OK, értem a véleményed, és többségben igazat is adok neked. Lehet az összehasonlítás nem a legszerencsésebb, de az sem hogy te meg a beszívást állítod párhuzamba a pohár borral, holott ugyanúgy annak is van mértéke, valamint bizonyított hogy egy-két pohár szeszesital is hatással van az emberre.Az alkohol kis mennyiségben hdl növelő hatású, ugye ezt szokás "jó koleszterinnek" hívni, értágító hatású, ami a hőleadásban, és a keringés javításában is segít, emulgáló hatású, javítva ezzel a zsírok, olajok felszívódását. Magyarul de, az alkohol kismértékben jót tesz. Ezzel lehet vitatkozni, csak megint nem vélemény, hanem TÉNY.
A mellette lévő anyagok nagy része pont azért lehet mellette, mert alkoholban oldódik, szóval megint csak kell hozzá az alkohol.
Ez az az érv, amitől falnak megyek. Igen, a THCnek van orvosi felhasználása. Ahogy amúgy az alkoholnak is. Kb nem tudom kinyitni úgy a gyógyszerkönyvet, hogy legalább a gyártástechnológiában ne legyen alkohol. De mondok jobbat, opiátokat, és morfin származékokat is használ az egészségügy. Sőt képzeld, még digitalist is.
Amúgy szerotonin visszaszívás gátló, így antidepresszáns hatású. Ez pozitív.
De amikor már olyanokat írkálunk le, hogy mivel proliferáció gátló nem csak, hogy egészséges, hanem füvet szívva védekezhetünk a rák ellen olyankor kb olyasmi érzések lehetnek bennem, mint molniban, ha valaki nem olvasta a htöt...
(Eleve, mi az, hogy A RÁK, és amúgy arra a sejtosztódásra szüksége van a szervezetednek, szóval izé)
Már hogy a viharba ne cseszné szét? Pont azért lehet rákok ellen használni. Hahó emberek kapjunk már a fejünkhöz.
Mondjuk speciel én még nem láttam embert, aki egy pohár bortól dühöngő őrülté vált volna, viszont túlzott euforiás állapotban örjöngő füvest már igen.
És nem, még mindig nem lehet nem betépni.
Testi függőséget nem, vagy alig okoz, ez igaz. Cserébe kimondottan durva lelki függőséget igen. És arról a nehezebb lejönni. Főleg ha mellé megy a hazug propaganda.
És még mindig gusztustalannak érzem, hogy a masszív alkoholistát hasonlítod a hétvégi füveshez.
Ha kérhetem ilyen esetben maximum a pénteken megiszik 3nál több sört ivókhoz hasonlítsd, mert kb ez a kategória.
Konklúzió számomra.
Ahogy az alkohol fogyasztásnak van mértéke ugyanúgy a fűnek is.
Mindkettőnek van előnyös és hátrányos élettani hatása.
Az egyik legális mert beágyazott a kultúrába a másik meg kriminalizálva van.