Tudom és ezzel sem jön ki az arány. Ameddig FR-en kívül a csúcs AUT és GER 5% tájával de úgy, hogy ez is 50 év (!) alatt jött összes és nem is mind ott született...
Ahol 0,1 meg ilyenek vannak. Ha felteszed, hogy ha már ma 50% lenne a muszlim aránya, a másik oldal nem szül egyet sem és a muszlim két gyereket, akkor is feleződne az arány.
De ez milyen modell...? Szerinted ez valós? Nem.
A valóság az Fr-ben is, hogy a nem muszlim családok átlaga közel 2. A maradék 9% átlaga meg 3 alatt picivel.
Ebbőlé hol lesz 50 év alatt 50%? Sehol.
Téríteni is tudnak amúgy, szerintem dominó effektus lesz. Már most is megszállták a kultúrát, már iszlám imát tanítanak az iskolákban, a kulturális sokszínűség megismerése nevében, stb. Másrészt a kisebb arányuk ellenére erőszakosan nyomatják a politikai társadalmi agendájuk, egyenlőbbek az egyenlők közt, és ez megint probléma forrása lesz, így vagy úgy de ennek következménye lesz.
Először csak
- az iskolákban ne legyen sertéshús,
- aztán legyen imaszünet,
- aztán ramadánkor ne kelljen dolgozniuk,
stb...
Persze az ateisták közül is sokan támogatni fogják, mert a fentikhez példa:
- akkor legyen vegán a menü, hogy a bolygót megmentsük
- addig is az én gyerekem pihenhet
- dejó, nekem is extra szabadnap lesz
és a végén lopakodva a társadalmon átnyomják az agendájuk, a saját képükre formálva a nyugati világot.
https://index.hu/kulfold/2020/11/14/a_himnuszt_nem_kerik_iszlamoktatas_kene/
Francia diákok egy csoportja szerint a szekuláris állam elavult, haladni kéne a korral és iszlamizálódni.
Szerintem érdemes összevetni ezeket, és végiggondolni, hogy valójában van-e esély az iszlimizálódásra nyugaton, ahol "csak 5%" a muzulmán lakosság. Már a közbeszédet tematizálják.