Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 225
37 828
113
Pedig tudtommal ekkora méretben már képes az önálló célleküzdésre :D
1280px-Boxer_fitted_with_the_Oerlikon_Skyranger_air_defence_system.jpg
Ez még bio verzió volt. :D Nem tudta, hogy egy ekkora madárral mit kell kezdeni. Jámbor egy jószág volt.

• Tetszik
Reactions: nyugger
M

molnibalage

Guest
Nem sikerült túl jó fotót csinálni.
Többször is átrepültek a kerten csőrükben faággal, de nem sikerült azt lekapni.

A ház túlsó sarkából vagy 40 méterről.

sNYErLm.png

Épülget a fészek.
5icB8qo.png

Gyűjti az alapanyagot.
Ami azért furcsa, mert most este a fán a nem használt fészekből is szedtek ki alapanyagot. Egyszerre ketten is építették a fészket. Brutál nagy lesz.
UvL9yS3.png

Ez kicsit sötétebb. Sajnos nem vettem észre, hogy csak jpg-ben fotóz a gép, így nem világosítottam ki. Azért látszik talán a fészek.
ftTnjeZ.png

Amúgy repkedtek itt gerlék is, láttam fecskéket is.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 225
37 828
113
Szemétorbánlölőbunkókormánylevele ebbe is elszórt jópár lélegeztetőgép/maszk/szfe
árát! :hadonaszos: :D

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 225
37 828
113

sNYErLm.png

Épülget a fészek.
5icB8qo.png

Gyűjti az alapanyagot.
Ami azért furcsa, mert most este a fán a nem használt fészekből is szedtek ki alapanyagot. Egyszerre ketten is építették a fészket. Brutál nagy lesz.
UvL9yS3.png

Ez kicsit sötétebb. Sajnos nem vettem észre, hogy csak jpg-ben fotóz a gép, így nem világosítottam ki. Azért látszik talán a fészek.
ftTnjeZ.png

Szarka az! Kártékony egy állat, de megnyugtató nézni az ösztönös építészek tevékenységét. Nálunk nemrég egy feketerigó pár rendszeresen hozta a saját nevelésű kakukk fiókát. Etették mint a rossebb, az meg csak tátogott meg dumált. Most már egyedül jön a kakukk, a macska táljából eszi a tápot. Bátor..vagy vakmerő?

• Hűha
Reactions: Blitz97

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 575
113

sNYErLm.png

Épülget a fészek.
5icB8qo.png

Gyűjti az alapanyagot.
UvL9yS3.png

ftTnjeZ.png

Szarka.Ép lopja a másik fészekböl az anyagot,tehát ez konkrétan egy tolvaj szarka..... :D

• Vicces
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 199
14 450
113
Hapsikáim, ilyen még nem volt!

Bár velejéig doppinggal átitatott sport, de --esetlegesen/valószínűleg azzal együtt is-- szép teljesítmény!

(...mert minden résztvevő csinálja valamilyen formáját, mégis elsők között tud lenni!, Remélem nem lesz jelentős, visszafordíthatatlan egészségkárosító következménye.)

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 685
2 294
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Van fent egy csomó videó ahol leegyszerűsítve elmagyarázza angolul hogy működnek a modern elektromos ketyerék. Nem fogsz vele semmit kezdeni de szerintem érdekes.

Viszont ahogy így néztem hogy miként működnek pl a számítógépek felmerült bennem hogy van e gőz hajtású számítógép? Tehát ami nem feszültséget hanem nyomást használ. Tudom hogy hülyeség, meg próbáltam én megkeresni de mivel mindenre ami steam arra a játék forgalmazót dobja ki ezért kíváncsi vagyok valaki jobban hozzáértő véleményére hogy lehetséges e. És ha igen akkor van e rá példa.

winter

Active Member
2011. november 19.
119
230
43

Van fent egy csomó videó ahol leegyszerűsítve elmagyarázza angolul hogy működnek a modern elektromos ketyerék. Nem fogsz vele semmit kezdeni de szerintem érdekes.

Viszont ahogy így néztem hogy miként működnek pl a számítógépek felmerült bennem hogy van e gőz hajtású számítógép? Tehát ami nem feszültséget hanem nyomást használ. Tudom hogy hülyeség, meg próbáltam én megkeresni de mivel mindenre ami steam arra a játék forgalmazót dobja ki ezért kíváncsi vagyok valaki jobban hozzáértő véleményére hogy lehetséges e. És ha igen akkor van e rá példa.
Szia!

Én úgy tudom készültek korábban pneumatikus számítógépek, amelyek képesek műveleteket végezni. Igazából manapság is rengeteg dologban történik sűrített levegős rendszerrel a logika megvalósítása (vonatfékek, kamionfékek), de itt nem lebegőpontos szorzásokra meg grafikára kell gondolni, hanem ÉS meg VAGY kapcsolatos kiértékelésekre, egyenirányításra, időzítésre. Nyilván az elektronika elterjedésével ezeknek nagyon beszűkűlt a felhasználhatósága, mert a sűrített levegős berendezések mindig eresztenek, időnként muszáj mennie a kompresszornak, nagyok, zajosak, drágák. Egy gőzhajtásra ez hatványozottan igaz lehet. De bármi, amivel 1 bit információt el tudsz tárolni, meg egy NAND kaput kreálni, azzal tudsz számítógépet készíteni, amely bármilyen műveletet elvégez.

• Tetszik
Reactions: omae

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 575
113
A képen a sajátja van.
A fán levő másik fészekből tényleg lop, de nem foglalta el azt senki.
Ha valaki nem megy el a vikendházába egy évig,szabad elvinni róla a cserepet??????????? :hadonaszos:
Semmi extra,madarak onnan szereznek épitőanyagot,ahonnan tudnak.Éppenséggel vannak olyan fajok is,amik nem épitenek fészket,hanem elfoglalják más madarak elhagyott fészkeit.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 575
9 165
113
Bár velejéig doppinggal átitatott sport, de --esetlegesen/valószínűleg azzal együtt is-- szép teljesítmény!

(...mert minden résztvevő csinálja valamilyen formáját, mégis elsők között tud lenni!, Remélem nem lesz jelentős, visszafordíthatatlan egészségkárosító következménye.)
Biztos nem tőlem hallod először, de a tehetségen, az elvégzett munkán kívül mára épp olyan fontos hogyan reagálsz a szerekre.
De azért dukkolok neki.
Jó lenne a touron is trikóban látni! Legyen bármelyik színű.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 864
4 309
113

Van rá példa, de gyakorlati hasznuk-értelmük jelenleg már természetesen nincs az ilyen számítógépeknek, csupán érdekességek.

T

Törölt tag

Guest
Van rá példa, de gyakorlati hasznuk-értelmük jelenleg már természetesen nincs az ilyen számítógépeknek, csupán érdekességek.

Szóval ezeknél még szó szerint kellett venni, hogy beizzítom a számítógépet?

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 480
11 862
113

Ha nem is gőz, de a phneumatikában vannak logikai elemek, ami azért még nem számítógép, de mondjuk logikai vezérlés.

• Tetszik
Reactions: omae