Csakhogy az idő pl. a reprodukciós ráta miatt nem nekik - neki sem dolgozik.
Hát, van egy ilyen néni, aki sok éven át aranyozta be életemet, na ő keveredett bele a demográfiának ebbe a fertilitasi meg reprodukciós témájába. Ebből kifolyólag kényszerből nekem is kellett ilyesmit olvasnom (majd teleholdkor éjfélkor death metálra rituálisan elégetnem). Egyfelől a büdös életben nem tanultam demográfiát és eme trauma hatására azóta is lírai gitárriffeket vélek hallani, ha csak előkerül az "idősödés" témaköre....
Szóval amit sikerült kihámoznom, hogy marha jó statisztikák vannak arról, hogy mé nem szaporodik a zeurópai. Meg meg a sírás rívás, hogy jááj, áfrikában meg igen. De ahogyan Molni is leírta, meg ahogyan nekem a könyökömön jön ki:
- Nézzük már meg, Európában meg USA-ban mekkora guppi-boom volt a 2. vh után. Elég sok ideig fog eltartani amíg visszafogyunk arra a szintre.
- A többi régióban meg most csökken le ugyanúgy a szaporodási ütem.
- Afrika tök mindegy, lehet, hogy szaporák, de a halandóság meg nagy. Ha a természetes hajlandóság le is megy, akkor sajnos egymást fogják ölni. Vagy kapunk valami szexy járványt (nem véletlen, hogy mindenki tolja beléjük a védőoltásokat, mert senkinek nem hiányzik valami egzotikus himlő, tbc, stb).
- Latin-Amerika már 10 éve is pont egyensúlyban volt (1 szülőképes nő 2 gyerek)
- most ha a migráns be is megy Németországba, akkor előbb-utóbb a többségük felveszi a helyi életstílust. Szóval ő se fogja szétszaporodni magát. Oké, kretének vannak-voltak-lesznek. De nézzük már meg, az eddigi európai merénylők nem épp iq huszárok voltak. Idiótakat meg a jóléti társadalmak is kitermelnek magukból, ld Unabomber, aki korának legtehetségesebb matemtikusa volt, míg be nem ketyózott(tatták) és ki nem költözött tanyára (sajnos a magas iq szeret alacsony eq-val párosulni - ld szociopátia). Vagy mondjuk Breivik is több áldozatot termelt, mint az eddigi random belga-marokkói-mittomén népelemek. Most komolyan: az olasz maffia, az észak-írek vagy a baszkok a 70-es években durvábban nyomták mint most ezek a szerencsétlenek. Kedvencem volt az a brit hibbant, aki a saját etnikai csoportjaba tartozó honfitársaira támadt késsel (ők meg pozdorjázták szorgosan). Le merem fogadni, hogy az ilyen idiótáktól (valláskárosult / bűnöző / szervezett bűnöző) leginkább a saját szomszédságuk (többi migráns) szenved leginkább, Hansot meg pont nem erdekli, amíg nem őt késelik meg/ütik el. De erre minimális az esélye, szóval Hansot sokkal valószínűbben ütik el csak úgy natúr, mint ideológaiai alapon.
Az állam meg szépen teszi a dolgát. Franciáknál a huppogás ellenére bedaráltak pár nyomortelepet. Persze lehet mondani, hogy de utána visszamentek. Oké, de innentől majd gyakrabban jár arra a buldózer, utána meg nem kell sok ahhoz, hogy a helyi hatóság azt mondja: öcsém mi tényleg mindent megtettünk, látvanyosan nem akarsz itt maradni, úgyhogy skera fel a hajóra. Skandinávok is szépen elkezdték vágni a segílyeket, a többit meg majd végzik a mínuszok. Finneknél voltak szép példák arra, amikor irakiak húztak haza az első tél után (ezt amúgy meg tudom erteni, nekem 1 hét elég volt, pedig engem etettek-itattak). Svájcot is meg lehet nézni: az utcán látni mindenféle nációt, de valahogy ott még senki se próbalkozott be. Bizonyára a jó hegyi levegő, meg a minőségi takarmány. Mondjuk asszony volt, hogy keresztül gázolt egy focihuligán-rendőr bunyón, de minek pont a vasútállomason ölik azok is egymást. Meg persze valaki valmiért mindig tüntetett a parlament előtt (mint a próféták a Brian életében...).
Szóval: a demográfiai modellek szerintem túl sok minőségi információt nem mesélnek. Olyanok mint a virsli, a GDP meg a termelkékenységi mutató, hogy annyi minden van bele darálva, hogy nem szabad túl komolyan venni.