Társadalmi folyamatok,avagy mennyi hülye/figyelmetlen ember van.Annó,mikor még ipari tanuló voltam,és feljártam a nagyfaluba,nem voltak ilyen rezignáltak a villamos vezetők,egyszer ott álltam a fülke mögött,amikor a megállóba érkezvén 4-5 suhanc azzal viccelődött,hogy egymást lökdösték a sínek felé,ezen a villamos vezető annyira nem nevetett,megállt a megálló előtt,kiszállt,mondjuk ekkor már látszott,hogy srácok vesztettek,a dokkmunkás felsőtest kifejezés is csak részleteiben elégséges a vezető külsejének a leírásához,és a legközelebb állónak adott vitaindítónak egy olyan lángost,hogy a lámpaoszlop adta a másikat,még egyet megsuhintott,az is elvesztette a meggyőződését a percen,a maradékba meg belefagyott a sz.r egyből,nyikkanni sem mertek.Majd néhány tőmondatban,igen erőteljes kifejezésekkel tarkítva elmondta az ifjaknak,hogy ő csak 140 kilócska,és már 20 éve nem boxol,viszont a villamos bő 20 tonna,és fémből van,ennek fényében ugráljanak sínekre.
Visszaszállt a vilingerre,kapott némi ovációt,és nyílt színi tapsot,és gázt,vagyis ampert adott,és beállt a megállóba,folytatta a villamos vezetést.
Ha már nosztalgiázok,még egy történetet hagy osszak meg,ami ugyan az én sérelmemre történt,de talán tanulságul fog szolgálni a mai ifjúság számára is.
Szóval még zsenge koromban,mikor már volt pénzem segédmotorkerékpárra/motorkerékpárra,de még nem volt jogosítványom,előszeretettel közlekedtem a faluban ennek ellenére is,mondanom sem kell,ezt a helyi körzeti meghízott nem nézte jó szemmel,így egyszer egy igazoltatás után kitakaríthattam az egész irodáját,a második alkalomnál varázs garázst kapott a járőrautó,meg persze kaptam némi fejmosást,No,továbbra sem bírtam a véremmel,megint beleszaladtam az elvtársba,aki unta már a rendet maga körül,és azt mondta,hogy nem fog ő velem sz.rakodni,mindjárt ebédidő,bemegy a kocsmába,addig teljesít ott szolgálatot,amíg a faterom is be nem megy,és majd elmodja neki,hogy a kölök jogsi nélkül grasszál a faluban,vegye saját hatáskörbe az ügyet,és akkor majd megnézhetem magam.
Mondanom sem,kell,hogy a lehető legközelebbi sofőrképző tanfolyáson már ott ültem,megszereztem a passzust,megelőzendő a fater által alkalmazott módszerek alkalmazását..
Na,ennyit a liberalizmusról,meg az új nevelési módszerekről.