami miatt pl. a Zemplén jobb esetben(?) csak elnéptelenedik, rosszabb esetben khm. metamorfózison esik át. (Évente ált. egyszer bejárva az útvonalat nagyon látványos a negatív tendencia, pl. állítólag az abaújszolnoki görög katolikus templom padjait már eltüzelték, szerencsére az ikonosztáziont még időben kimentették)
Aztán azt is mondtam, hogy momentán nem a majdani migránsoktól kell tartani, hanem azoktól, akik már Nyugat-Európába belakták magukat és életképesebb a reprodukciós rátájuk.
Soroltam, hogy állítólag a századelőn a Föld lakosságának 30% körül volt a fehérek aránya, most meg 8%, a termékeny korban levő nőké meg talán 2%, szóval ez a hajó így elmegy, ezt nem azzal hozzuk vissza, hogy jól megmondjuk az asztal körül ülve, borozva Brüsszelnek!
Ha meg meg kéne állítani a határon milliókat, ahhoz haderőfejlesztés kéne, s nem...ááá...hagyjuk...
Hogy én mit kaptam ezért! Voltam én migránssimogató, meg sorosbérenc, meg minden!
A szemünk előtt levő problémákkal, gyorsuló változásokkal érdemben nem foglalkozunk, de a tematizálásnak bedőlünk.