Mi az, hogy fajok kihalása...? Gerinces főemlősök is halnak és haltak ki a szemünk láttára. Kis méretű és egyéb fajok meg aztán hajjaj... Megint sikerült jó nagyot és bölcset mondani...
Még egyszer leírom, a netes fórum, az nem tudományos folyóirat vagy egyéb szakmai lap. Itt könnyeden utalunk csak olyan témákra, amik esetleg könyvtárakat töltenek meg irodalommal. Itt a hivatkozások rendszere se szokás úgy, mint a tudományos cikkekben. Egyébiránt csak azért kommunikálok veled, mert látom benned a tényleges és önzetlen munkára való hajlamot, (lásd haditechnikai összefoglaló a légi harcászatról), amiben sikerült nekem is, mint féllaiküs érdeklódónek sok újat mondani...(Persze Te sem tudod, de én még középiskolás koromban tagja voltam a Haditechnikai Társaságnak (Cím emléeim szerint: Bp. Kerepesi u. 33/B.), de utána a szakma elvitt igen sok szerteágazó területre. Zala megyében élek, és az itteni kamarában én vagyok a legjobban dekorált mérnök, de az évek során, amit a legfontosabbként megtanultam az a szakmai alázat. azért írtam neked ezt a több hozzászólást, mert tényleg becsülöm a hozzáállásodat, többször a munkádat olvasom elalvás előtt a lap-topomon, de tőled pont ezt hiányolom. Nem tudom, hány éves vagy, milyen munkákban vettél részt, de azt hiszem semmilyen tudományos elismerés ( bár én még egyetemista koromban foglalkoztam tudomány filozófiával) munka, nem jogosít fel senkit arra, hogy a másik partnerét -akiről talán annyit se tudsz, mint én rólad- lealázd. Szeretném, ha megváltoztatnád a hozzáállásodat, mert egy igazán intelligens ember nem fog alázni másokat. Köztük pld. engem sem, mert én letettem annyit több szakma (pld.: földtan, geofizika, vízgépészet, filozófia, szociológia, környetvédelem, stb.. területén az asztalra, hogy senki sem bullsit-tel a való világban. Tudod, még régen, egyetemista koromban, Heller Ágnessel és Fehér Ferenccel adtam elő egy konferencián, de említhetném még Varga Mihályt is, aki Putyin debreceni díszdoktoria után lemondott a professzor emeratusi címéről. Csak azért vettem fel a kesztyűt, mert nem szeretném, ha mások tisztelete nélkül halnál meg.. Én a hosszú és a szerteágazó szakmai utam alatt annyit tanultam meg, hogy sok mindent tudok, de minden probléma megoldása előtt a mai napig azt írom fel egy A/4-es lapra, hogy mi az, amit nem tudok biztosan, legfewljebb csak gondolok..Ez nem bullsit, hanem az én arc poéticám. Halandók vagyunk és lehet nem tudunk biztosabbat GALILEI-nél, aki a gravtációval, szabadeséssel is foglalkotott a kísérleteiben... Rendkívül jó eszűnek látlak, de ez ne homályosítsa el a mérnöki esküdet, feltéve ha a BME-én végeztél. Remélem tudod melyik részre gondolok. Mi, a szakma szolgálói kell hogy legyünk, hiszen nrncs abszolút tudásunk, legfeljebb relatív jözelítésekkel írjuk le a valóságot. És egyre pontatlanabbul, mikor távolabbi multat, vagy folyamatokat tekintünk át. De életünk az, hogy állást foglaljunk, mert akkor is olyan tudás birtokosai vagyunk, mint egykor a sámánok és a varázslók. akkor is, ha ez csak relatív és nem abszolút tudás, még akkor sem, ha a kvantummechanikára gondolok.. No de befejezem a bullshit-telést. köszi, hogy elolvastad egy öreg mérnök végrendeletét...