Én anno távoktatásban toltam le a közlekedésmérnökit.
Félév elején alaptanterv szerint kiküldték a könyveket (ha volt).
Mivel feszített tempóban toltam, 2,5 év alatt lenyomva a 7 félévnyi anyagot, ezért természetesen 2. évben már sz*rt se értem vele, vizsgák előtt 1 hónappal bevonultam a könyvtárba és előkotortam a hiányzó könyveket (bónusz pont: utolsó évnyi könyvet el se küldték, mivel már nem voltam tanuló...).
Videó 0, volt egy online felület ahol vagy fent volt vmi normális tananyag, vagy odalökött ~10 A5-ös oldalnyi szöveget aztán le volt tudva, készülj ahogy tudsz.
Egyszer írtam egy oktatónak, mivel nem egyezett az online felületen a tankönyv címe azzal amit küldtek, slusszpoénként a könyv és online tananyag tartalma sem a vizsgakövetelménnyel, válasz sose érkezett rá.
Természetesen a könyvtárban és a könyvboltban sem volt a fent megnevezett könyvből, végül az oktatóra, mint íróra keresve előjött egy megvásárolható könyv, 3. címen, aminek a tartalma már egyezett a vizsgakövetelménnyel.
Politológiából meg kiküldtek egy ~250 oldalas ősrégi könyvet (még első mszp kormány idejéből), de a tantárgy fórumán volt 1db bejegyzés, hogy a vizsgáztató 500ft-ért megvásárolható ~30 oldalas "könyvéből" lesznek a kérdések. És tényleg így lett. Biztonság kedvéért következő félévben küldtek egy 3. féle politológia könyvet is
Volt olyan tantárgy ahol egy magyar fizetős videómegosztón talált tananyaggal tudtam levizsgázni, mert a könyv érthetetlen maszlag volt számomra.
Oktatóval először szakdolgozat írásakor találkoztam, majd államvizsgán.
Idén meg büszkén hirdeti magát az SZE, hogy ők felkészültek, nagy hagyománya van a távoktatásnak az egyetemen...